Mi a véleménye a fidesz szavazóknak arról, hogy az adójukat végül csak migránsokra költi az állam?
A hatalmas akkugyárak kapják az államtól a milliárdos támogatásokat amiket aztán a bevándorlókra és azoknak a szállásaira fizet ki a multi.
Szóval az EU-s migránsoknak nem akartak adni pénzt de a magyar filippínó meg pakisztáni bevándorlóknak osztogatják az adótokat, elvéve a munkát a magyaroktól és leszorítva a béreket.
Kérdező,
A gyárak dolgozóinak nagy része magyar munkavállaló. Elenyésző a külföldi dolgozók száma. Nem beszélve arról, hogyha a mondjuk a tervezett telephely környékén a népsűrűségből nem adódik annyi munkavállaló, mint amennyit az adott cég foglalkoztatni szeretne, akkor ezek a külföldiek ki tudják pótolni a létszámot, és így nem megy el a cég.
11# A cégek támogatást kapnak a cigány, a nyugdíjas, a munkanélküli, a fogyatékos és a bevándorlók után.
Ha valaki olcsóbban dolozik mint te és támogatást kap érte a cég, kit fog alkalmazni?
Elsősorban azt, aki egyáltalán jelentkezik, értelemszerűen. Sima betanított munkákra közel sincs elegendő munkaerő, pont ez az egyik baj.
Nem, nem kapnak támogatást a cigányokért, sem a nyugdíjasokért, munkanélküli eleve nem lehet, aki dolgozik, a bevándorlók meg eleve egy más szisztéma szerint dolgoznak.
"Ha valaki olcsóbban dolozik mint te"
Senki nem dolgozik olcsóbban :D Ugyanabban a munkakörben mindenki ugyananyi bért kap. Akár külföldi, akár magyar, akár űrlény.
15#
Szerintem ne égesd magad tovább.
Arról hogy valaki nyugdíjas, vagy fogyatékos van papír, lehet bizonyítani. (Semmit se kapnak)
Ha dolgoztat valakit a cég az nem munkanélküli.
A cigányok mi alapján kapnának támogatást? Be mennek a hivatalba és kérnek róla papírt hogy ők cigányok? Bugyuta vagy de nagyon.
Kérdező, azt állítod, hogy a MUNKÁLTATÓ cég a MUNKANÉLKÜLI emberről kap támogatást, és a végén még én vagyok a hülye :D Magyarázd már el nekem, buta embernek, hogy mégis hogy a fenébe működik ez a rendszer... Azt is jó lenne, ha elmagyaráznád nekem, buta embernek, hogy miért kapnának a cigányokról támogatást a cégek? Ki számít cigánynak? DNS-teszt? Hasra ütésre? Aki annak vallja magát? Hol mondtak neked ilyeneket?
Nem égetem magam, a cégnél ahol dolgozom látom hogy milyen extra juttatások, pályázati pénzek vannak azért mert nemdohányzó a cég, mert cigányokat alkalmaz, mert nyugdíjasokat vagy rokkantakat, olyanokat akik közvetlenül a munkanélküliből jönnek. Ugyanúgy ahogy energiatakarékosságért is szoktunk papírokat leadni.
Ti nem tudjátok, hogy mennyi támogatás jár bizonyos szempontok alapján... nyugaton még a női dolgozókra is külön kvóta van. Egy pályázaton pedig extra pénzt kapsz minél nagyobb a nemi, nemzetiségi diverzitás.
Ha fogalmatok nincs a dolgokról, legalább ne szóljatok bele.
Kérdező,
Milyen nemzetiségi diverzitásról beszélsz? A cigányság hol számít neked nemzetiséginek? Egyetlen olyan cég sincs, aki arra kapna pénzt, hogy cigányokat alkalmaz. Arra sem kapnak támogatást, hogyha korábbi álláskeresőt vesznek fel. Sok esetben a munkaügyi közvetíti ki őket a céghez. Sőt, ha a dolgozó felmond, vagy elbocsátják, a fizetésének x %-át ki kell fizesse a cég, aztán egy magasabb összegű álláskeresési járadékot kap a volt dolgozó hónapokon keresztül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!