Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A pedagógusok zöme tényleg...

A pedagógusok zöme tényleg fideszes?

Figyelt kérdés

Az egyik fideszes ismerősömmel beszéltem, akitől megkérdeztem, hogy a pedagógusok, tanárok miért nem állnak ki magukért és harcolnak ki maguknak jó fizetést és munkakörülményeket.

Erre ő azt felelte, hogy azért nem, mert a pedagógusok túlnyomó többsége fideszes és mindenben egyetértenek Orbánnal.

Igaza lehet?

2023. aug. 26. 21:01
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
9%
Igen. Én is pedagógus vagyok és Fideszes. Minden értelmiségi ember túlnyomórészt nemzeti érzelmű. Kivéve az átmosott agyú foglalkozások
2023. aug. 27. 02:17
 12/19 anonim ***** válasza:
36%

"Igen, ezért járnak mindig a parlament elé........"

Hány tanárból hány jár oda? Számoljál kicsit...

2023. aug. 27. 07:07
 13/19 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem pedig a 4-esnek van igaza. Egyszerűen vállalhatatlan mind a fidesz, mind pedig az ellenzék. Jó szívvel sehová nem lehet az x-et odahúzni választáskor.

Tehát sakk-matt!

2023. aug. 27. 08:41
 14/19 anonim ***** válasza:
81%

Igen. Én is pedagógus vagyok és Fideszes. Minden értelmiségi ember túlnyomórészt nemzeti érzelmű. ”

😂🤣 Fidesz = Értelmiség és nemzeti érzelem 🤣😂😅🤪🙃

2023. aug. 27. 09:42
 15/19 anonim ***** válasza:
91%

Végletekig gyűlölöm a Fideszt.

Kollégáim közül nem tudnék mondani, talán 10-15%-nyi fideszest, de az oktatási döntésekkel szemben ők is nagyon kritikusak.

2023. aug. 27. 10:08
 16/19 anonim ***** válasza:
84%

"az oktatási döntésekkel szemben ők is nagyon kritikusak"

Ez igaz a tanárok többségéről. De azért tovább látnak az orruknál. Nem csak az oktatásból áll az élet.

2023. aug. 27. 10:18
 17/19 anonim ***** válasza:
30%

Kizárt dolog, hogy egy fidesznyik pedagógus is tapsoljon a státus törvénynek, ergo, eleve kevés fideszes lehet az értelmiségiek között, vagy akik mégis azok, ők ugyanúgy szívnak a törvénnyel, mint a kollégáik.

Már a fidesznyikek is egyre rendszerkritikusabbak.

2023. aug. 27. 10:48
 18/19 anonim ***** válasza:
49%

"Kizárt dolog, hogy egy fidesznyik pedagógus is tapsoljon a státus törvénynek, ergo, eleve kevés fideszes lehet az értelmiségiek között"

Mondom: rossz a következtetés. Abból, hogy a pedagógusokról mit gondolsz, még nem kéne az egész értelmiségre következtetéseket levonni. Ráadásul az, hogy a pedagógusok többsége nem tapsol a státusztörvénynek, még azt sem jelenti, hogy akkor a pedagógusok többsége átmegy ellenzéki szavazónak, hiszen nem csak az szempont nekik, hogy az oktatással mi lesz, hanem ezer más dolog is - amikben viszont egyetértenek a Fidesszel.

2023. aug. 27. 12:10
 19/19 anonim ***** válasza:

#18 (12:10)

Nem rossz a következtetésem, és én is pedagógus lennék ha tanítanék. De nem tanítok, hanem inkább kétszer annyit keresek úszómesterként és uszodagépészként egy sportkomlexumban, mint földrajz-testnevelés szakos tanárként, két felsőfokú nyelvvizsgával.

Az értelmiségiek több mint 90%-a másik értelmiségivel köti össze az életét, ezért nagy valószínűséggel ugyanazon (politikai) értékrendekkel rendelkeznek, ezért egyáltalán nem rossz a következtetésem, és a kollégák, valamint az értelmiségi baráti kör politikai elköteleződése is nyilvánvalóan nem a diktatúra irányába mutatnak.

Azt pedig egy szóval nem írtam, hogy az a fideszes pedagógus aki nem ért egyet a státusztörvénnyel (van egyáltalán olyan hülye aki egyetért azzal?), az átmegy ellenzéki szavazónak. Ezt csak te írtad.

Egyébként egyáltalán nem elképzelhetetlen, hogy ellenzéki szavazó lesz belőle -ismerve a magyar emberek szélsőséges politikai ingadozásait, de én inkább gondolom azt, hogy a bizonytalan és/vagy pártpreferencia nélküli szavazók táborát fogja erősíteni.

Az pedig csak egy nevetséges fantazmagóra a részedről hogy a pedagógusok a diktatúra "ezernyi más dolgával egyetértenek", és azokat a saját hivatásuk, a napi megélhetésük, és a jövőjük elé helyeznék...😉

2023. aug. 27. 12:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!