A nyugdijrendszert ugy talaltak ki hogy mire az ember rajonne hogy nem eri meg 40 evet dolgozni, addigra mar keso?
#2 zseni vagy, feltaláltad, hogy adó NEM fizetéssel pénzt lehet spórolni? Előtted csak kis millió magyar kkv és egyéni vállalkozó jött rá erre :)
Egyébként mindez igaz addig, míg nincs valami baj. Ha lerokkansz vagy simán csak súlyos beteg leszel és nem volt bejelentett munkahelyed, vagy minimálbérre, 4 órára, stb voltál csak bejelentve, akkor a rokkantnyugdíjad, táppénzed stb örülsz, ha farhátra elég lesz.
Kérdező
Aki tényleg normálisan fizette a nyugdíjjárulékát, annak megéri hogy az államhoz tette be a nyugdíjjárulékát. Annak nem éri meg aki feketén dolgozik, aki keveset dolgozik.
Magadnak nem tennél el ennyi pénzt. Most is pont azzal van bajod hogy nem elég a pénzed egy hónapra, ha ennek el kellene raknod a 10%-t - kivétel nélkül minden hónapban - éppen te nem tennéd meg. Mindig kitalálnád hogy még nem fontos, most van más amire költeni kell, hogy amúgy is kevés a pénz még pont tegyél is el belőle stb.
A nyugdíjjárulék éppen azért létezik mert maguktól az emberek nem takarékoskodnának azok közül akiknek kevés a pénze. Aztán meg ők azok akiknek még ez sem elég nyugdíjként, hiszen éppen a kevés pénzből következik a kevés nyugdíj. Én is keveset keresek, nekem is alacsony lesz a nyugdíjam. A párom meg sokat keres, neki a nyugdíja is magas lesz és még félre is tud tenni a pénzből több irányba is. Meg is teszi. Nem neki érdeke az állami nyugdíjrendszer - hanem nekem, mert bármennyire is alacsony a fizetésem, ha rendesen ledolgozom az időmet, akkor utána életem végéig lesz nyugdíjam. ha én kellene félretegyek pénzt abból pár évre sem futná.
Mivel a nyugdíjrendszert folyton alakitgatjak ezért nem lehet meg 20 évre sem előre taktikázni.
Aki feketén dolgozik az meg altalanossagban annyira tesz félre a nyugdíjara mint az exdohanyos a cigipenzbol ferrarira. :D mert azért dolgozik feketén mert csak így lesz annyi pénze amennyit költ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!