Szerintetek is kiábrándító Budapesten élni?
Az emberek többsége az életét egy nagyon max 40 nm-es lakásban éli gyerekekkel... Még gyerek nélkül 2 emberre is nagyon kicsi. Mindezért horribilis árakat fizetnek, holott nem egészséges ilyen kis lakásban élni. Nem is értem, miért vannak ennyien oda Budapestért. Sokan azt hiszik kitudja milyen rossz a helyzet Budapesten kívül. Nyilván nem rózsás a helyzet (mint, ahogy Budapesten sem), de az tény, hogy az emberek 90%-a nem éhezik még vidéken sem. Sőt. A többség vígan megél, mondom ezt a statisztikákból kiindulva az ország legrosszabb megyéjéből.
Mi van Budapesten, ami vidéken nincs? Nyilván több szórakozási lehetőség van, de komolyan megéri Budapesten élni egyik pillanatról a másikra az árak miatt, mint egy kisebb vidéki városban nyugodtan élni? RENGETEG elmegy kis lyukra, amelyet képesek egyesek lakásnak hívni. Arról ne is beszéljünk, hogy majdnem 2 millió ember van összezsúfolva 500 km²-re. Még belegondolni is rossz...
Hozzátenném az ÖSSZES megyében van szórakozási lehetőség, szimplán csak kevesebb, mint Budapesten. Tényleg annyira megéri az a több étterem/mozi/pláza és társai a nyugodtabb és tágasabb élet feladásáért? Több alkalmommal kell járnom sajnos Budapestre, nekem kiábrándító. Az emberek búskomorak, fapofával járkálnak körbe-körbe... Vidéki kisvárosban ez nem tapasztalható.
Személy szerint el nem tudnám képzelni, hogy a vidéki életet feladjam Budapestért. Imádom a nyugalmat, a csendet, de ha szórakozni akarok, itt van tőlem egy köpésre 2 megyeszékhely is... Nyilván van költsége a lakásnak vidéken is, de azért nem kell havi 200 ezret fizetnem egy lyukért, melyet nem lehet otthonnak nevezni, csak egy cellának.
Szerintem nem kiábrándító.
Budapesten sem csak 40 négyzetméteres "cellák" vannak.
"Mi van Budapesten, ami vidéken nincs?"
Mondjuk az Operaház, úgy 50 színház (de lehet, hogy alulbecsültem), múzeumok, ahol a magyar kultúra csúcs-művei vannak, illetve ha külföldről jön kiállítás (mint mondjuk volt az El Greco, Van Gogh, vagy most lesz a Renoir), azt is idehozzák vagy a Szépműbe vagy a Nemzeti Galériába. Budapest kultúrális szerepe vitathatatlan.
Ezt nem pestiként írom. Itt lakom Pest mellett az agglomerációban. Nem kiköltöztem, hanem ideszülettem. Pesten dolgozom és értem részben, amit írsz. Gusztustalan sok környék, undorítóan szemetes, koszos, tele van csövessel. Demoralizáló.
De sokan amúgy nem jókedvükből laknak itt, hanem azért, mert itt van munka. Vidéken jóval kevesebb a munkalehetőség. Sajnos vagy nem sajnos ez az ország Budapest-központú, ezt el kell fogadni. A kormánynak is el kéne fogadnia, meg a főváros ellenzéki vezetésének is, hogy nem jókedvében indul meg minden hétköznap reggel 7-kor majdnem ugyanannyi ember, mint amennyi a fővárosban lakik.
"Mi van Budapesten, ami vidéken nincs?"
Több munkalehetőseg, oktatás, kultúra, reptér, viszonylag jó tömegközlekedés.
"Az emberek búskomorak, fapofával járkálnak körbe-körbe... Vidéki kisvárosban ez nem tapasztalható."
Ez szimplán hazugság/csúsztatás.
"ha szórakozni akarok, itt van tőlem egy köpésre 2 megyeszékhely is"
A köpés gondolom itt azt jelenti, hogy beülsz az autódba és 20-30 kilométert mész egy irányba, értelmes tömegközlekedés nincs. Este 8-9-kor meg még a tesco is bezár.
Kezdjük ott, hogy már az első mondat nem igaz miszerint a többség "nagyonmax" 40 m2-en élne.
A második gondolat a szegényebb megyékben "vígan élőkről" szintén távol áll az igazságtól.
Az összezsúfoltság szintén hazugság, leszámítva a szűk belvárost semmivel nem másabb a helyzet mint bármelyik nagyobb vidéki városban.
Az is hazugság, hogy minden "pesti" a megélhetésért küzd mint ahogy az is, hogy minden vidékinek "tágas élet" jut. A panel Ózdon is panel.
A búskomor fapofa szintén csak hazugság. Nincs külön arcuk a Pesten élőknek.
A szórakozás pedig nem egyenlő a pláza és mozi szinttel. Nyilván akinek ez maximum amit el tud képzelni annak hiába írjuk le a lehetőségeket... 😂
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!