Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Jobboldaliak, kire szavaztok...

D-Mano kérdése:

Jobboldaliak, kire szavaztok a EU-s választáson 2024-ben?

Figyelt kérdés
Tegyük fel, hogy a felsorolt pártok mind szándékoznak és tudnak is majd indulni az Európai Parlamenti választásokon.

2023. szept. 29. 07:56
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:

Jobboldali alatt az inkább nemzeti és konzervatív és/vagy tradicionalista beállítottságú embereket értem.

A felsorolt pártok közül a Fidesz, a Mi Hazánk és a Jobbik arculata, kinézete, kommunikációja jobboldali.

Jakab és Vona a Jobbik, egy jobboldali párt vezetői voltak. Márki-Zay is gyakran hangoztatta a jobboldaliságát. A MEMO-t meg hát nem tudom hova tenni igazából, gondoltam elfér az is.

Azt, hogy egyik-másik párt, amelynek a jelenlegi arculata jobboldali vagy jobboldali gyökerekkel rendelkezik, mennyire hiteles a jobboldaliságban, azt mindenki döntse el maga, én úgy gondolom.

Például én a Fideszt és a Jobbikot már nem tudom hiteles jobboldali pártnak elfogadni, de sokan igen, ezért vannak a szavazásban felsorolva.

2023. szept. 29. 08:35
 12/25 A kérdező kommentje:
Ja és sok jobboldaliként aposztrofálható ember számára egyik párt sem jobboldali/ hiteles, ezért sokan el sem mennek szavazni. Az is egy opció, de azért nem írtam bele a listába, mert azok válaszára voltam kíváncsi, akik tudnak pártot választani.
2023. szept. 29. 08:37
 13/25 anonim ***** válasza:
12%

#10 De szánalmas ez a magyarázkodás.

De ha már így:

A DK nem demokratikus.

Az MSZP nem szociálisan érzékeny, nem baloldali.

A párbeszéd se nem zöld, se nem liberális, se nem folytat érdemben párbeszédet senkivel.

LMP - azt mutatták meg eddig, hogy biza nem lehet más.

Momentum - végképp nem liberális

A jobbik (mint konzervatív?) ha-ha-ha

2023. szept. 29. 08:37
 14/25 anonim ***** válasza:
33%

Ez tényleg bölcs válasz. Sokaknak el kéne olvasni, mert erre épülhetne a rendcsinálás a mai politikai zűrzavarban.

Köszönöm.

2023. szept. 29. 08:39
 15/25 anonim ***** válasza:
37%

Az a baj, a Fidesz nem jobboldali, inkább szélsőbalos. Csak itthon a jobboldal úgy van újradefiniálva, hogy aki Fideszes vagy közel áll a Fideszhez.

Magyarországon az utolsó jelentős jobboldali párt az MDF volt, azóta talán Márki-Zay pártját lehetne jobboldalinak nevezni, a többi felsorolt mind baloldali pártok.

2023. szept. 29. 08:43
 16/25 anonim ***** válasza:
0%

A kérdésben - ha esetleg olvastad - a jobboldaliságról volt szó.

A #10-ben ezt firtattam. Nem magyarázkodtam, csak tisztázás irányába tettem lépéseket.

Az általad itt emlegetett pártok hogy jönnek ide?

Egyébként a #11 választ érdemes elolvasnod.

2023. szept. 29. 08:45
 17/25 anonim ***** válasza:
35%

Elolvastam a kérdést, elsőre értettem. Őszintén sajnálom, hogy nem látod az összefüggést a jobboldaliság és a magukat a palettán ilyen-olyannak valló pártok kínálata között.

2023. szept. 29. 08:49
 18/25 anonim ***** válasza:
11%
A Fideszre természetesen.
2023. szept. 29. 09:59
 19/25 anonim ***** válasza:
67%

Szia.

Csak a Fidesz.

Ja, nem!

Csak az MSZP.

Ez sem.

Csak a Jobbik.

Ez sem jó.

Akkor senkire.

2023. szept. 29. 15:27
 20/25 anonim ***** válasza:
28%
Ha nem a Fidesz lenne hatalmon, akkor a baloldal két lehetőséget hagyna a férfiaknak: 1 meghalnak Ukrajnáért, 2 átműttetik magukat nőnek. Egyik sem túl kedvező.
2023. szept. 29. 16:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!