Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Szerintetek is kiábrándító...

Szerintetek is kiábrándító Budapesten élni?

Figyelt kérdés

Az emberek többsége az életét egy nagyon max 40 nm-es lakásban éli gyerekekkel... Még gyerek nélkül 2 emberre is nagyon kicsi. Mindezért horribilis árakat fizetnek, holott nem egészséges ilyen kis lakásban élni. Nem is értem, miért vannak ennyien oda Budapestért. Sokan azt hiszik kitudja milyen rossz a helyzet Budapesten kívül. Nyilván nem rózsás a helyzet (mint, ahogy Budapesten sem), de az tény, hogy az emberek 90%-a nem éhezik még vidéken sem. Sőt. A többség vígan megél, mondom ezt a statisztikákból kiindulva az ország legrosszabb megyéjéből.

Mi van Budapesten, ami vidéken nincs? Nyilván több szórakozási lehetőség van, de komolyan megéri Budapesten élni egyik pillanatról a másikra az árak miatt, mint egy kisebb vidéki városban nyugodtan élni? RENGETEG elmegy kis lyukra, amelyet képesek egyesek lakásnak hívni. Arról ne is beszéljünk, hogy majdnem 2 millió ember van összezsúfolva 500 km²-re. Még belegondolni is rossz...

Hozzátenném az ÖSSZES megyében van szórakozási lehetőség, szimplán csak kevesebb, mint Budapesten. Tényleg annyira megéri az a több étterem/mozi/pláza és társai a nyugodtabb és tágasabb élet feladásáért? Több alkalmommal kell járnom sajnos Budapestre, nekem kiábrándító. Az emberek búskomorak, fapofával járkálnak körbe-körbe... Vidéki kisvárosban ez nem tapasztalható.

Személy szerint el nem tudnám képzelni, hogy a vidéki életet feladjam Budapestért. Imádom a nyugalmat, a csendet, de ha szórakozni akarok, itt van tőlem egy köpésre 2 megyeszékhely is... Nyilván van költsége a lakásnak vidéken is, de azért nem kell havi 200 ezret fizetnem egy lyukért, melyet nem lehet otthonnak nevezni, csak egy cellának.

2023. szept. 12. 08:22
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%

"Mi van Budapesten, ami vidéken nincs?"

Minden. Bármilyen dolgot keresel, azt Bp-en biztosan megtalálod, méghozzá többszörösen. Szórakozás, szolgáltatás, munka, akármi.

Nemrég kerestem egy műszaki alkatrészt. Ezt forgalmazó üzletből van a fővárosban egy tucatnyi, és ennyi. Szerencsésebb esetben vannak üzletek, amik megjelennek a legnagyobb megyeszékhelyeken.

Vagy egy másik példa, Dunántúlról mondjuk a Balatonra eljutni is gyakran csak Bp-en keresztül tudsz. Dunától keletre pedig esélytelen megkerülni.

Éltem már rengeteg városban, és gyakran utazok. A főváros valóban mindig is rendkívül mocskos hely volt, de egyszerűen sehol sincs annyi élet.

2023. szept. 12. 09:39
 12/20 anonim ***** válasza:
25%
Élhetetlen város!
2023. szept. 12. 09:39
 13/20 anonim ***** válasza:
88%

Senki nem mondta hogy jóléti. Annyit mondtunk hogy élhetőbb mint egy olyan falu ahol többségben vannak a romák és az a kevés magyar is nyugdíjas. Meg annyit, hogy Szomália fővárosánál (legyen az akármi) annál élhetőbb.

De itt Európai viszonylatban, olvastam egy cikket, 70 nagy európai (nem csak EUs) városból a 61. helyen van élhetőség szempontjából Budapest. Tehát ki lehet mondani, hogy ebben a ligában a legalja.

2023. szept. 12. 09:42
 14/20 anonim ***** válasza:
19%

40 nm-en Budapesten (egyedül) a burzsujok laknak amúgy. Én mérnök informatikus pályakezdő vagyok, és még én is egy 9 nm-es kisszobában élek Kőbánya-Kispesttől még 10 megállóra kijjebb, mert egyszerűen ennyit engedhetek meg magamnak.

Szóval ha neked 40 nm egy lyuk, akkor nem tudom milyen igényeid vannak. Sokan családdal, gyerek(ek)-kel élnek annyiban. Nem egyedül.

2023. szept. 12. 09:46
 15/20 anonim ***** válasza:
100%

,,Az emberek többsége az életét egy nagyon max 40 nm-es lakásban éli gyerekekkel..."

4 tagú család 60 nm-es házban 800 nm kerttel. Tényleg nagyon szörnyű. Budapestnek vannak ám külkerületei is. Te gondolom még sosem jártál Bp-n. Látszik, hogy csak fröcsögni akartál. Szánalmas egy életed lehet.

2023. szept. 12. 11:47
 16/20 anonim ***** válasza:
80%
A kérdező járt 3x az Örs Vezér terén meg 2x a Keletiben, aztán ebből extrapolálta a maradék 500 km2-t is.
2023. szept. 12. 12:03
 17/20 anonim ***** válasza:
45%
Igen, az utcán nem hallom a saját hangomat akkora zaj van, tömegnyomor, dugók, mindenki siet, lovak módjára rohannak az emberek, stb... Nekem elég volt. 2012-2020-ig Pesten laktam, aztán hazaköltöztem vidékre. Remélem soha nem kell többet Pestre mennem.
2023. szept. 12. 12:21
 18/20 anonim ***** válasza:
100%

Mások már írtak jó érveket Bp mellett, én inkább egy olyat emelnék ki, ami nem hangzott még el és szerintem lényeges szempont. Ez pedig az, hogy Budapest szép és bármikor el lehet menni sétálni egyet, fagyizni valami szép helyen, végig biciklizni a duna part mellett, a belvárosban az építészetet csodálni, este átgyalogolni/kiülni valamelyik hídon vagy akár csak este sétálni egy jót (otthon nem igen mertem sétálni, mert kihalt utcák voltak és hiába átlagos mennyiségű roma, de este para volt velük találkozni) és még sorolhatnám.

Nyílván mint minden nagyvárosban itt sem minden szép, de egyszerűen szerintem ez egy nagy plusz, amit vidékiként nem éltem át. Pl utáltam vidéken gyalogolni, mert unalmas volt és inkább még wc-re is kocsival jártam. Budapesten rengeteget gyalogolok és biciklizek, mert egyszerűen jól esik + a rendszeres mozgás egészséges.

Nyílván nem azt mondom, hogy ez egy döntő dolog, de ez is egy kis plusz ami miatt szeretek Bp-n lakni.

2023. szept. 12. 12:21
 19/20 anonim ***** válasza:
100%

Mindjárt az első mondatod bukik, kedves kérdező: Budapest belső kerületeiben a legkisebbek a lakások, ott az átlag 57 négyzetméter, aztán ahogy haladsz az agglomeráció felé, egyre nagyobbak a lakások. Még a panellakások többsége is nagyobb, mint 50 négyzetméter.

Budapest nagyváros, ennek előnyeivel és a hátrányaival. Utóbbiakat leírtad, bár az egyikről kiderült, hogy egyszerűen nem igaz ("nagyon max 40 nm-es lakásban...").

Ami az előnyöket illeti, a budapesti tömegközlekedés, legalábbis járat és hálózatsűrűségben kiemelkedő. A városi élet gyorsabb, de kényelmesebb: hosszabb nyitvatartási idők, közelebb vannak egymáshoz a szolgálatások és vásárlási és kikapcsolódási lehetőségek. Magasabb keresetek érhetőek el, és sokkal-sopkkal több munkalehetőség. A bérek általában magasabbak, mint amennyivel nagyobb a lakhatási költség. Az élelmiszerek általában jobb minőségűek és sokszor olcsóbbal (mikor hazalátogatok, mindig megyek egy-egy kört a helyi boltokban) Sokkal nagyobb választékból lehet jóval egészségesebb és tudatosabb étrendet összeállítani. Itt vannak ráadásul az ország legjobb piacai, igazi, válogatott és kiváló minőségű termékekkel. Sokkal több szórakozási lehetőség van minden szinten a kocsmázástól a színházi-művészeti életig. Emellett itt összpontosul Magyarország szellemi ereje, a budapesti patinás egyetemeken, a nagyvállalatok központjaiban, és az említett színházi-művészeti életben (legalábbis amit még nem rombolt szét a Fidesz, hogy politizáljunk is kicsit)

De hogy még gonoszkodjak egy kicsit: kétféle ember van magyaroszágon. Az, aki azt mondja, hogy "jaj, nem tudnék Budapesten élni" meg aki már próbálta legalább egy hónapig.

Nézd, a helyzet az, hogy gyerekkel is jobb Budapest. Ha a kölyöknek dokira van szüksége, akkor tömegközlekedéssel is legfeljebb fél órán belül az ország legjobb orvosai látják el a gyereket. A felnövekvő gyerek előtt sokkal több karrierút áll nyitva, ezek közelebb vannak, és könnyebben elérhetőek. Számtalan hobbi, sport és egyéb lehetőség áll nyitva a budapesti gyerekek előtt.

Amúgy meg hülyeség összehasonlítgatni, és "nyertest" hirdetni, mert nincs. Egyik ilyen, másik olyan. Vannak előnyei, meg hátrányai, és vannak ilyen meg olyan emberek. Úgy jó, ha elfogadjuk egymást. Azt el tudom fogadni, hogy te, kérdező, jobban érzed magad vidéken. Azt viszont neked kell elfogadni, hogy jó városban élni, és sokan szeretnek városban élni, és ne próbáld bizonygatni, hogy így meg úgy a városiak.

2023. szept. 12. 12:28
 20/20 anonim ***** válasza:
60%

Budapesten lakhatási válság van, ha nem örököltél ott ingatlant és nem bírod a nyomorgást és a sok ember kis helyen való együtt élését, akkor ne költözz oda.

Akkora a turizmus, hogy sokkal jobban megéri kiadni AirBnB-vel egy lakást külföldinek, de a bérek attól még a nyugati bérek harmada/negyede. Viszont a bérleti díjak már ott vannak mint Bécsben meg német nagyvárosokban.

Csak akkor költözz Budapestre, ha bírod a tömeget a nyüzsgést és főleg az együtt élést másokkal, kis helyen. HA nem, akkor maradj vidéken.

2023. szept. 12. 12:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!