Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ki lesz vajon a Fidesz főpolgá...

Ki lesz vajon a Fidesz főpolgármester jelöltje 2024-ben?

Figyelt kérdés

2023. szept. 11. 17:51
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
55%
Győzikére tippelnék.
2023. szept. 11. 17:52
 2/11 anonim ***** válasza:
78%
Tarlósra szavaznék de szerintem nem fogja vállalni.
2023. szept. 11. 17:53
 3/11 anonim ***** válasza:
70%

Ha a Fidesznek egy csöppnyi esze is lesz, nőt indít.

És ha Gergő nyer, lehet mutogatni, hogy milyen “no ellenes” az ellenzéki szavazótábor.

2023. szept. 11. 17:56
 4/11 A kérdező kommentje:
Tarlóst szerintem nem indítják újra a múltkori bukta után.
2023. szept. 11. 18:12
 5/11 anonim ***** válasza:
77%
Szentkirályi Alexandra szerintem
2023. szept. 11. 18:17
 6/11 anonim ***** válasza:
10%
Balázs.
2023. szept. 11. 19:20
 7/11 anonim ***** válasza:
20%
Vitézy Dávid sokat szerepel mostanában. Ő meg tudná verni Karácsonyt, bár azoknak a fideszeseknek kéne rászavazni akik autósüldözéssel vádolják Karácsonyt pedig Vitézy keményebb lépéseket tenne mint Karácsony.
2023. szept. 12. 17:32
 8/11 anonim ***** válasza:
78%
Szerintem is Vitézy az (egyik) esélyes, bár abban nem vagyok biztos, hogy Őt érdekelné a poszt, mert közlekedés mérnökként elsősorban a szakmájáért rajong-nyilván főpolgiként meg nem teheti meg, hogy kedvére válogat a köztisztviselői feladatokból-, másrészről bár nagyon ügyes kommunikációs technikái vannak (nyilván ebben a szóvivős ,,pofázós" közegben nőtt fel) azért a személyiségéről lehet tudni, hogy nagyon rugalmatlan, sokszor kompromisszum képtelen és elsősorban a szervezés-fejlesztés feladatokban a saját stábjával dolgozik jól (tehát inkább projektmenedzsmentben ügyes), mintsem vezetés-szervezésben, a főpolgármesternek pedig ebben is ügyesnek kell lennie. Szintén ellene szól, ha a Fidesz megakarja tartani Lázárt a tűzközelben, mert akkor az a cicaharc amit látunk egy ideje a lerohadt MÁV körül, abban Vitézy kvázi összegyurcsányozása (aka mindenről is az ő pénzszóró álmodozáa tehet) inkább valódi karaktergyilkosság (mindenféle hőgutától sínylődő, hazuf majomnak elmondják), mintsem a köztudatban tartásának alaptomos stratégiája.. ráadásul Vitézynek megvoltak a saját kapcsolatai a MÁV-on ill a párton belül is (mostmár sokan elvesztették a pozijukat)- szóval ha ez a politikai lobbierő még érdekelt lehet az önkormis játszmákban, akkor hallunk még a Vitézyről akkoris, ha egyébként magasan de nem a főposztra kvalifikált. Viszont ha Vitézy lobbija erősebb lesz, mint Lázáré, akkor Lázár megy és Palkovicsék megint jönnek majd vissza- szóval lesz átmozgás. A rejtélyes jelöltökről- amiből elképzelhető, hogy úgy van nyolc, minthogy 50 tanár helyére 115 érkezhet...-majd akkor lehet többet sejteni, ha a dagadtéknak lement az őszi tisztújító lakomája és esetleg új arcok mellett régi kimosdatottak is erősebb szerepben térnek vissza.. Karácsony Gergelyt btw lehet szidni, nyilván vannak hiányosságai (kinek nincsenek), de szerintem kimondottan jól ellavírozik; a szakmai stáb szerintem indokolatlanul nagy és drága mögötte, ebből érdemes lenne leadni (ennél jobban már se angolul, se magyarul se üzbégül nem fog tudni kommunikálni, hülyeség tréningezni), egyébként pedig asszertív típus, ami miatt könnyebb vele megegyezésre jutni- ráadásul vannak kimondottan jó zöld és szocos (nem úgy értem, hogy kommunista, hanem úgy, hogy szocpolitikai) öteleteik is. Nyilván, a Bp-i választók gerincén is fog múlni, hogy hogyan alakul a választási bizalom, de egyelőre azért is nem fontos a narancs jelölt, mert Bp megmakacsolta magát: nem számít, mennyire lefojtja a fidesz, a Bp-i lakosok nem kérnek az urizáló, hazug majmokból- akik azzal akarnak kampányolni, hogy méhlegelő meg biciklisáv, meg egyébként is lányosarcú középkorú férfi, aki a markmyprofessoron bikinit is kapott (relax, bikini emoticon=szexi, attraktív plusz pont; engem nem tanított, de én is adnék neki ha tehetném). Alexandrácska tiktokos vergődéseire nem tudok érdemben reagálni: atomgáz. Pár éve a tranziton olyan ruhákban vonaglott amin kint voltak fullban a lökhárítói (nem volt Hollókői 9réteg műmatyó rajta), de úgy tűnik végül nagyon sokat kellett várni arra, hogy a 25 évvel idősebb fegyverbizniszben' érdekelt őspárttag karikát csináljon az ujjára és szóvívői trónra emelje- ezt a minden szinten kevés nőt. Esélye nem lenne a posztra, meg egyébként is milyen teljesítménye van? 20 év múlva majd visszanézi a béna tartalmait a makedon kur_ázós rapre és kitojik a palotába a Leopard tank mellé egy aranytojást bánatában, hogy lehetséges, ha többet bicikliztek volna a konzik is ano, akkor nem lenne 44fok és harapnivaló szmog a capitalben- szvl mégiscsak kár volt a pazarlás mellett rázni a narancsos bulát 30+ felett. Egyébként a fideszben rengeteg az ifjú NER titán (mindenféle ingatlanos, turizmusos, egyetemépítő, tehetséggondozós, űrkutató lóf_sz), szóval lehet bőven válogatni- az meg hogy esetleg alkalmatlan, hát kit is érdekel, megszokhattuk már. Talán amire kíváncsibb leszek, hogy az ellenzék kit indít (ugye tudjuk hogy kiket biztos nem, s kb azt is, hogy ki-kit milyen feltétel mellett támogatna)- de én szívből remélem, hogy Karácsony marad. És nem gondolom-bár én is követem a posztjait- hogy Vitézy megverné Karácsonyt, teljesen más a népszerűségük- ez tény. Még Fürjes is elképzelhető, ugyanis nemrég ült be a NOB-ba és hát tudjuk, hogy a dagadt a személyiségkultusza csúcsának az olimpiarendezést tartaná- tehát elképzelhető, hogy olyan olimpia lobbista kellene a fidesznek aki a főváros vezetőjeként minden kontrollt leépítene és minden akadályt fölszámolna ezzel kapcsolatban- nehogy megint nolimpia gate legyen belőle.. Szóval nehéz, de én is inkább talán Fürjesre tippelnék (vele viszont Vitézy sokat dolgozott együtt- tehát megint függ Lázár pozícionálásától, hogy Fürjes hány közéleti posztot halmozhat fel..) Az is lehet, hogy kultszemélyiség lesz-színész, író, rendező, életmődtanácsadó etc (szigorúan a jobboldalról bejáratva). Meglátjuk.
2023. szept. 12. 21:36
 9/11 anonim ***** válasza:
23%
tótgabi
jan. 17. 10:37
 10/11 anonim ***** válasza:
83%
Mostanra már én sem gondolom hogy megverné Karácsonyt vagy legalábbis nagyon szoros lenne.
jan. 17. 10:40
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!