Brüsszel tartozása miatt van baj a költségvetéssel?
9
Jó, ettől függetlenül máshol is vannak jogállami problémák, és még is kiutalják oda a pénzeket. Miért? A rekordméretű rendőri túlkapás enyhébb dolog, mint az, hogy ki ül egy kuratóriumban?
"Jó, ettől függetlenül máshol is vannak jogállami problémák, és még is kiutalják oda a pénzeket. Miért?"
Nyilvánvalóan van mögöttes politikai okai is, de azok meg abból származnak, hogy Magyarország folyamatosan hátráltatja az EU működését és egységét. De hogy komolyan is válaszoljak a kérdésedre:
1. Azért, mert a másik 25-26 tagállam másként gondolja. A te egyéni véleményed nem írja felül a közösség meglátásait.
2. Azért, mert kontextusában nézve egyáltalán nem mindegy, hogy a rendszernek csak egy eleme, vagy a rendszer egésze válik egyre kevésbé demokratikussá.
Egyébként sem ismerem olyan jól a francia rendszert (és le merném fogadni, hogy te sem, csak olvasol néha néhány cikket), ezért nem tudom megmondnai, hogyha vannak is túlkapások, akkor azt pl. milyen hatékonyan kezeli a bírói rendszer. Azt viszont garantálom neked, hogy Magyarországon csak azért nincs "rekordméret", mert nálunk el sem jutnak a jelentéstételig az esetek többsége. Érdemi vizsgálat és ítélet pedig még annál is kevesebb van, ha rendőr a vádlott.
"Nyilvánvalóan van mögöttes politikai okai is, de azok meg abból származnak, hogy Magyarország folyamatosan hátráltatja az EU működését és egységét."
A migrációs elképzelések kapcsán egyáltalán nem lett egységesebb az EU, inkább mélyítette az ellentéteket, mivel nem csak Magyarország nem ért egyet az EU migrációs elképzeléseivel. Ezért kijárna pár államnak egy kis pénzvisszatartás ilyen alapon. Figyelemmel követtem, hogy miket "hátráltatott" Magyarország, és abba belekötni elég nehezen lehet.
Borzasztó gyenge lábakon áll az állítólagos jogállamisági problémák mindegyike.
"ezért nem tudom megmondnai, hogyha vannak is túlkapások, akkor azt pl. milyen hatékonyan kezeli a bírói rendszer."
Nem hatékonyan, mert ez a mai napig probléma. Én kérek elnézést mert nem osztom az olyan felületes nézeteket, miszerint az egész EU-ban csak mi vagyunk a pokol tornáca. Máshol is vannak jogállami problémák, valamelyik évekre visszamenőleg is, és ott még sincs pénzvisszatartás. A spanyolok a katalán helyzetért sem kaptak semmi ilyesmit.
"A migrációs elképzelések kapcsán egyáltalán nem lett egységesebb az EU, inkább mélyítette az ellentéteket, mivel nem csak Magyarország nem ért egyet az EU migrációs elképzeléseivel."
Mindig csak a migránsok, migránsok migránsok... A fidesz a bevándorláspolitikán kívül is folyamatosan odaszúr az EU-nak. Az, hogy nálad sikerült elérniük, hogy összemossák a témákat, már a te bajod.
"Borzasztó gyenge lábakon áll az állítólagos jogállamisági problémák mindegyike."
Fel se tudnád sorolni őket, anélkül, hogy külön rákeresnél a neten.
"Máshol is vannak jogállami problémák, valamelyik évekre visszamenőleg is, és ott még sincs pénzvisszatartás."
Az előző hozzászólásomban megnevezett okok miatt. Sosem leszel előrébb, ha azzal kardoskodsz, hogy vaktyákként találsz néhány ellenpéldát más országokban is. El lehet menni ezekbe az országokba és összeírni a francia/spanyol/német Sargentini jelentéseket, nem pedig csak egy-egy példába kapaszkodni. És bár a fidesznek meg lenne ehhez az erőforrása, mégsem teszi, mert tudják, hogy nem lennének képesek rá érdemi anyagot összehozni.
"Mindig csak a migránsok, migránsok migránsok... A fidesz a bevándorláspolitikán kívül is folyamatosan odaszúr az EU-nak. Az, hogy nálad sikerült elérniük, hogy összemossák a témákat, már a te bajod."
Egyrészt ez még mindig probléma. Ami nincs azzal megoldva, ha azt sugallják egyesek, hogy a migráció egy nem létező dolog. Ami annyira nem létezik, hogy az EP-ben kb heti szinten felmerül a téma. Gondolom ők is fidesz kottások.
Egyébként felsorolhatnád, hogy a fidesz milyen témákban szúr oda az EU-nak? Másrészt más tagállamok is piszkálják az EU-t, hol marad emiatt a forrásmegvonás?
"Fel se tudnád sorolni őket, anélkül, hogy külön rákeresnél a neten."
Egyrészt nem kell felsorolnom, mert elvileg te ezeket már tudod (remélhetőleg), én meg éppen eleget olvastam ezekről. Másrészt minél többet olvastam utána, annál inkább nőt az EU felé irányuló szkepticizmusom. Főleg amikor utánaolvastam, hogy más tagállamokban milyen problémák vannak.
" El lehet menni ezekbe az országokba és összeírni a francia/spanyol/német Sargentini jelentéseket, nem pedig csak egy-egy példába kapaszkodni."
Nem csak 1-1 példa van, hanem rengeteg. És arra nem tudsz válaszolni, hogy ezen tagállamok felé miért nincsenek Sargentini jelentések, és forrásvisszatartások? Pedig angol nyelvű cikkek is megjelentek a témában, amiket bizonyára már olvastál, hiszen ti vagytok az információkeresés és az internet elérés egyedüli jogosultai az országban. Keresd ki ezeket és olvasd el.
"Nem csak 1-1 példa van, hanem rengeteg."
Illene akkor normálisan felsorolnod őket.
"És arra nem tudsz válaszolni, hogy ezen tagállamok felé miért nincsenek Sargentini jelentések, és forrásvisszatartások? "
Válaszoltam. Azt válaszoltam, hogy különbség van egyedi és rendszerszintű problémák között. Abban is van különbség, hogy ezek ellen az adott kormány küzd-e, vagy egyenest létrehozza azokat. Ha szerinted ez nem állja meg a helyét, akkor nosza, mutasd be nekem, hogy máshol hol vannak olyan rendszerszintű és tendenciózusan romló problémák, mint amiket Magyarországnak bezzeg felrónak.
Akinek problémája van (neked), az vegye a fáradságot, hogy foglalkozzék is vele. Aki állít, az bizonyítson. Benne van a pakliban, hogy én tévedek, de ha ide-oda ugrásszerű országok közt és folyamatosan almát hasonlítasz össze körtével, akkor nem igen fogsz tudni meggyőzni.
16
Ti ezt tízből tízszer eljátszátok, hogy "bizonyíts" meg "forrást kérek", utána vagy eltűntök a fenébe, vagy a saját agymenéseitekkel cáfoljátok a dolgokat (a legjobb "forrásotok" is mindig egy 444 vagy egy telex szintű lektűrblog). Na ilyet nem játszunk. Ti vagytok az információkeresés alfája és omegája, akkor életedben elsőnek szülői segítség nélkül használd az internetet arra amire való: keress rajta.
"Na ilyet nem játszunk. "
Mármint normális, elveken alapuló vitakultúrát? Biztos jó érzés a nagyvilágba kiabálnod a féltájékozott sérelmeidet, de ha ezek a hangzatos teóriáid nem képesek elviselni néhány egyszerű kérdést és próbatételt, akkor annyit is érnek. Ezelőtt kérdezted, hogy miért nem születtek más országokra Sargentini jelentések. Na pont ezért, mert vagy lustaságból, vagy a kudarc biztos gondolatának árnyékától sosem voltatok hajlandóak megcsinálni.
"Ti vagytok az információkeresés alfája és omegája, akkor életedben elsőnek szülői segítség nélkül használd az internetet arra amire való: keress rajta."
Szóval még dolgozzak is meg helyetted? Zseniális
18
Bár nem velem kötekedsz, de tőletek hallom a legtöbbször mondjuk más országok jogállami katyvaszai témakörben:
-Nem tudok róla
-Nem hallottam róla
-Nem olvastam róla
Ha ti tényleg annyira olvasottak vagytok, akkor miért nem tudtok soha semmiről? Én sem vesződnék azzal, hogy forrást adjak annak, aki ilyen szintű lemaradásban van hozzám képest. Mintha az elsős fiamnak odaadnék egy könyvet a piacgazdaságról.
"Ha ti tényleg annyira olvasottak vagytok, akkor miért nem tudtok soha semmiről?"
Mert az mivel jobb, hogyha elolvasok egy cikket, akkor azzal már kutatói tájékozottságot hazudok magamnak, ahogy ti teszitek? Rendszeresen fogyasztok nemzetközi híreket, munkámból kifolyólag pont az EU kapcsán, és bár kötelezettségszegési eljáráaokról többről is van thdomásom, olyan rendszerszintű, tendenciózus romlásról nem, mint Mo.-on van.
Nem kell bemondásos alapon elhinnünk a másik felkészültségét a témában, de amikor azt kérem, hogy normalisan fejtse ki valaki az álláspontját, akkor ne én legyek már a szemét, hogy nem végzem el helyette a munkát. Mert most ezt csinaljátok, rinyáltok hogy nem hiszek el dolgokat bemondásos alapon és duzzogtok és csipkelődtök, hogy miért nem tudom összeszedni azt a "tudásanyagot", ami elvileg nálatok már megvan, csak dacból nem akarjátok megosztani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!