A magyar elit a Dohány utcai zsinagógában. Mi a véleményetek erről?
8:
Érdekes, hogy milyen megértő vagy az izraeliek bosszúszomjával kapcsolatban. Ilyen alapon a palesztinok is bosszúnak tekintik a saját támadásukat. Picit egyoldalúan működik az empátiád.
Ez a normális.
Én neten is egyébként már sok olyan kommentet látok, hogy önbevallottan antiszemiták állnak ki ebben a kérdésben Izrael mellett és képesek félretenni az előítéletet, ezért nekik külön hálás vagyok.
Amit ezek az állatok megcsináltak hogy csecsemőket lefejezni, elégetni, civileket ugyanígy halomra, sokszor ezeket a családjuk szeme láttára, ha ez valakinél nem üti át a morális küszöböt akkor semmi.
Én el tudom fogadni ha valaki nem kedveli a zsidókat, de a másik oldal most teljesen védhetetlen.
Lássuk csak én pl nem kedvelem a nácikat, de ha mondjuk egy 5 tagú náci család házába betörnének és ilyen felfoghatatlan borzalmakat csinálnának velük, biztos hogy velük éreznék együtt, attól független hogy nem kedvelném őket alapjáraton, de nincs olyan a világon aki ezt barbárságot megérdemli amit a Hamas tett. Erre nincs mentség és szolidaritást érezni az egyszerű humánum és lelkiismeret. Sajnos néhány emberben ez nincs meg és próbálják relativizálni a Hamast.
13:
Ha a világ ennyire fekete-fehér lenne…
Itt egy Guardian-cikk augustusból, amely arról ir, hogyan rohantak le izraeli telepesek ciszjordániai palesztin falvakat, hogy bombáz le az izraeli hadsereg dronról civil autókat csak mert az “gyanús” volt.
Errol mi a véleményed?
Igen, undoritó amit a palesztinok tettek, de a zsidók sem ártatlanok. Nacionalista kormányuk igazságtalanul bánt a palesztinokkal, ez bosszulta meg önmagát.
A zsidók ezt maguknak köszönhetik.
Egyre több drámai információ kerül napvilágra erről a gyáva tetves palesztin terrorista támadásról.
Valóban borzalmasak, de van egy félelmem, hogy az izraeli bombàzásokban összezúzott és szénné égett palesztin gyerekek sem nyújtanak felemelőbb látványt:(
Nem vagyok híve az egyoldalú érzékenyítésnek. Ha palesztin oldalon is volt gyermekhalál (márpedig volt, a jelentések szerint többtucatnyi), akkor azt is joga van látnia a nyugati közvéleménynek, sőt látnia is kell, hogy tárgyilagos véleményt tudjon formálni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!