Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Hány év múlva szünhet meg a...

Hány év múlva szünhet meg a nyugdíjrendszer?

Figyelt kérdés

Megmondom őszintén én kb 25 év mulva megyek nyugdíjba és már nem akarok nyugdíjat kapni. Nagyon kevéske az a nyugdíj amit lehet kapni és évről évre úgyis egyre kevesebbet ér, akármelyik kormány van. Így nem akarok otthon lenni. Alakítsák ki úgy a rendszert, hogy aggastyánok is tudjanak dolgozni és ne bocsájthassák el őket. Legyen évi 50 nap pl szabijuk és kész

A nyugdíjrendszer úgyis összedől. Vjaon mikor?

2023. szept. 18. 14:27
A kérdező szavazást indított:
2030-ig
2035-ig
2040-ig
2045-ig
2050-ig
megamarad
19 szavazat
 1/9 anonim ***** válasza:
43%
30 éves vagyok. A közgazdász tanárom, már akkor kijelentette, hogy ne is reménykedjen a mi generációnk nyugdíjban, amikor még egyetemre jártam. Sajnos úgy néz ki igaza lesz.
2023. szept. 18. 14:43
 2/9 anonim ***** válasza:
38%
1: Sajnálatos, hogy ilyen szánalmas és abszurd propagandát nyomhat egy tanár. Mégis mire menne el a sok beszedett nyugdíjjárulék, ha nem nyugdíjra?
2023. szept. 18. 15:49
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
A jelenlegi nyugdíjasokat fizetjük a járulékból, nem a sajátunkat.
2023. szept. 18. 15:54
 4/9 anonim ***** válasza:
24%

Hát ha beérik a hülye propaganda, hogy minek gyerek, ne legyen gyereked, csak egy kutyád, meg legyél meleg meg egyedülálló stb, akkor nem is lesz, aki megtermelje a nyugdíjat.

Állandóan megy a fika a gyerekvállalás népszerűsítése ellen, de ebbe nem gondol bele a sok libtard, hogy mennyire fontos ez.

2023. szept. 18. 17:39
 5/9 anonim ***** válasza:
75%

Ez az egész "A 22-es csapdája", - mert nem tud már annyi embernek tisztes megélhetést adni az ország, mint 30 éve, ugyanakkor senki nem fogja kitermelni a nyugdíjakat, ha nem lesz ehhez elég adózó. Viszont a munkáltatók meg nem foglalkoztatják az egyre emelkedő nyugdíjkorhatár felé araszoló embereket, - tehát a "semmiben lebegő" emberek sem fognak bevételt termelni csak kiadásokat, amelyek finanszírozásából egyre inkább szeretnek kihátrálni azok a közegek, amelyek a legmagabiztosabban szedegetik be a járulékokat.

Plotty!

2023. szept. 18. 18:34
 6/9 anonim ***** válasza:
49%

A hatalmas vagyoni különbségek a probléma.

Nem az emberhiány, kizsákmányolni való ember rengeteg van most is.

Hiába csinálsz gyereket, ha minimálbéren dolgozik a lakosság 70%-a, abból a nyugdíj se lesz sok.

Gazdagokat adóztatni.

2023. szept. 19. 04:33
 7/9 anonim ***** válasza:
25%
Akármennyire is másként gondolja a legtöbb ember, de különbséget kell tenni a tisztességes, etikus módon meggazdagodott ember és az ellentéteinek valamelyik árnyalatából meggazdagodott ember között. Teljesen más, ha valaki napi 10 órát dolgozik tisztességesen és ez gyümölcsözik, mint ha útonálló üzemmódban egyszerűen csak elvesz másoktól tisztességtelen utakat járva!
2023. szept. 19. 09:29
 8/9 Senior Séf ***** válasza:
88%
Ember meg nem mondja. Én 10 évvel ezelőtt is azt gondoltam, hogy nem lesz nyugdíj, mire betöltöm a koromat, és mégis ez történt.
2023. szept. 19. 15:28
 9/9 anonim ***** válasza:
0%
Egész életemben aránylag jól kerestem, és mindig be voltam jelentve a teljes fizetésemmel. Most több mint 600e-t kapok nyugdíjasként. Az a baj, hogy sokan vállalkozóként nem gondolnak az öreg éveikre és nem fizetik rendesen a tb-t. Persze sokakat kényszerítenek is erre.
2023. szept. 20. 22:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!