A történészekre és a történelem-szakos hallgatókra jellemzőbb, hogy szélsőjobbosok és/vagy ilyen régies eszmékben hisznek?
Figyelt kérdés
2023. okt. 9. 23:21
1/6 anonim válasza:
Igen, mert ők tanult emberek. Tudják mi a jó.
2/6 anonim válasza:
A többségre szerintem nem jellemző, de mindenképpen jelen vannak ezek az emberek köztük. Én régészetet tanultam, szóval csak részben volt rálátásom a történészekre, de nekem is feltűnt, hogy általánosságban több volt köztük a konzervatív és a szélsőjobbos is, mint köztünk. A régészethallgatók többsége szerintem kimondottan liberális.
3/6 anonim válasza:
Történelemszakon végeztem. Én nem vettem észre, hogy több szélsőjobbos vagy "régies eszmékben" hívő (jelentsen ez bármit) lett volna nálunk, mint máshol. Voltak ilyenek, de nem többen, mint amúgy máshol.
4/6 anonim válasza:
Igen, mert hozzáértők és tájékozottak.
5/6 anonim válasza:
Tapasztalatom szerint igen, a történelem szakosok túlnyomórészt szélsőjobberek.
Ez a népcsoport érdeklődik a történelem iránt, én meg leszarom, mert a több száz évvel ezelőtti dolgok ma már nem relevánsak, sőt már a 40 évvel ezelőttiek sem, annyira gyorsan változik nagyot a világ...
6/6 anonim válasza:
Egy történész, vagy történelem iránt valóban érdeklődő bárakárki - ha nem teljesen hülye - akkor az írott történelem tanulmányozása alapján pontosan tisztában kell hogy legyen vele, hogy milyen következményekkel jár a szélsőséges eszmék térnyerése.
Ha ennek ellenére szélsőséges és/vagy szélsőségesen konzervatív, akkor pszichopata, vagy szociopata.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!