Fideszeseknek mi bajuk a svéd NATO csatlakozással? Mi bajotok van a svédekkel?
amikor redditen/twitteren előjöm a téma, minden európai arról beszél minket kéne kibszni végre az euból és natoból, és a svédeket kéne felvenni :~)
Aztán ne égjen az ember pofája azért mert magyar.
3
Én ilyent nem tapasztaltam!
Miért hazudsz ?!
#5 "én ilyet nem tapasztaltam" = "ilyen nincs is"
Szóval ezzel az értelmi szinttel dolgozunk itt.. Király.
Lesüllyedek hozzád: én meg láttam, szóval te hazudsz arról hogy nem láttál.
1# "miert nem akartak eddig erositeni a szovetseget?"
Mert eddig béke volt Európában. (Azt átjöttek a jenkik hábizni ide, Afganisztáni megszállás után.) Most meg telement nekik is a gatyó, hogy mi van, ha esetleg a maci rájuk mászik...
"miert nem akartak eddig erositeni a szovetseget? Miert csak akkor amikor tartani kezdtek egy orosz tamadastol?"
Hát nem gondoltam, hogy ezt el kell magyarázni, de ok: eddig igyekeztek jó szomszédok lenni, és kerülni azt a helyzetet, hogy Oroszország fenyegetést lásson bennük.
Most meg az van, hogy egyik oldalról Oroszország adott nekik ürügyet csatlakozni, másrészt nem is sok értelme van a jószomszédi viszonyt ápolni, de legfőképpen az vált nyilvánvalóvá, hogy Oroszország így is úgy is fenyegetést jelent, a jó viszony ápolása nem garancia semmire.
"svédeknél Koránt égetnek, egy ilyen fasiszta soviniszta rendszerrel nem szeretnénk egy szövetségi rendszerben lenni"
Nofene, eddig az volt a mantra, hogy a svédek a mindenkit befogadásban fognak megdögleni. Sapka volt a nyuszika fején?
"Hát nem gondoltam, hogy ezt el kell magyarázni"
Való érveket mégsem sikerült felsorakoztatnod, de ok :)
"Való érveket mégsem sikerült felsorakoztatnod, de ok :)"
Mármint mi nem volt való érv? Egy teljesen logikus gondolatmenetet vezettem le.
Svédország vagyok, egy majdnem határos állam Oroszországgal. Miért csatlakoznék a NATO-hoz? Első sorban azért, hogy Oroszországgal szemben biztonságban érezzem magam. Ugyanakkor Oroszország most éppen nagyon békés, a viszonyunk is jó egymással. Pillanatnyilag semmi okom a biztonságomat félteni, cserébe ha kérelmezem a felvételemet, azt Oroszország ellenséges gesztusnak fogja tartani. Rontok a helyzetemen.
Viszont, amint Oroszország megtámadta Ukrajnát ez a helyzet teljesen megváltozott, minden ok, ami eddig visszatartott a NATO tagságtól, megszűnt.
1: semmi okom jó viszonyt ápolni Oroszországgal, hiszen a saját szövetségi rendszeremben közellenség lett
2: semmi okom megbízni Oroszország békés céljaiban, hiszen éppen most rohant le egy szomszédos országot
3: van ugyanakkor okom félteni a saját biztonságomat Oroszországtól
4: van indokom is a NATO-csatlakozásra
Ebben mi nem érthető? Ha két évvel ezelőtt kérte volna a NATO-tagságot, akkor indokolatlan és diplomáciailag kellemetlen lett volna. A mostani helyzetben meg csak előnye van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!