Ezen az oldalon miért pontozzák le a melegellenes és fel a cigányellenes hozzászólásokat?
Figyelt kérdés
Sokszor megfigyelem, hogy nagyon sok pipát kap az, aki negatív kommentet ír a cigányokról, hogy bűnőzők, erőszakosak, vissza kéne vágni a szaporodásukat, stb. Ezek mind elég rasszizmus határát súroló kijelentések, mégis sokan egyetértenek vele. Ellenben, ha valaki a melegekről és az LMBTQ-ról ír valamit, azt nagyon lepontozzák. Pedig ott is lehetne kritizálni a vonaglást és az állandó szereplést. Ezek is sok embert zavarnak.2023. szept. 4. 11:16
1/21 anonim válasza:
Mert a cigányok melegellenesek.
2/21 anonim válasza:
Mert az LMBTQ emberekkel nincs semmi baj általánosságban, az előítéletek alaptalanok velük szemben. A cigányok esetében sajnos megalapozott az előítélet.
3/21 anonim válasza:
Mert melegek nem szólítanak le az aluljáróban, hogy hány óra van a telefonomon.
4/21 anonim válasza:
Szerintem azért mert aki lmbtq ellenes válaszokat lepontoz, az nem biztos, hogy megnézi a cigányellenes kérdéseket. Míg aki lmbtq ellenes válaszokat ír valószínűbb, hogy megnézi a cigányelleneseket, és azokat felpontozza. Szerintem. Legalábbis én személy szerint nem szoktam a roma kérdéseket nézni, de lmbtq témát igen. Ezért gondolom hogy valami ilyesmi lehet mögötte, hogy nem ugyanazok válaszolnak.
5/21 anonim válasza:
"Mert az LMBTQ emberekkel nincs semmi baj általánosságban, az előítéletek alaptalanok velük szemben."
Konkrétan milyen előítéletek alaptalanok?
6/21 A kérdező kommentje:
De a homofóbiát igazából még vallási érvekkel is alá lehet támasztani, mert a Biblia egyértelműen elítéli, szóval lazán belefér a keresztény, konzervatív értékrendbe.
2023. szept. 4. 11:51
7/21 anonim válasza:
#7 Akkor a kasztrendszert is pl. a hinduizmusnál, vagy ha még mindig lennének olyan aztékok, akik a régi vallásukban hisznek, akkor az emberáldozást és a kannibalizmust is.
8/21 anonim válasza:
#7 És az átlag magyar mennyire vallásos? Én az vagyok, rajtam kívül egy vasárnap van 40-50 ember a helyi templomban. Négy-öt család, meg sok nyugdíjas.
9/21 anonim válasza:
Valószínűleg több embert inzultáltak már cgányok, mint melegek.
Ez a vallásos duma meg egy vicc. Alig vannak vallásos emberek, akik tényleg azok, akik tarják a szokásokat, a vallási tanok szerint élik az életüket. És akik ilyenek, legalábbis akiket én ismerek, abszolút nem erőszakos, gyűlölködő emberek. Azok nagy része, akik habzó szájjal b_ziznak nem hogy templomba nem járnak, de valószínűleg egy zsoltárt sem tudnának fejből felmondani.
10/21 anonim válasza:
#7 a pápa konkrétan isten gyermekeinek nevezte a melegeket, tehát az ellenük irányuló gyűlölet pont nem a krisztusi szeretet nevében zajlik. Hahó, szeresd felebarátod, ne ítélkezz, hogy ne ítéltess és a többi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!