Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért nem tüntetnek a határont...

Miért nem tüntetnek a határontúliak?

Figyelt kérdés
Egy kollektív sztrájkkal akár az autonómiát is elérhetnék, vagy merjünk nagyot álmodni: a magyarlakta területek visszacsatolását. Ha Trianon előtt "mozgolódtak" a nemzetiségek, akkor ugyanúgy a magyarok is megtehetnék ezt most. Nincsenek illúzióm, hogy a teljes régi terület visszakerülhetne, de legalább az egybefüggő magyar részek beolvadhatnának az anyaországba. Székelyföld pedig exklávéként tartozna hozzánk.
2010. okt. 17. 13:52
 1/8 anonim ***** válasza:
Az emberek nem szeretnek harcolni, kényszerből teszik, ha már nagyon elégedetlenek. De amígy az átlagembernek nincs nagyobb gondja, addig nem fogja magát fejbeveretni a helyi rendőrökkel, arról nem is beszélve, hogy ha tüntetünk, attól még nem lesz este a kenyer az asztalon, van akinek dolgozni kell napközben:P.
2010. okt. 17. 14:03
 2/8 anonim ***** válasza:
Az autonómia nem arról szól, hogy az adott országrész Magyarországhoz csatlakozna. Tudtommal a külhoni magyarok sem ilyen módon képzelik el.
2010. okt. 17. 14:24
 3/8 bumbi02 ***** válasza:
100%

egy kollektiv sztrájk korántsem elég ahhoz h visszacsatolják hozzánk a magyarlakta területeket... trianon előtt mozgolódtak a nemzetiségek.. konkrétan katonailag megszállták a területeket.. az mégse sztrájk...

amugy ezt a kérdést én is feltenném a nagy mindent visszásoknak.. miért nem tüntetnek a határontuliak, miért csak ti? lehet hogy többségük nem akar visszajönni hozzánk?

2010. okt. 17. 16:10
 4/8 anonim ***** válasza:
most bumbinál a pont! :D
2010. okt. 17. 16:42
 5/8 A kérdező kommentje:
Tudom, mi az autonómia, nem is írtam olyant, hogy egyből visszacsatolást jelentene. Egyébként jók az érveitek, logikusak.
2010. okt. 17. 17:52
 6/8 A kérdező kommentje:
Amúgy érdekes felvetés, hogy már nem is akarnak visszakerülni, ami talán érthető is. Nade 1920-ban? Sosem hallottam még nagyobb szabású megmozdulásokról a béke hatályba lépése után. Volt egyáltalán ilyen?
2010. okt. 17. 18:04
 7/8 bumbi02 ***** válasza:

Amúgy érdekes felvetés, hogy már nem is akarnak visszakerülni, ami talán érthető is. Nade 1920-ban? Sosem hallottam még nagyobb szabású megmozdulásokról a béke hatályba lépése után. Volt egyáltalán ilyen?

Sopron és környékén 8 település, ez ami ismertebb.. fegyveres ellenállásba kezdtek egyetemisták, leszerelt katonák, háborus tisztek az osztrák "megszállók" ellen, és igy jött a velencei egyezmény, majd utána a népszavazás sopron hova tartozásáról.. ha jól emlékszem olyan 15 000en szavaztak mo-ra és 8000en ausztriára...

a másik ismertebb eset pedig kerce-szomoróc ami ellenállt szintén az elcsatolásnak és ennek hatására kapta meg most nem rég a Communitas Fortissima cimet (Legbátrabb falu) igy az Őrségbe visszaktpunk pár falvat, Kerceszomorc (összevonták a két falut) Szentgyörgyvölgy meg a környékét...

2010. okt. 17. 22:23
 8/8 doboszoli ***** válasza:
Bumbi ment a zöld!
2010. okt. 18. 08:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!