Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ha a magyar ellenzék nem a...

Ha a magyar ellenzék nem a többségi társadalom érdekeit akarja képviselni akkor miért csodálkoznak hogy ellenzékben vannak ?

Figyelt kérdés

Attól lenne itt demokrácia ha az általuk favorizált kisebbségek érdekei mentén alakítanák a törvényeket ?

Most is ez megy csak egy másik kisebbség a NER érdekei szerint hozzák a törvényeket.

Ki és mikor akar a társadalom többségének az érdekében cselekedni ?

2023. szept. 8. 12:42
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
0%

Jaj Istenem... Akkor legyen egy baráti társaság nem egy osztály, 30 fő, 1 napra elegendő pénz, 20 fő A, 5 fő B, 5 fő C programra szavaz, csak EGY programra van pénz, idő, lehetőség. Hogy döntitek el? Itt a piros hol a piros? Kő papír olló? Fej vagy írás körmérkőzéses? Vagy ne adj Isten megszavazzátok, és odamentek amire a legtöbben szavaznak?

De ha nem járható út a szavazás, hisz nem mindenki hanem csak a többség érdeke fog teljesülni, akkor töröljük el a szavazást! Minden párt egyenlő legyen a parlamentben, az is, aki 50%-os népszerűségnek örvend, meg az is, amelyik csak 1%-osnak, hisz az 1% is pontosan annyit ér, mint egy 50%-os. De akkor a parlamentben hogy lesz eldöntve a dolog, ha valami ügyben a politikusok 99% igenre szavaz, de 1% nemmel? Akkor ott is ugyanúgy az 1% is annyit ér, mint a 99%. Akkor hogy lesz bármiben is Mindenkinek megfelelő döntés? Te hogy döntenél igazságosan az általam feltett példában. Belekötni tudtuk, de egy megoldást sem adtatok. Egy egyszerű példát írtam egyszerű, érthető feltételekkel, egyszerű választ várok, de nem kapok csak mindenféle kibúvó, kitekerő választ. Nem hiszem el, hogy ennyire nehéz beismerni a tévedést,vagy bizonyítsátok be, hogy Én tévedek, de akkor egy normális, racionális választ adjatok erre a fiktív példára. Ne azzal foglalkozzatok, hogy a Balaton egy tré hely, meg az Adriára magánsulis gazdagok mennek, meg hogy egy iskola az nem demokrácia alapú, meg hogy mindegyik helyre el lehet menni. Fix a rendelkezésre álló üzemanyag, pénz, idő. Könyörgöm! Ne legyünk már szőrszálhasogatóak! Egyszerűen hihetetlen... Nem lettem volna a matektanárotok, mert válasz helyett biztos minden szöveges feladatba belekötöttetek ezzal palástolva azt, hogy nem bírjátok kiszámolni hogy ha Petinek van 10 almája, Bélának 16, akkor mennyi van összesen. Ott is tuti azzal lennétek elfoglalva, hogy biztos lopták az almát, meg cefre lesz belőle, blablabla, de hogy leírnátok, hogy 26... esélytelen.

2023. szept. 8. 14:24
 22/28 anonim ***** válasza:
0%

"És akkor az a 10 diák - akiknek jó része járt már az Adrián, meg az erdei táborban - próbálja meggyőzni a többieket, hogy halló, nem kóser a dolog. A tanár úr viszont súgdos a gyerekek fülébe, hogy látjátok, ti megmondtátok, mit akartok, de az úri fiúk leszarják a hozzátok hasonlókat, és csak azt fogadják el, ami nekik jó."

Az a 10 szavazó sem áll egy oldalon. 5 szavazó se Adriára se Balatonra nem akar menni a másik 5 meg se Balaton, se erdő. De mondtam, vonatkoztassunk el a valós helyektől, egy random példa volt csak, a kérdés hangsúlya nem azon van, hogy hova mennek meg kik mennek, hanem van három lehetőség, korlátozott erőforrások amik csak egy lehetőséget engednek meg, van 30 szavazó, 20-5-5 arányban szavaznak megosztva A B C lehetőségekre. A B C, csak egyet választhatsz, melyik legyen?

2023. szept. 8. 14:30
 23/28 anonim ***** válasza:

"Az a 10 szavazó sem áll egy oldalon. 5 szavazó se Adriára se Balatonra nem akar menni a másik 5 meg se Balaton, se erdő."

A mondandóm lényege az volt, hogy az 20 fős többség azért annyira elkötelezett a Balaton irányába, mert a tanár úr megvezette őket, és ezért azt hiszik, hogy a Balaton az egyetlen opció.

2023. szept. 8. 14:48
 24/28 anonim ***** válasza:

Annyira szegénnyé kell tenni a népet, hogy örülnek ha a járdaszigetekre elmehetnek.

Ez a fidesz taktika.

2023. szept. 8. 14:54
 25/28 anonim ***** válasza:

"A mondandóm lényege az volt, hogy az 20 fős többség azért annyira elkötelezett a Balaton irányába, mert a tanár úr megvezette őket, és ezért azt hiszik, hogy a Balaton az egyetlen opció."

Balaton, Adria, erdő fiktív példák voltak, utána vagy 3x írtam, hogy A B C opciók vannak.

Szóval szerinted ha valamiben elsöprő többség szavaz valamire, az a többség csak megvezetett lehet? Nem írtam semmilyen befolyásoló tényezőt. Írtam a baráti társaságot is, ott is a 30 Barátodból 20 azért szavazott az A opcióra, mert meg lettek vezetve?

Hogy döntöd el, hogy hova mentek a demokrácia eszméjével?

Elárulom, sehogyan sem! A demokrácia ebben a formában nem működik, még papíron sem, hiszen még csak egy elméleti kérdést egy elméleti 30 fős társaság megosztott véleményéről sem lehet eldönteni, hogy mi a megfejtés, ami teljesen eleget tesz a demokráciának. Nem működik, egy zsákutca az, hogy mindenkinek meg kell felelni, hogy mindenki egyenlő.

Tudod mi történt amióta feltettem ezt a kérdést az osztálykirándulással kapcsolatban? Elárulom... semmi. Többed magaddal órák óta nem tudtok megválaszolni egy ilyen kérdést, az osztály veszekszik, elment az utolsó vonat-busz, nem lehet már szállást foglalni sehol sem, kifutottunk az időből és a Gyerekek tanácstalanul állnak, hogy ez most hogy lehet? Erre vártak egész évben, de nem sikerült döntésre jutni demokratikusan. És tudod mi történik mindeközben még? A Tanárok szépen elisszák az osztálypénzt, mert nincs utazás, nem kell költeni semmire.

Ugyanez van nagyban, csak nagyban nem 30 gyerek meg 3 opció van, hanem 10 millió Ember és több száz-ezer opció.

És tudod mi történik a valóságban? Pontosan ugyanaz, mint a sulis példámban, csak itt nem a gyerekek vannak, hanem a nép és nem tanárok, hanem a politikusok. Az Ország nem megy sehova, nem történik semmi, mert a Nép egymás torkának ugrik, mert nem képesek olyan marginális problémában sem dűlőre jutni, hogy milyen színűre legyen festve egy pad, a politikusok meg amíg a Nép veszekszik szépen elisszák a Nép pénzét a luxus jachtokon.

Semmilyen kérdésben nem lehet a demokráciát teljesmértékben érvényesíteni.

Volt a sulis osztálykirándulásos példa. 0 megoldást kapott, volt a fegyverhasználatos kérdés, 0 megoldást kapott, és ezt még lehetne napestig sorolni.

Ha indítana az országgyűlés egy népszavazást a fű legalizálásáról ahol 70% arra szavazna, hogy semmilyen formában ne lehessen tartani-fogyasztani-árusítani míg a maradék 30% meg azt mondaná, hogy teljesen szabadon lehessen élni vele, ezt hogyan oldanád meg, hogy mindenkinek az akarata-kívánsága teljesüljön?

Kérlek szépen, de most halálosan komolyan kérlek, a rosszindulat cseppjétől is mentesen, halálosan komolyan, mindenemre esküszöm, kérlek! Gondolj ebbe bele!

A demokrácia egy jól hangzó népámító demagóg eszme. Csakis olyan társadalomban tud működni, ahol mindenki kivétel nélkül ugyanazt gondolja mindenről, ha már van két ellentétes nézőpont, ott már megbukik.

A Világon sehol nincs igazi demokrácia.

2023. szept. 8. 15:49
 26/28 anonim ***** válasza:

Bocs, tl;dr.

"szerinted ha valamiben elsöprő többség szavaz valamire, az a többség csak megvezetett lehet?"

Ne erőlködj, hogy ilyeneket adj a számba. Azt mondtam, hogy Magyarországon nem az a dilemma, hogy melyikünk érdeke érvényesül, mert az ellenzéki és kormánypárti szavazók érdeke nagyjából azonos. Csak a Fidesz kommunikációja felállít egy hamis dilemmát, ahol az ellenzékiek el akarják nyomni az elsöprő többségű kormánypártiak akaratát, mert a liberálisok ilyen fasiszták.

Amit végig pofázni akarok, hogy ez nem igaz.

"Hogy döntöd el, hogy hova mentek a demokrácia eszméjével?"

Válaszoltam már, olvasd vissza: a Balatonra kell menni.

"A demokrácia ebben a formában nem működik"

Ez egy baromság. A demokrácia nem arról szól, hogy minden alkalommal konszenzusos döntést hozunk. Ha így lenne, akkor igazad lenne, kb sosem születne döntés. A demokrácia arról szól, hogy többségi szavazással választunk valakit, akiben megbízunk annyira, hogy elintézza az osztálykirándulást. Ha nem vagyunk vele megelégedve, a következő kirándulásra mást választunk majd.

Az osztálykirándulás feltételeit az iskola és az osztály szabálykönyve biztosítja. Minden olyan esetben, amikor ezt valaki módosítani szeretné, meg kell vitatnia az osztállyal. Olyankor viszont nagyon is rendben van, ha lassan és hosszú ideig folyik az egyeztetés.

2023. szept. 8. 16:05
 27/28 anonim ***** válasza:

"Ne erőlködj, hogy ilyeneket adj a számba. Azt mondtam, hogy Magyarországon nem az a dilemma, hogy melyikünk érdeke érvényesül, mert az ellenzéki és kormánypárti szavazók érdeke nagyjából azonos. Csak a Fidesz kommunikációja felállít egy hamis dilemmát, ahol az ellenzékiek el akarják nyomni az elsöprő többségű kormánypártiak akaratát, mert a liberálisok ilyen fasiszták."

Hol szerepelt a kérdésemben Fidesz? De ha szerepelt is, honnan tudod, hogy a Fidesz érdeke a Balaton, és nem mondjuk a lombkorona sétányos erdei vakáció? Attól mert valamit a többség akar Magyarországon az csak a Fidesz manipulációja lehet? A kérdésem egy fiktív kitalált példa volt, semmi Fidesz, semmi Orbán, Te mégis mire alapozod, hogy az a 20 Ember az Fidesz manipuláció lett? Honnan tudod? Bármi utalt erre? Vagy mi az amiről Te tudsz, de Én nem? De tovább megyek, ez a szavazat lehetett volna egy fiktív jövőben ahol éppen az Ellenzék van hatalmon. Akkor ott is a 20 szavazat az Ellenzéki (( vagyis akkor már nem is Ellenzéknek nevezhető hatalmon lévő kormány )) propaganda, manipuláció eredménye? Vagy honnan jött ez Neked? Na mindegy, ezen túl is lapozhatunk, mert teljesen triviális, a kérdésem nem erre irányult.

"Válaszoltam már, olvasd vissza: a Balatonra kell menni."

Igen, Én is ezt mondom, a többség akarata dönt, de fentebb a demokráciára hivatkozva azt írták, hogy a demokrácia nem a többség akaratáról szól, hanem arról, hogy Mindenkit figyelembe veszünk. Akkor mi van azokkal akik a lombkoronasétányra szavaztak, és akik az Adrirára? Akkor mégiscsak a többség akarata számít, ez ilyen egyszerű, ezt nem értem miért kell kiforgatni.

"Ez egy baromság. A demokrácia nem arról szól, hogy minden alkalommal konszenzusos döntést hozunk. Ha így lenne, akkor igazad lenne, kb sosem születne döntés. A demokrácia arról szól, hogy többségi szavazással választunk valakit, akiben megbízunk annyira, hogy elintézza az osztálykirándulást. Ha nem vagyunk vele megelégedve, a következő kirándulásra mást választunk majd."

PONTOSAN erről beszélek a legelső kommentem óta. Ha valamire 60-70-80%-os többség szavaz, akkor az lesz, a maradék 40-30-20 % meg ezt a demokrácia jegyében elfogadja. Erről beszélek folyamatosan. Akkor valószínűleg nem Rád értettem a kérdéseimet, mert ahogy látom, Mi egy formán gondolkodunk ebben, de fentebb többen azon vannak, hogy ugyanúgy kell teljesülnie a kisebbség akaratának, hisz a demokrácia az mindenkiről szól, és erre a kirándulós példára is az volt a válaszuk, hogy akkor megosztva kell menni mindegyik helyre, miközben az is le volt szögezve, hogy csak egy lehetőség van, és a demokrácia jegyében, mindenki akaratát érvényesíteni nem lehet, csak a többségét.

"Az osztálykirándulás feltételeit az iskola és az osztály szabálykönyve biztosítja. Minden olyan esetben, amikor ezt valaki módosítani szeretné, meg kell vitatnia az osztállyal. Olyankor viszont nagyon is rendben van, ha lassan és hosszú ideig folyik az egyeztetés."

Itt ez már el volt döntve, az Osztályfőnök a fő döntéshozó és az Osztályfőnök helyébe léptettem a szószerinti demokráciáért kardoskodókat, hogyha Ők lennének az Osztályfőnökök és nekik kéne dönteni az 1 éve gyűjtögetett osztálypénzről, akkor Ők ezt demokratikus szavazásra bocsájtanák, és ott született a 20-5-5 szavazat és az iskola és az osztály szabálykönyvébe le volt szögezve, hogy csak 2-3 napra mehetnek és csak egy adott helyre a 3 lehetséges opció közül. De ez egy fiktív példa volt.

Az egész minden csak egy fiktív példa volt, ami arra mutatott rá, hogy olyan demokrácia nincs, ahol mindenkinek egyenlően teljesül az akarata, olyan demokrácia van, ahol a többség akarata teljesül, de az meg nem is teljes demokrácia, hisz a kisebbség el van nyomva, az van Nekik is, amit a többség akar.

2023. szept. 8. 16:55
 28/28 anonim ***** válasza:
egyformán*
2023. szept. 8. 16:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!