Nem tartjátok igazságtalannak, hogy a munkakerülő hajléktalanok kaphatnak egészségügyi ellátást?
Alapvetően liberális kapitalista gazdaságpolitikában gondolkodom, ahol az állam nem nagyon osztogat segélyeket, de ettől függetlenül a hajléktalanok valamilyen szintű támogatásával egyetértek. Bár sokkal jobb volna, ha ezt a szerepet az állam helyett a különböző karitatív szervezetek(egyházak) vagy magánalapítványok, illetve önkéntes adományozók tennék meg.
Azzal nem értek egyet, hogy önhibájukon kívül válnának hajléktalanná, a többségük valamilyen hibát biztosan elkövetett,vagy alkoholista,szerencsejáték egyéb függő és elverte a vagyonát, de ettől függetlenül is alapvető emberbaráti szempontból én akkor is valamilyen szinten próbálnám segíteni őket, és adakozás közben nem azt méregetném,hogy mennyire tehetnek,nem tehetnek róla, hogy ide jutottak.
Ha nem kapnának enni az ingyen konyhákon, akkor szereznének máshonnan. Több kéregető lenne, még erőszakosabbak lennének, többen lopnának, rabolnának.
Az eü ellátás megvonása is biztos szuper lenne, ha utána ugyan úgy járkálnának a városban terjesztve a mindenféle kezeletlen kórságukat.
Egyszerűen nagyobb terhet jelentenének a társadalomnak, ha teljesen magukra hagynák őket, mint hogy azért valami minimális módon támogatják őket. Mert azért ne tegyünk már úgy, mintha a magánkórházakban kéne a kezelésüket fizetni, meg top étteremben ebédeltetnék őket.
Elsősorban keresztény vagyok, amellett, hogy Mi Hazánkos is.
Én nem sajnálom a hajléktalanoktól az egészségügyi ellátást, sem azt, ha ingyen kapnak ételt, szerintem jó, hogy kapnak.
Kár, hogy nincs egy olyan válasz sem, hogy nem igazságtalan. Egy alapellátást szerintem mindenki megkaphat. Sokkal nagyobb bajokat lehet megelőzni vele.
Nyilván nem gourmet ebédet kapnak az ingyenkonyhákon, én azt se sajnálom tőlük.
Persze szabályozni kell, hogy ki hol "lakhat" és a kéregetés se mehetne át zaklatásba, de az már más téma.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!