Támogatnátok a szegényházak/dologházak visszahozását vagy nem? Miért?
Ezekbe összefogdosnák a hajléktalanokat illetve az olyan embereket, akik még közmunkásnak se hajlandóak jelentkezni, illetve 18 éves elmúlt csellengő fiatalokat.
A házakban dolgozniuk kéne, és szigorú, börtönszerű napirend szerint kellene élniük, cserébe kapnának kaját és fekhelyet. A munka mellett nevelő programok is lennének, amiknek a célja az lenne, hogy leszokjanak az alkoholról/herbálról stb. és normális életmódra tanítsák őket.
Igen.
Legalább lenne valami tartásuk.
Sajnos ezek már a maguk korában sem voltak hatákonyak.
Olvastam erről több tanulmányt is a kutatásaim miatt. Kb. a bűnözés fészkei voltak, sajnos csak ideig-óráig működött, kikerülve ugyanott folytatták. Több lesüllyedést eredményezett, mint segített.
Persze, ha ma más koncepció szerint működnének, akkor talán... De az a baj, hogy egy ilyen hely demoralizálja azt, aki bekerül. Én inkább az edukáció és a stabil munkalehetőség híve vagyok, szervezett munkaközvetítéssel megszervezve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!