Csak engem idegesít hogy Budapest miatt van egy bazi nagy lyuk Pest vármegyében? Nem lehetne Budapestet emiatt Pest megyéhez csatolni, hogy ne legyen ott az a nagy lyuk?
Sokat jarok Pesten, de meg sohasem tunt fel, hogy egy lyukba kellene beleautozzak.
De nezegess vizrajzi vagy domborzati terkepet, es akkor nem lesz lyuk.
Rémülj meg: a Pest Vármegye Közgyűlését kiszolgáló hivatalok, a Pest Vármegyei Kormányhivatal és több vármegyei közintézmény is Budapesten, a régi pesti vármegyeháza épületében találhatóak. Elérhetősége: 1052 Budapest, Városház utca 7.
Úgyhogy, főispánostól elnyelte a „nagy lyuk”.
#3 Akkor ez még egy ok hogy miért kéne Budapestet Pest megyéhez csatolni.
#2 Én közigazgatásilag értettem a lyukat.
Milyen hülyén néz már ki az a nagy lyuk ott középen:
Nem tartom hihetőnek, hogy bárkit idegesít ez; legalábbis, közel- és távoli környezetemben nincs olyan, akiről feltételezném, hogy akárcsak titokban egy icipicit is idegeskedik emiatt.
Vagy most tudtad meg, vagy csak most találtad a kommentedben elérhetővé tett térképet, és kreáltál hozzá egy pózolt kérdést, hogy tudasd másokkal.
Nincs közigazgatási lyuk.
A megyékkel egyezően, budapesti illetőséggel is van állami közigazgatási szervezet: Budapest Főváros Kormányhivatala, élén a főispánnal. És a megyékkel egyezően vannak területi egységei: a kerületi kormányhivatalok.
Ami többlet: míg a megyei közgyűlés elnökét közvetve választják a szavazópolgárok, a főpolgármestert közvetlenül választják. És közvetlen választás révén a megyei közgyűléshez hasonlóan van fővárosi közgyűlés. Ugyancsak közvetlen választás révén a megyék településeinek önkormányzataival egyezően vannak kerületi önkormányzatok, külön közvetlen polgármester választással. A megyék településeihez hasonlóan Budapesten is vannak önkormányzati hivatalok, jegyzők.
Az nem eredményez közigazgatási lyukat, ha egy területen nem a Pest megyei közigazgatás illetékes.
,,Vagy most tudtad meg, vagy csak most találtad a kommentedben elérhetővé tett térképet, és kreáltál hozzá egy pózolt kérdést, hogy tudasd másokkal."
Már korábban is idegeített a dolog, de csak most írtam ki.
,,Az nem eredményez közigazgatási lyukat, ha egy területen nem a Pest megyei közigazgatás illetékes."
Igen, de a lyukat úgy értettem hogy egyszerűen hülyén néz ki hogy a megye közepén van egy terület ami nem tartozik a megyéhez, pedig Budapest csak Pest vármegyével határos. Ez olyan mintha Magyarország közepén lenne egy független ország ami egy országgal sem határos, csak Magyarországgal.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!