Azzal, hogy kisebbségbe kerültek Magyarországon a különböző egyházakhoz tartozó emberek, beigazolódott, hogy a magyarok nem kérnek a fidesz elavult vallásos-konzervatív urambátyám politikájából?
2023. szept. 21. 19:55
11/18 anonim válasza:
#5 Nincs is sok köszönet ebben a belterjes pöcegödörben.
12/18 anonim válasza:
Én sem a politikusok marketing-kereszténységével, sem a gőgös, sznob ateisták önfelszopásával nem vállalok közösséget. Nem is ez a két lehetőség van. Aki szerint a gender az egyén önmeghatározásától függ, az hogy nem képes megérteni, hogy az egyéneknek az Istenről alkotott képe is lehet különböző?
13/18 anonim válasza:
Vannak a fejlődésnek olyan ágai, amit még az egykori liberálisok sem tudnak meggátolni. Ezért érdemes volt itthon és a környező országokban templomokat építeni az adófizetők pénzêből. Kiváncsi vagyok, hogy hogyan tálalja majd az eredményt a propaganda.
14/18 anonim válasza:
#13 szerintem valami olyan lesz, hogy a Soros meg a Brüsszel, meg a hanyatló nyugat megfertőzte a fiatalokat (feltételezem a fiatalabbak körében nagyobb az ateizmus, felekezeten kívüliség stb válasza). Ezt meg kell állítanunk, kötelező hittan órákkal az iskolákban. Valami ilyen hülyeséget tudok elképzelni.
15/18 anonim válasza:
Hát nem csoda, hogy kisebbségbe kerültek miután Semjén, Kövér stb képviseli itthon a kereszténységet.
16/18 anonim válasza:
Persze, hogy nem csoda, eléggé látványos ez, mint ahogy a XVII.században a spanyolok képzelték a kereszténységet. Aki nem járt a főtéren, megnézni az elevenen elégetést, az nem is spanyol! Úgy rajtuk ragadt ez, de nem Spanyolországban, hanem a dél-amerikai gyarmatokon. Az a fanatikus kereszténység, döbbenetes. És a pápa onnan jött és jezsuita. Az inkvizició kereszténységére NEM vevő a mai európai.
17/18 anonim válasza:
Jézus a Biblia szerint egyszer azt amikor visszatér az Emberfia vajon talál-e a hitet a földön. Az előttem szólónak annyiból nincs igaza, hogy a vallásosak vagy hívők jellemzően nem a legszegényebb rétegekből, sem a leggazdagabbak közül kerülnek ki a hívők, hanem inkább a középosztályból. Azonban van ellenpélda a történelemből bőven mondjuk Assisi Ferenc gazdag család sarja volt és állt szerzetesnek, de Széchenyi is mélyen vallásos volt. Kossuth az evangélikus egyházban még világi tisztséget is viselt, ő is hívőnek volt mondható, Petőfi nem szerette a tételes vallásokat, sőt a klérust kifejezetten gyülölte, igaz ő is evangélikus volt, zavaros hitű panteista volt. Nehéz erre válaszolni, kit minek rendel a Mindenható és hová állít. Egyébként ma már a lelkészek zöme több diplomával is rendelkezik, nem feltétlen a buta emberek foglalkozása, mint ahogy 10/16 sugallja.
18/18 anonim válasza:
16/17 A protestánsok támadták is ezért a római egyházat. A Luther tételeit elítélő pápai bullában hamisnak is állítják be, hogy az eretnekeket nem szabad megégetni. A spanyol a legbutább pápások nemzete. Olvassák el, hogy vélekedett a jezsuitákról Lincoln elnök, gondoltam is rá, mikor Biden beiktátásán egy jezsuita is mondott imádságot, most forog Lincoln a sírjában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!