Mi a véleményetek arról hogy a külföldieknek pénzbeli és egy támogatásokat küld a kormány az itthoniaknak meg semmit? Törökországba küldenek földrengés miatt árvíz miatt eltévedt barlangász miatt embereket.
,, nem fogom fel minel megy 30 ember 10milliós országból segíteni egy 85 milliós népnek?"
Akkor elmagyarázom, ez leginkább egy diplomáciai gesztus, az ilyen akciók elősegitik a két orszag közötti jóviszonyt, ez a poltitikai/diplomaciai haszon a gesztus mögött.
A másik dolog, való igaz, hogy egy 85 milliós népről beszélünk, de ebben a helyzetben ez rohadtul nem releváns, hiszen egy adott külőnleges szituációban, pl egy k*rva nagy földrengésnél, tapasztalt szakemberekre, kiképzet mentökutyákra van szükség bruttálisan nagy mennyiségben, ezek a szakemberek, kiképzet ebek, eszközök nem nyüzsögnek még egy 85 milliós országban sem, mindegyik ország hozzáteszi a saját részét és úgy van esélly valamerre jutni...
A másik és egyben legfontosabb szempont, hiába degradálod le azt a ,,30 emberes" segitséget, amit kaptak, de egyvalami tény, ezek az emberek életeket mentettek, gyerekeket mentettek meg, ez az a dolog, ami miatt értelmes ember megsem kérdőjelezi, hogy szükség volt-e erre...
Kaptak kártérítést a károsultak, új lakást is. Nem panaszkodnak a kártalanítás hiányára, mivel bőven voltak kárpótolva.
....
Az országok népei toleránsak egymással, ha valamelyikben több embert érintő tragédia történik, sok ország segít, pl. Törökország is. Lehet, hogy azt hiszed, hogy ezt a pénzt Orbán tokkal vonóval lenyúlta Mészáros Lőlő segítségével, mert a nagy Orbán gyűlöleted miatt mást feltételezni sem tudsz, de tévedsz: kaptak az iszap károsultak kártérítést, pl. lakásokat is.
Pontosan ezt irtam en is. Amit ki is masoltal. Hat a sajat szememmel lattam az uj felhuzott utcat uj hazakkal.
Meg riport is van, hogy volt aki nem akart a telepulesen maradni, az elkoltozott. Nyilvan o az uj helyen kapott hazat.
Érdekes... A görögökhöz soha nem küldenek semmit és senkit sem, pedig ott is tombol minden évben a sok tűz, és rengeteg földrengés is pusztít.
De valahogy a diktatúrákba azonnal küldi a "segítséget" az Orbán rezsim...🤔
16
Szerintem járj ennek utána részletesebben...
Gorögországot demokráciának beállitani azér elég erős. :D
Engem a legkevésbé sem zavar,ha a magyar kormány más országokat támogat. Mármint,ha tényleg megteszi és nem csupán valami alibi az EU irányába, hogy megint küldjék a pénzt.
Ha konkrétan értelmes dolgokban támogatnak más országokat a magyarok, akkor megemelem a sipkámat. Templom felújítás/ építés a számomra a" nem értelmes költekezés" kategória.
De őszintén szólva nem hiszem, hogy a fele is igaz lenne.
Görögország az európai kultúra- és magának a demokráciának a bölcsője.
Ha még ennyit sem tanultál meg történelemből, akkor nagy valószínűséggel még egy nyamvadt érettségid sincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!