Igaz lehet az, amit a Medián felmérése állít, hogy két olyan demográfiai csoport van, amelyben a többség kitartana a jelenlegi kormány mellett: a legalacsonyabb jövedelműek és a legkevésbé iskolázottak?
Nem keveset keres, hanem a legalacsonyabb a jövedelme. Az nem ugyanaz.
A cikk sok fontos adatot leír, de azért utolsó, összegző mondatán jót nevettem - és pont erre vonatkozik a te kérdésed.
"A jelenlegi közhangulat paradoxona éppen az, hogy (a 40 évesnél idősebbek, a legfeljebb nyolc osztályt végzettek és a legalacsonyabb jövedelműek kivételével) minden társadalmi csoportban a kormányváltást óhajtók vannak többségben, a széttagolt és erőtlen ellenzék mégsem képes a válsághelyzetet politikai tőkévé konvertálni – állapította meg a Medián."
A mondat első felén derültem.
Először is ugyebár 3 társadalmi csoportot nevez meg a cikk, te, kérdező, egyet kihagytál: a 40 évnél idősebbeket.
Namost, tekintetbe véve, hogy van vagy 3-3,5 millió nyugdíjas ebben az országban, akkor a 40 év felettiek a lakosság felét lefedhetik.
Nagyon vicces így ez a mondat. Mintha azt mondanánk, hogy ha a 20 év feletti szavazókat nem számolnánk, akkor biztosan a kutyapárt győzne. Vagy ha azt mondanánk, hogy ha csak a 220 cm-nél magasabb választópolgárokat néznénk, akkor biztos befutó lenne a .... ellenzéki párt. Vagy hogyha csak ketten indulnak egy futóversenyen, és úgy kommunikálnánk, hogy az egyik ezüstéremnek örülhet, míg a másik csupán utolsó előtti lett.
Magyarul:
A választók egy széles rétege, a 40 év feletti, legalább 8 általánossal rendelkezők és nem nyomorszinten élők körében ma is a Fidesz vezet. Ez a lényeg, hiába próbálják ezt csűrni-csavarni.
Én inább azt látom, hogy - tisztelet a kivételnek(!) -, de sokan össze-vissza kamuznak: szidják Viktortát és csapatát, mint az atom, de ha választás lesz, akkor meg atombiztosan behúzzák hozzájuk az X-et, azért, mert:
"Nincs máás alternatíva".
Így aztán vannak valóban sokak, akik kitartanak Viktorta mellett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!