Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Brüsszel tartozása miatt van...

Brüsszel tartozása miatt van baj a költségvetéssel?

Figyelt kérdés
Igaza van Gulyásnak?
2023. okt. 1. 18:57
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
52%

20

"Mert az mivel jobb, hogyha elolvasok egy cikket, akkor azzal már kutatói tájékozottságot hazudok magamnak, ahogy ti teszitek?"

Nem egy cikket olvastam el, hanem rengeteg cikket, még angol nyelvűeket is. Az, hogy ezt más nem tudja megtenni, az engem hol érdekeljen?

"olyan rendszerszintű, tendenciózus romlásról nem, mint Mo.-on van"

Ahol az EU-nak most az a problémája, hogy az Országos Bírói Tanács milyen szobákban van elhelyezve? Ez aztán egy súlyos gond...

"akkor ne én legyek már a szemét, hogy nem végzem el helyette a munkát. "

Tőlem pont ezt várod.

"Mert most ezt csinaljátok, rinyáltok hogy nem hiszek el dolgokat bemondásos alapon"

Minden amit eddig írtál, az részedről is szimpla bemondás volt. Plusz teljesen ellentétben állt az általam olvasottakkal.

2023. okt. 6. 00:00
 22/31 anonim ***** válasza:
75%

"Tőlem pont ezt várod"

Tőled spec. nem várok semmit, mert nem veled folytattam beszélgetést. De ha idejössz támogatni "X" álláspontot, akkor egyáltalán nem nagy eljárás, hogy érvelj is "X" álláspont mellett.

"Minden amit eddig írtál, az részedről is szimpla bemondás volt."

Nagyon próbálkozol, csakhogy a legtöbb amit mondtam, hogy nincs tudomásom olyan dolgokról, amiről ti magyaráztok és ezért kértem egy kifejtést. Abszolút el vagy veszve ha azt hiszed, hogy annak kéne megdolgoznia a bizonyítással, aki csak a kételkedő kérdést teszi fel.

2023. okt. 6. 08:19
 23/31 anonim ***** válasza:
25%

22

Bocs, tényleg nem.

De ha érdekel a téma valóban, akkor olvass utána. Én sem bízok meg senkit azzal, hogyha akarok valamit, akkor szolgálja fel nekem. Mindig utánaolvasok az itt elhangzottaknak, és majdnem 100 százalékban hazugságok.

2023. okt. 6. 15:03
 24/31 anonim ***** válasza:
60%

22

Osztom a 23-as véleményét. Ha érdekel valami, olvass utána, van mit bepótolnod bőven. Fogalmad sem volt róla, hogy máshol is vannak jogállamisági problémák, amiket ki sem javítanak és sokkal súlyosabbak mint az, hogy a bírói tanács milyen szobákban ül. Szép napot.

2023. okt. 9. 10:06
 25/31 anonim ***** válasza:
83%

"Fogalmad sem volt róla, hogy máshol is vannak jogállamisági problémák"

Ne vergődj már legyél szíves. Már rég megválaszoltam, hogy miért hamis a narratívád a 12-es válaszomban.

Egyrészt kontextusában nézve egyáltalán nem mindegy, hogy a rendszernek csak egy eleme, vagy a rendszer egésze válik egyre kevésbé demokratikussá. (Ehhez a gondolathoz például hozzá sem tudtatok szagolni)

Másrészt pedig maradva például a francia rendőri túlkapásoknál, semmi kontextussal nem voltál tisztában. Azért nagy náluk a rendőri túlkapások száma statisztikailag, mert ott működik a bírói rendszer és elkapják ezeket, míg nálunk azért alacsony, mert egyből lesöprik az asztalról? Mekkora a nyomozati hajlandóság? Mekkora az elmarasztaló döntések aránya? Egyáltalán ugyanaz számít-e rendőri túlkapásnak ott, mint itt? Márcsak ennél az egy kérdésnél megannyi olyan körülmény van, amire egyszerűen nem tudod a választ, és mégis azt hiszed, hogy tájékozott vagy, mert a nagyvilágban olvastál néhány cikket, hogy bizony máshol is vannak negatív példák.

Lehet, hogy te tájékozottnak hiszed magad attól, hogy országonként tudsz mondani egy példát, de ha közben eltekintesz a ténytől, hogy Magyarország meg háromszoros és négyszeres mennyiségben prezentálja ugyanazt, akkor egyértelmű, hogy árral szemben evezel, csak nem akarod beismerni.

Mint mondtam, munkámból kifolyólag is foglalkozom EU-s ügyekkel. Kötelezettségszegési eljárásokról tudok. Viszont ha azt akarjátok beadni nekem, hogy máshol is vannak olyan kiterjedt, rendszerszintű és romló tendenciák, mint Magyarországon, akkor legyetek szívesek kiterjedt, rendszerszintű, romló tendenciákat is felmutatni. Mert most amit csinálsz/csináltok, az nem más, mint egy rubik kockát pirosnak hívni, csakmert egyszer ránéztél és láttál rajta egy piros négyzetet. Tessék bizonyítani, hogy az összes négyzete piros, különben ne sértődjetek meg, ha hülyeségnek vélem a feltételezést.

2023. okt. 10. 08:00
 26/31 anonim ***** válasza:
76%

25

"Egyrészt kontextusában nézve egyáltalán nem mindegy, hogy a rendszernek csak egy eleme, vagy a rendszer egésze válik egyre kevésbé demokratikussá."

Erre írtam, hogy aki képes keresni abban a nyomorult gugliban, az nem ír le olyat, hogy Nyugaton csak 1-1 kósza eset van jogállamisági problémák terén, nálunk meg kb semmi sem jogállami. És igen, Nyugaton sem a rendszer 1-1 elemével vannak problémák, hanem számos elemével.

"Másrészt pedig maradva például a francia rendőri túlkapásoknál, semmi kontextussal nem voltál tisztában. Azért nagy náluk a rendőri túlkapások száma statisztikailag, mert ott működik a bírói rendszer és elkapják ezeket"

Tehát azért kezdett az ENSZ is vizsgálódni Franciaországban ez ügyben, mert ott rendben mennek a dolgok. És a túlkapások száma NEM CSÖKKEN. Nálunk mikor szaglászott az ENSZ, ha ennyire rohad a rendszerünk? Macron rendszeresen a parlamenti alsóházat megkerülve erőltet át törvényeket, a migrációs hátterűeket pedig lassan állami szintről diszkriminálják. És ezek kiragadott példák a sok közül. Egyáltalán nincs rendben ott sem a jogállam. Jogosan fakadt ki több francia ellenzéki képviselő, hogy a francia demokrácia gyakorlatilag lebomlott, és hajlandóság sincs arra a kormányzatban, hogy ez ismét helyreálljon. Hol marad a 7-es cikk?

"Tessék bizonyítani, hogy az összes négyzete piros, különben ne sértődjetek meg, ha hülyeségnek vélem a feltételezést."

Egyrészt te kizárt, hogy EU-s ügyekkel foglalkozol, mert sok dologról fogalmad sincs, még csak nem is tudtál róla ameddig le nem írtam. Másrészt te sem tudod semmivel alátámasztani, hogy itt az egész rendszer rossz. Nagy nehezen tudsz mondani 1 dolgot, jó esetben kettőt. Ha rohad az egész rendszer, akkor csuklóból kéne írnod, vagy 12 féle példát, amik tényleg annyira súlyosak, hogy abba még Brüsszelben is beleremegnek. De amikor olyan dolgokat olvasok, hogy a bírói tanácsnak milyen szobái vannak, és ez aztán micsoda jogállami probléma, addig kár erőlködni. Ha Brüsszel csak ennyit képes találni, mint hibát, akkor az egész bagázs idiótákból áll.

2023. okt. 11. 00:26
 27/31 anonim ***** válasza:
18%

"Egyrészt te kizárt, hogy EU-s ügyekkel foglalkozol, mert sok dologról fogalmad sincs, még csak nem is tudtál róla ameddig le nem írtam."

Tudni tudok sokmindenről, de ahogy azt már ezelőtt is mondtam, nem hazudok magamnak olyan mély tájékozottságot, mint ahogy te teszed. Semmi forrás, semmi alátámasztás, csak bemondásos alapon higgyem el neked minden szavad minden téged erősítő narratíváját, ha pedig egy egészséges szkepticizmussal visszakérdezek, akkor annyit kapok, hogy ÉN járjak utána a TE félinformált csúsztatásaidnak. Jelenleg az történik, hogy én itt kérdéseket teszek fel, te pedig folyamatosan elkerülöd őket.

"Hol marad a 7-es cikk?"

Ezt a fidesztől és egyéb elvtársaidtól kérdezd. Ha annyi probléma van más országokban, akkor miért nem vagytok képesek azokat normálisan összeírni? Vagy azért, mert lusták vagytok, vagy mert tudjátok, hogy nem is tudnátok normálisan összeírni egy ilyen listát. Választhatsz.

"Egyrészt te kizárt, hogy EU-s ügyekkel foglalkozol, mert sok dologról fogalmad sincs"

Bitch please, minden kérdésemre az a válaszod, hogy én nézzek utána. Fingod sincs semmiről, csak annyit csinálsz, hogy visszaböfögöd a google találatok első oldalát és okosnak hiszed magad.

"Ha rohad az egész rendszer, akkor csuklóból kéne írnod, vagy 12 féle példát"

Mi a f*sznak írnék én példákat, mikor eleve nem ez a kérdés, hanem más országok? Annyira nem tudsz válaszolni semmi kérdésemre, hogy próbálod átfordítani a témát. Egyébként mehetünk ebbe az irányba, ha annyira akarod, de mihez s tova azt hiszed, hogy az EU-nak csak annyi problémája volt a bírósági rendszerünkkel, hogy milyen szobákban van/volt a tanács, egyértelmű, hogy Magyarország esetében is csak féltájékozott állapotban létezel.

Hozzáteszem milyen k*rva érdekes, hogy nekem csuklóból kéne írnom 12 példát, de mikor az egész beszélgetést úgy kezdtük, hogy kérlek TE írj nekem néhány konkrét példát rendszerszinten kifejezve, arról oldalakat vitázunk, csak ne kelljen megcsinálnod. Nézzél már magadba...

De ha vállalod a kihívást, akkor nagyon szívesen kezdem én, Magyarországgal, 12 konkrét példával. De aztán nem balf*szoskodunk, egyből 12 másik példával kell, hogy kontrázd pl. Franciaországból.

2023. okt. 11. 04:57
 28/31 anonim ***** válasza:

27

"Tudni tudok sokmindenről, de ahogy azt már ezelőtt is mondtam, nem hazudok magamnak olyan mély tájékozottságot, mint ahogy te teszed. Semmi forrás, semmi alátámasztás"

Arról írtam, hogy ami érdekelt, annak képes voltam utánanézni. Ez 2023-ban sajnos nem megy bárkinek. Majd én feccölök abba munkát, ami másnak nem megy? Hát akkor így jártak. Tőled sem láttam egy darab forrást sem, ami téged igazolna. Bár az általam olvasottak leginkább cáfolják az összes mondandódat, szóval nem is várok tőled semmi ilyet.

"Ezt a fidesztől és egyéb elvtársaidtól kérdezd. Ha annyi probléma van más országokban, akkor miért nem vagytok képesek azokat normálisan összeírni?"

Kiemeltem neked néhányat (a teljesség igény enélkül), a válaszod nem is lepett meg: ezek csak jelentéktelen és egyszeri problémák, bezzeg a mieink...

Vannak gondok a németeknél és a svédeknél is, de még a #bezzegrománoknál is. Nem lep meg, hogy ezekről sem tudsz. Sőt, vannak olyan gondok is amik francia-német "produkcióban" akasztották ki a jogállamiságot (fegyverszállítás az oroszoknak az embargó ellenére 2014 után). Persze ezek egészen biztosan jelentéktelen dolgok, az sokkal fontosabb, hogy nálunk kettővel kevesebb ellenzéki sajtótermék van, és emiatt az egész EU recseg és ropog.

"De ha vállalod a kihívást, akkor nagyon szívesen kezdem én, Magyarországgal, 12 konkrét példával. De aztán nem balf*szoskodunk, egyből 12 másik példával kell, hogy kontrázd pl. Franciaországból."

Nem vagyok benne, mert a felfogásod a következő: Ha itthon valaki elfingja magát, az brutális veszély a magyar jogállamiságra. Ha a nyugati problémákat hozom fel, azok mindig jelentéktelen, egyszeri, és említésre sem méltó dolgok, gyerekcsínynek minősülnek. Így minek vitatkozzak veled?

2023. okt. 11. 11:21
 29/31 anonim ***** válasza:

"Kiemeltem neked néhányat (a teljesség igény enélkül)"

Csakhogy én megfogalmaztam a teljességre való igényemet.

"Nem vagyok benne"

Ki hitte volna.

"Így minek vitatkozzak veled?"

Nem kell velem vitatkoznod, de újfent mondom, akkor ne sértődj meg, ha nem hiszek el neked bemondásra dolgokat.

Ezzel szerintem rövidre is zártuk a dolgot.

2023. okt. 11. 21:17
 30/31 anonim ***** válasza:

29

Felőlem.

2023. okt. 11. 23:58
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!