Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Nem ajánlott olyan munkahelyre...

Nem ajánlott olyan munkahelyre menni dolgozni ami NER közeli ? (Vendéglátás)

Figyelt kérdés

Vendéglátó szektorban dolgozom és van most egy két jó álláslehetőség ami tetszik, viszont több ismerős, kollégától hallom hogy ,, áh az NER-es hely " oda ne menjek.

Ha adott esetben NER-es é a hely , vagy sok NER es törzshelye az adott hely az miért hátrány?

Hallottam több ilyen helyről ami NER közeli volt hogy nem bírta a gyomruk és sokan eljöttek ezekről a helyekről. Mi lehet az oka ?

2023. szept. 7. 12:27
 1/10 anonim ***** válasza:
17%

"Mi lehet az oka ?"

Az irigység nevezetű dolog meg az orbánfóbia erősen szeptikus változata.

Miért nem azokat kérdezed meg inkább akik ott dolgoznak továbbra is, hogy nekik miért is jó ott dolgozni?

2023. szept. 7. 12:30
 2/10 anonim ***** válasza:
80%
Pedig jó dolog NER-es helyen dolgozni mert ha veszteséges akkor támogatást kap az államtól.
2023. szept. 7. 12:33
 3/10 DK-s ***** válasza:
68%

Ezek szerint ezek az ismerőseid és kollégáid "jellemes" emberek.

Egy NER munkahely olyannak jó akinek nincsenek elvei, a "pénzért bármit" kategóriába tartozik.

Én is dolgoztam ilyen helyen. Két hónapot.

De aki egy pillanatig is gondolkodásra használja az agyát, az nem marad meg ilyen helyen. Hiába nem kellett szinte semmit dolgozni, hiába fizettek brutálisan, hiába lettem első hónap végére telepvezető, pont ezek miatt sokalltam be.

Köszöntem, de ebben én nem akartam részes lenni.

2023. szept. 7. 13:00
 4/10 anonim ***** válasza:
50%

Attól füg...

Pénzügyi vezetőként jócskán fel kell adnod az elveidet, egy pincér ellenben ugyanazt csinálja mindkét helyen.

Azért ne legyünk hülyék... A Nike vezetői lelkiismeretlen pénzemberek, akik gyerekeket dolgoztatnak a közel keleten. Egy Nike márkabolti eladó voszont hagyjuk már, hogy lelkiismereti válságba kerül artól, hogy segít jógamatracot választani a vásárlónak.

Na kb ugyanez a helyzet a NER-es cégekkel.

2023. szept. 7. 13:18
 5/10 anonim ***** válasza:
48%
Legbiztosabb munkahely a Ner-es cégek....
2023. szept. 7. 13:27
 6/10 anonim ***** válasza:
75%
Én személy szerint nem dolgoznék ilyen helyen, de leginkább azért, mert nem tudok jóképet vágni ahhoz, ha azt hallgatnám hogy a vendégek milyen dolgokról beszélgetnek, stb. Így a munkámat sem tudnám jól végezni. Van, akinek ez nem jelent gondot, vagy el tudja választani ezt a részét a munkavégzéstől. Igazából ezt mindenkinek saját magának kell eldönteni.
2023. szept. 7. 13:29
 7/10 anonim ***** válasza:
22%
Erősen ajánlott. Én is Neres helyen dolgozom, dőlnek az állami pénzek, 300 ezerrel keresünk többet mint más cégeknél ugyanilyen munkakörben.
2023. szept. 7. 13:43
 8/10 anonim ***** válasza:
70%

Ner közeli cégnél amit én láttam.

Ott nincsen semmiféle törvény vagy jog.

Munkaügyi, munkavédelmi, adó ellenőrzés nem létezik.

Így mindenki szürkefoglalkoztatott minimalberbe bejelentve a többi boríték.

Ilyen hogy kajaidő, etkező nem letező fogalom. Eszel ha van 2 perced.

Rajuk nem vonatkoznak a törvények.

2023. szept. 7. 15:59
 9/10 anonim ***** válasza:

Egy csomó olyan NER szálloda van, ahova nem nagyon járnak magyar vendégek, főleg külföldiekre építenek - hiszen ők nem tudják ki a tulajdonos - illetve valamilyen konferencia vagy wellnes hotelek.

Amúgy a menedzsment ezeken a helyeken is pont ugyanolyan profikból áll, mint a külföldi szállodaláncoknál, teljesen megvalósul a tulajdonosi kör és vezetőség szétválása, a NER szállodatulajdonosok életükben nem dolgoztak vendéglátásban. Azt sem tudják, hogy eszik-e vagy isszák ezt a szektort, nem ők viszik az ügymenetet, csak a nevükre vették a helyet. Persze nyilván vannak átmenetek, mint pl. Zsidai Roy vagy Tombor András akikről legalább feltételezi az ember, hogy tudják mit csinálnak, de hát az igazi NER-lovagok fel sem tudják sorolni, hogy hol is lehetnek a szállodáik, talán még életükben nem is látták mindet.

Szóval ha munkahely szmepontból az a kérdés, hogy egy NER-hotel vagy egy neves külföldi lánc, mint a Marriott, Hilton vagy az Accor ahol simán lehet a külföldiek mellett érvelni etikai alapon, bár nem sokat befolyásol.

Ha viszont az a kérdés, hogy egy kis, független magyar vendéglátóipari vállalkozás vagy NER-hotel akkor szinte nem is kérdés, hogy NER-hotel. Ezeken a helyeken nem nagyon van feketemunka, fusizás, romlott étel és hasonlók - igyekeznek őket nemzetközi színvonalon üzemeltetni, s jelentősen elkülönböznek a magyar turisztikai posványtól.

2023. szept. 7. 19:10
 10/10 DK-s ***** válasza:

#8-nak:

Amit én tapasztaltam a bedőlt devizahitelesek államilag kivásárolt, és bérbe visszaadott ingatlanait kezelő cégnél:

Hetente 2-3 alkalommal megindultunk PÉCSRŐL. Egy átlagos napom:

Pécsről autópályán felmentünk Pannonhalmára, kijavítani egy tetőn 8-10 cserepet amit elmozdult. Kettőt még ki is kellett cserélni! XD

Ezután átkocsikáztunk egy Pest melletti településre, ott ki kellett cserélni és kenni három kúpcserepet.

Továbbmentünk Budapestre, felraktunk a platóra egy korábbi építkezésen három zsák szemetet, és hazahoztuk Pécsre.

Mindezt egy évvel ezelőtt, 2000 forintos órabérért. Ilyen "logikus" dolgok ismétlődtek.

Ezenkívül a cégünk végezte a köztársasági elnöki rezidencia felújítását is, Pécsről ingáztatott és heteltetett emberekkel. Én is köztük voltam néha. Tudod milyen lélekemelő munka, amikor szépen, gondosan leburkolsz a hat fürdőszobából kettőt, majd beesik Katinka, és közli hogy mégsem tetszik neki az ÁLTALA kiválasztott csempe, ezért verheted le az egészet? A hatból négy fürdőben?

Vagy amikor órákon át impregnálod a felcsiszolt márványlapokat a belső udvarrészen, majd meggondolja magát, és felszedeti?

Erre van pénz. Meg arra is, hogy az egész napos faxverésre hetelős munka esetén 50% pótlékot adjanak, csak úgy. Vagyis Budapesten 3000 forintos órabérben lézengtünk, a bontásokból vittünk mindent ami mozdítható, és néha dolgozgattunk is egy kicsit napi 12 órában? Amiből 2 órára már 100%-ot kaptunk vagyis 4000-et? Az egyik művezető vett korábban egy falusi házat Pécs mellett. Munkaidőben dolgoztunk nála amit a cég fizetett, és gyakorlatilag csak a cégtől kilopott anyagokkal dolgoztunk. Tudom, mert én voltam a telepvezető. Eleve megismertem például azokat a márványlapokat, amiket Katinka felszedetett, majd nála leraktunk a céges ragasztóval.

A Kádár-rendszerben nem folyt annyira pofátlan, nyílt lopás, mint ennél a cégnél. És még a tizedét sem mondtam el.

2023. szept. 7. 19:25

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!