Álszent a magyar társadalom a politikával?
A többség ellenzi hogy többet költsenek a politikusok kampányra, de elvárják hogy profi mindenkit elérő kampánya legyen a saját oldalnak, de tudni lehet hogy a kampányfinanszírozási törvény alapján 10-edére sem lenne elég a közpénz, és ezért fekete-szürke csatornákon kell finanszírozni milliárdos kampányokat? Így belekényszeríti magát a politikus réteg az ügyeskedésbe túlárazásos pénzvisszacsatornázásba és alternatív pénzteremtésbe.
Lehet mondani hogy nekem nem is kéne semmi kampány, de a többség nincs így vele. Kell a cirkusz hogy utána jól fogyjon a kenyér.
" Nincs diktatúra csak az agyadban."
Definíció szerint az van.
"Sajnos olvasottsága/nézettsége is magasabb az ellenzéki médiának"
És ez bizonyítja, hogy kevesebb van.
Ha van 2 millió ellenzéki és mondjuk - a példa kedvéért - egy független médium, akkor az a 2 millió ember azt fogja olvasni.
Míg ha van egy 2.5 fideszes tömböd, de 500 médiumod, akkor az a 2.5 millió ember megoszlik és lehet, hogy valamit csak 100 ezer olvas, de valamit 1 ezer.
Ha a fidesz társadalmilag jobban támogatják ténylegesen, ahogy a fidesz ezt állítja, és szabad piaci gyakorlatok vannak a médiában, akkor logikailag is fideszes lapot olvasnának a legtöbben.
Ha ez nem így van, akkor A) vagy a fideszt nem támogatják annyian és csal a választáson; vagy B) nincsenek demokratikus gyakorlatok a média piacon.
Akár A), akár B) opció az igaz, nem beszélhetünk demokráciáról.
#11 nem, nincs diktatúra definíció szerint. Autokrácia van, esetleg puha diktatúra.
Egy fideszesnek ezeket magyarázhatod, nem fogja megérteni a csökkent értelmi képességei miatt, ahogy a rekordinfláció okait, és a többi, elég egyszerű dolgot sem. Épp ezért fideszes.
#11 Nem, semmiféle definíció szerint nincsen itt diktatúra.
Kitaláltok hülyeségeket, közlitek, hogy ezek tények tehát diktatúra van. Nincsen. Ha az lenne akkor te itt nem diktatúrázhatnál szabadon.
Az egész országban méri a médiafogyasztást, egyformán. Ebben az összesítésben nagyobb az olvasottsága, nézettsége az ellenzéki médiának. Az egészben. Nincs olyan amit próbáltál leírni és totál hülyeség is amit összehoztál. Ha kevesebb ellenzéki média lenne és kevesebb ellenzéki szavazó nézné csak, akkor az összesített nézettségük is kevesebb lenne, mint a szerinted több kormánypárti média nézettsége a több kormánypárti szavazóval.
Nem 1-1 portálról van szó, hanem azok összességéről. A valóság az, hogy az ellenzékiek véleménye sokkal több emberhez jut el, mint a kormánypártiaké - és hiába erőlködsz, olyan, hogy független csak alig található. Talán az inforádiót mondanám ilyennek, de azt nem is számolják bele az ellenzéki médiába.
A valóságban az emberek megismerik az ellenzéki véleményeket is, csak nagyon sokan ezek tudatában is úgy döntenek, hogy nem kérnek belőletek.
De csináljunk ellenpéldát! Én felsoroltam olvasott, ismert, nem kis régiós ellenzéki médiaszereplőket. Most akkor sorold te is fel a kormánypártiakat kérlek! Lássuk neked is sikerül-e ennyit előhoznod. Előre szólok, hogy a megyei lapok nem számítanak 19-nek, mert minden megyében csak az egyik van, azaz mindenki számára 1-nek számít, nem olvassa a zalait, fejér megyeit meg a borsodit is egyszerre.
Szóval várom a felsorolásodat. A 90%-os médiafölénynél nyilván rögtön tudsz 20-at felsorolni, hogy legalább 1-gyel több legyen ha már túlsúlyról beszélünk.
10. "Sajnos olvasottsága/nézettsége is magasabb az ellenzéki médiának, nem csak a darabszáma."
Ezzel tényleg mellélőttél mert ha feltételezzük, hogy hasonló a médiafogyasztási szokása mindkét oldalnak, akkor ha darabra és olvasottságra is több az ellenzéki média akkor miért 2/3-addal nyer 4X is a Fidesz?
Magad alá lőttél sajnállak. :))
#14 "Ezzel tényleg mellélőttél mert ha feltételezzük, hogy hasonló a médiafogyasztási szokása mindkét oldalnak, akkor ha darabra és olvasottságra is több az ellenzéki média akkor miért 2/3-addal nyer 4X is a Fidesz?"
nem lőttem mellé, neked hibás az alap elképzelésed.
Ugyanis a felmérések megmutatták, hogy nem azonos a médiafogyasztási szokása a kormánypárti meg ellenzéki szavazóknak.
Akik a választáson a fideszre szavaznak, azok nem zárkóznak el az ellenzéki médiáktól. Éppen úgy nézik az RTL-t, ATV-t, olvassák az ellenzéki lapokat, nézik a videóikat, figyelik a portálaikat. Ezzel szemben az ellenzéki szavazók nagyobb része alapból elutasít minden olyan médiafelületet amit kormánypártinak gondol. EZÉRT nagyobb a nézettsége az ellenzéki médiának, mert a kormánypártiak azt IS figyelik, míg az ellenzékiek a kormánypárti médiát elutasítják.
Azért nyer sokadszorra ilyen aránnyal a fidesz-kdnp, mert látják milyenek az ellenzéki politikusok, mit mondanak, mit csinálnak, mit tennének ha kormányra kerülnének és nem kérnek belőlük. A mostani fidesz-kdnp szavazótábor jelentős része egyáltalán nem elégedett a fidesszel, de mindent megtesz, hogy ne kerüljön ez az ellenzéki összefogás kormányra és inkább megy és leszavaz érte a fideszre, hogy megakadályozza. Pont mert tudják mit várhatnának tőlük és az nem kell az embereknek.
Minden választásnál ez avn és ti mindig tagadjátok. Nem baj, csak nyugodtan folytassátok. Amíg ezt nem értitek meg addig marad a fidesz kormányon. Nekem ez jó. Neked is?
15. Akkor jöhetnek a felmérések amikre hivatkozol?
Linkeld be légy szíves őket.
#16 Nem tudom linkelni.
De te sem azt ami az ellenkezőjét bizonyítaná.
Megpróbálok rákeresni, addig neked is van lehetőséged.
#18 A kedvedért rákerestem.
A felmérést magát nem tudom neked bemutatni, amire hivatkoztam, az pár évvel ezelőtti. Nem azt mérte, hogy ki mit fogyaszt, hanem egyszerűen megmérték az egyes médiumok nézettségét és összehasonlították a fogyasztók pártválasztásával.
Mivel több a fideszre szavazó, mint az ellenzéki, de sokkal nagyobb az ellenzéki médiumok nézettsége, mint a kormánypártié, számomra - és az akkori felmérés is ezt a következtetést vonta le - ez csak úgy lehetséges, ha a sok fideszre szavazó nem csak kormánypárti termékeket fogyaszt.
De találtam egy friss felmérést, szerintem igen érdekes adataik vannak annak ellenére, hogy csak 1200 fő véleményét nézték meg.
A mellékleteket érdemes elsőre átnézni a 24. oldaltól.
A 26. oldalon látható, hogy a médiából nem tájékozódók aránya közel azonos ellenzéki (a mi hazánkat nem sorolták ide, mindenki mást igen) és kormánypárti oldalon (10-12%). A 29. oldalon láthatod a legfontosabb hírforrásokat amikből tájékozódnak. Ha az indexet is belevesszük akkor az első 4 (nélküle az első 3) az ellenzéki, utána jön csak a köztévé és a TV2, majd megint 3 ellenzéki.
A 30. oldalon szerepel, hogy a kormánypártiak 17%-a informálódik a megyei lappból, az ellenzékiek 8%-a. A 32. oldal érdekesebb. Míg a kormánypártiak 34%-a nézi az RTL klubot, 27% az ATV-t, addig az ellenzékieknek csak 19%-a a TV2-t, 12%-a a köztévét és 11%-a a Hír tv-t.
A 34. oldalon az internetes portálok között megint (index-szel együtt) az első 4 ellenzéki, aztán az origo, megint 3 ellenzéki és ezt követi a Hirtv.hu. A felsorolás többsége itt is ellenzéki.
De ha átnézed találsz még érdekességeket, azt hiszem ezek is eléggé azt támasztották alá amit mondtam eddig is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!