Jobboldaliak, kire szavaztok a EU-s választáson 2024-ben?
Jobboldali alatt az inkább nemzeti és konzervatív és/vagy tradicionalista beállítottságú embereket értem.
A felsorolt pártok közül a Fidesz, a Mi Hazánk és a Jobbik arculata, kinézete, kommunikációja jobboldali.
Jakab és Vona a Jobbik, egy jobboldali párt vezetői voltak. Márki-Zay is gyakran hangoztatta a jobboldaliságát. A MEMO-t meg hát nem tudom hova tenni igazából, gondoltam elfér az is.
Azt, hogy egyik-másik párt, amelynek a jelenlegi arculata jobboldali vagy jobboldali gyökerekkel rendelkezik, mennyire hiteles a jobboldaliságban, azt mindenki döntse el maga, én úgy gondolom.
Például én a Fideszt és a Jobbikot már nem tudom hiteles jobboldali pártnak elfogadni, de sokan igen, ezért vannak a szavazásban felsorolva.
#10 De szánalmas ez a magyarázkodás.
De ha már így:
A DK nem demokratikus.
Az MSZP nem szociálisan érzékeny, nem baloldali.
A párbeszéd se nem zöld, se nem liberális, se nem folytat érdemben párbeszédet senkivel.
LMP - azt mutatták meg eddig, hogy biza nem lehet más.
Momentum - végképp nem liberális
A jobbik (mint konzervatív?) ha-ha-ha
Ez tényleg bölcs válasz. Sokaknak el kéne olvasni, mert erre épülhetne a rendcsinálás a mai politikai zűrzavarban.
Köszönöm.
Az a baj, a Fidesz nem jobboldali, inkább szélsőbalos. Csak itthon a jobboldal úgy van újradefiniálva, hogy aki Fideszes vagy közel áll a Fideszhez.
Magyarországon az utolsó jelentős jobboldali párt az MDF volt, azóta talán Márki-Zay pártját lehetne jobboldalinak nevezni, a többi felsorolt mind baloldali pártok.
A kérdésben - ha esetleg olvastad - a jobboldaliságról volt szó.
A #10-ben ezt firtattam. Nem magyarázkodtam, csak tisztázás irányába tettem lépéseket.
Az általad itt emlegetett pártok hogy jönnek ide?
Egyébként a #11 választ érdemes elolvasnod.
Elolvastam a kérdést, elsőre értettem. Őszintén sajnálom, hogy nem látod az összefüggést a jobboldaliság és a magukat a palettán ilyen-olyannak valló pártok kínálata között.
Szia.
Csak a Fidesz.
Ja, nem!
Csak az MSZP.
Ez sem.
Csak a Jobbik.
Ez sem jó.
Akkor senkire.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!