A MÁV hanyatlása az MSZP-ig vezethető vissza, nekik köszönhetjük?
Gyurcsányék kezdték el hanyagolni a vasutat, semmit nem fejlesztettek. Pedig emlékszem 2006-ban nagyon ígérte, hogy brutális fejlesztések lesznek a vasútnál, ez elmaradt, és kaptunk helyette rendszerszintű problémákat.
Azért a MÁV rendbetétele nem 1-2 év, hanem több évtizedes munka, amit Gyurcsányéknak kellett volna elkezdeni!

Meg sem kellene próbálni 13 év fidesz dúlás után az MSZP-ra fogni a dolgot, mert pénzbőség idején volt forrás dögivel, amit rosszul használtak fel, de aki szólt az csak leugatni tudták.
Ahogyan majd amikor a közműhálózatok is így dőlnek össze akkor sem kellene visszafelé mutogatni, mert az meg a rezsicsökkentésnek, meg a külföldi szolgáltatók kiszorításának lesz köszönhető.

"A MÁV hanyatlása nem egyértelmű, csak az, hogy most éppen a benzin-lobby győzedelmeskedik és az állampolgárok pénzét a benzin irányába fordítják."
Nem egyértelmű? Láttál mellékvonali sínpárt, hogy néz ki? Mint a spagetti. Kaposvár-Siófok vonal 3 órás menetideje megvan? Vagy említhetjük a gépparkot. A mozdonyok zöme kivénhedt csataló, amelyeket már 20 éve le kellett volna cserélni, most meg már közelebb vannak a 100 éves korhoz, mint az újhoz:D Személyszállító vagonok? Már a Budapest-Pécs vonalra is csak hulladék IC kocsi jut (nem jó klíma, retkes, szakadt, beltér, vagy sima, nem IC vagon). Állomások? Kelenföld, a nagy fancy új plázákkal és irodaépületekkel a környéken, de az állomásépület már be van zárva. Szerintem csak azt várják, hogy dőljön össze magától, mert nem akarják felújítani (biztosan körülményesebb lenne, mert műemlék épület).
Ha ez nem hanyatlás, akkor nem tudom mi. Persze tudom, Indiában vagy Maliban gázabb a vasút helyzete...

16.
Nem kellene csórónak lenni, és így elkerülhető a vonatozás. A kocsiban van klíma, kényelmes, stílusos!
A tehervonatoknak meg elég lesz az, ami van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!