Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért van az, hogy brutális...

Miért van az, hogy brutális összegű adókat fizetnek az emberek, ennek ellenére az ország fejlődése semmilyen tekintetben nem látható?

Figyelt kérdés
Katasztrofális közoktatás, az utak állapota borzalmas, a kórházak és az EÜ iszonyatosan pocsék, az árak megállás nélkül emelkednek (szolgáltatások, élelmiszer, stb). Mindez úgy, hogy rekorderek vagyunk kifizetendő ÁFA és egyéb adóbefizetésekben. Ha már ekkora összeg le van nyúlva, nem lehetne esetleg a fidesznek legalább egy kis összeget ebből az ország fejlődésére fordítania és nem ilyen látványosan a haverok közt elosztogatni?
2023. szept. 5. 15:27
1 2
 11/20 Dongaben ***** válasza:
0%

Sok szart lehet az Orbán kormányra mondani, de ebben éppen a népet segítették. A korábbi 36%-os SZJA-t vették le 16%-ra. A gyerekek után jár adókedvezmény. (Ilyen sem volt.) 25 éves korig nem kell adót fizetni. Én a seggemet vertem volna a földhöz, ha anno ilyen kedvezményeket kapok... De nem adott az akkori kormány.

Biztosan én vagyok a hülye, hogy nem értem, mit vártok? Fizessen az állam az állampolgárságért, mint Kuvaitban?

2023. szept. 5. 17:11
 12/20 A kérdező kommentje:

Mindeközben a fizetésed reálértéke sokadjára csökkent a hatalmas segítségüknek hála. Az, hogy nálunk a legnagyobb az élelmiszerdrágulás, rekorderek vagyunk/voltunk inflációban, szintén hatalmas segítség.

Vagy várj, hogy a szokásos mémet idézzem: "Nagy segítség ez a magyar családoknak."

2023. szept. 5. 17:21
 13/20 anonim ***** válasza:
71%

A 2011-es adószabályok biztosította családi adókedvezményt nem minden jövedelmi kategóriában lehet teljesen kihasználni, a maximális kedvezményhez szükség van arra, hogy a család jövedelme elérjen egy bizonyos szintet(bruttó 487 ezer). Ha ennél alacsonyabb összegű jövedelmet kap a család, akkor akár rosszabbul is járhat, mint 2010-ben, mivel az adójáváírás csökkenését mindenképp el kell viselnie. Az adóalapot csökkentő családi kedvezmények tényleges igénybe vételéhez legalább a kedvezménynek megfelelő adóalappal rendelkeznie kell az adózónak.

Az szja csökkentés mellé brutálisan megnőtt a foglalkoztatók sarca,rengeteg munkahelybe került,hogy a munkáltatók kinyögjék azt,a 25 év alattiak adómentessége csak a fiatalok szavazatainak megnyeréséről szól de s hiányzó adót beszedték a kismillió különadóval és a mesterségesen gyengített forinttal.

2023. szept. 5. 17:23
 14/20 Dongaben ***** válasza:

ma 17:23

Te miről beszélsz? Egy minimális ész kellett hozzá, hogy kiszámolják a saját jövedelmüket. Persze, akinek ez sem ment...az szarul járt.

A fiatalok meg pont nem a FIDESZ-re szavaznak. Adómentesség ide, vagy oda.

2023. szept. 5. 17:37
 15/20 Koplárovics Béci ***** válasza:
100%
Hát vót Gyúcsány alatt yachtunk? NEM! Na ugye, hogy van fejlődés!
2023. szept. 5. 18:07
 16/20 anonim ***** válasza:
24%
egyik állítás sem igaz, a max 15% SZJA kifejezetten alacsonynak számít, a fejlődést meg csak az nem látja, aki nem akarja
2023. szept. 5. 18:31
 17/20 A kérdező kommentje:
#16 A fejlődés az omladozó vakolat lenne az iskolákban, vagy a többhónapos egészségügyi várólisták, esetleg a sebességkorlátozás a vonatoknál a fő vonalon úgy, hogy Európában átlag 2.5-szörös sebességgel mennek a vonatok, vagy az, hogy méterenként van valami hibás útszakasz? Netán az, hogy sok iskolában ideiglenes órarendek vannak a tanárhiányok miatt, vagy konténerek felállítva tantermeknek, mert a beszakadt plafonra a kormány nem adott támogatást?
2023. szept. 5. 20:07
 18/20 anonim válasza:
Államadósság is van a világon…
febr. 13. 23:39
 19/20 anonim ***** válasza:
@18 tenyleg, abban meg nem vagyunk EU elsok?
febr. 14. 02:31
 20/20 anonim válasza:
Szerintem amíg ilyen mértékben elvan adósodva az ország, addig ne várjunk hatalmas fejlődéseket.
febr. 15. 00:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!