Miért van az, hogy brutális összegű adókat fizetnek az emberek, ennek ellenére az ország fejlődése semmilyen tekintetben nem látható?
Sok szart lehet az Orbán kormányra mondani, de ebben éppen a népet segítették. A korábbi 36%-os SZJA-t vették le 16%-ra. A gyerekek után jár adókedvezmény. (Ilyen sem volt.) 25 éves korig nem kell adót fizetni. Én a seggemet vertem volna a földhöz, ha anno ilyen kedvezményeket kapok... De nem adott az akkori kormány.
Biztosan én vagyok a hülye, hogy nem értem, mit vártok? Fizessen az állam az állampolgárságért, mint Kuvaitban?
Mindeközben a fizetésed reálértéke sokadjára csökkent a hatalmas segítségüknek hála. Az, hogy nálunk a legnagyobb az élelmiszerdrágulás, rekorderek vagyunk/voltunk inflációban, szintén hatalmas segítség.
Vagy várj, hogy a szokásos mémet idézzem: "Nagy segítség ez a magyar családoknak."
A 2011-es adószabályok biztosította családi adókedvezményt nem minden jövedelmi kategóriában lehet teljesen kihasználni, a maximális kedvezményhez szükség van arra, hogy a család jövedelme elérjen egy bizonyos szintet(bruttó 487 ezer). Ha ennél alacsonyabb összegű jövedelmet kap a család, akkor akár rosszabbul is járhat, mint 2010-ben, mivel az adójáváírás csökkenését mindenképp el kell viselnie. Az adóalapot csökkentő családi kedvezmények tényleges igénybe vételéhez legalább a kedvezménynek megfelelő adóalappal rendelkeznie kell az adózónak.
Az szja csökkentés mellé brutálisan megnőtt a foglalkoztatók sarca,rengeteg munkahelybe került,hogy a munkáltatók kinyögjék azt,a 25 év alattiak adómentessége csak a fiatalok szavazatainak megnyeréséről szól de s hiányzó adót beszedték a kismillió különadóval és a mesterségesen gyengített forinttal.
ma 17:23
Te miről beszélsz? Egy minimális ész kellett hozzá, hogy kiszámolják a saját jövedelmüket. Persze, akinek ez sem ment...az szarul járt.
A fiatalok meg pont nem a FIDESZ-re szavaznak. Adómentesség ide, vagy oda.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!