A liberálisok mit szólnak az alábbi videó mindanivalójához? Vajon értik a lényeget?
Kérdező, szerintem addig nem lehet fóbiáról beszélni, míg kulturált módon kifejti az ember az ellenérzését a témával kapcsolatban, ahány ember annyi vélemény, ezzel szerintem semmi gond nincs.
Akkor van gond és beszélhetünk fóbiáról, ha az adott ember, a saját véleménye alapján korlátozni akarja a másik ember döntésében vagy vélemény nyilvánításában, ill. agresszívan lép fel másokkal szemben, ez már nem csak fóbia, de a törvény által büntethető is.
Szóval kérdező, az, hogy te nem szívleled a melegeket vagy a transzszexuálisokat, semmi gond nincs ezzel ez a te saját véleményed, viszont ahhoz már semmi közöd, hogy a másik, hogy éljen vagy mit csináljon, mit gondoljon, pl. ha valaki át akarja műttetni magát, akkor hajrá, vagy ha valaki szexuális aktust akar létesíteni egy azonos nemű emberrel, abba sincs beleszólásod, vagy ha egy azonos nemű pár örökbe akar fogadni szintén nincs ebbe sem beleszólásod, és abba sincs, hogy ha két férfi vagy nő össze akar házasodni, ezekről meg lehet az ellen véleményed, mindenki meghallgathatja elolvashatja, de ennyi, mindenki rak rá egy láttamot és mindenki megy a maga dolgára tovább.
Nem kell neked meg senkinek sem elfogadni őket, ha nem akarod, csak annyit kérnek, hogy ne légy agresszív és ne akard korlátozni őket, ennyi.
11-es:
"Amennyiben homo vagy bármilyen fóbiának számít az, hogy a gyerekekre nézve nem tartom jónak a szexuális témak taglalását még "mese" formájában sem, valamint ellenzem a gyerekek nemi erésének/hormonrendszerések befolyasolását hormonterápiákkal, és nem ismerem azt hogy a ferfiak menstruálnak, nem akarok transzokkal nemi kapcsolatot, sőt kizárolag heterókkal akarok ferfi női kapcsolatot, (mert heteró vagyok), akkor igen, akkor fób vagyok. Ha ezek fóbiák, akkor vállalom hogy az vagyok!"
Tehát szerinted amiket felsoroltam azok arra utalnak hogy bármilyen fóbiám van?
S ha pedig megfordítjuk a nézőpontot, amit a fanatikus lmbtq hivők sosem tesznek: nekem a heterónak ne mondják meg azt, hogy legyek biszexel, bagy transszal, mert ha nem teszem, akkor is fób vagyok. Tehát ők mi jogon fóbiáznak boldog boldogtalant?
13
A fóbia az nem ehhez a helyzethet való , de ez az agyatlan libsiknek nem oszt vagy szoroz!
12-es (14:38)
"Tehát szerinted amiket felsoroltam azok arra utalnak hogy bármilyen fóbiám van?"
Ahogy fentebb írtam, nem, HA csak szimplán nem értesz velük egyet és nem kedveled őket, ellen érveket hozol fel ellenük, akkor nem, DE ha már fel lépsz ellenük tetlegesen, próbálod korlátozni őket a vélemény szabadságukban vagy fizikailag pl. az utcán, vagy akár agresszívan fellépni, akkor már fóbiáról beszélhetünk, amit egyébként a törvény büntet is Magyarországon.
Egyéni véleményem, azért fóbiáznak sokan, mert pl. itt a GYK is sok olyan kommentet olvasni, hogy nem kedvelik a melegeket, kiirtanák őket, megvernék, meg mondanák nekik mit csinálhatnak..stb. Olyan véleményt meg elég ritkán olvasni, hogy én nem szeretem a melegeket nem is akarom látni őket pláne nem elfogadni, de tőlem messze azt csinálnak amit csak akarnak.
16-os (17:47)
Akkor nem sokat voltál itt vagy a facebookon...
A meleg Pride-ot lehet nem szeretni vagy szeretni, de megmondani, hogy mit ne csináljanak azt nem.
Pl. én sem szeretem a tél végi budai kitörésnapi Pride-ot, de eszembe nem jutott, bárkinek is azt írni, hogy ne menjen ki sétálni a szabadba kitörés napján, mindenki azt csinál amit akar, amíg azzal nem korlátozza másik szabadságát vagy nem sérti, azon felül le lehet írni a nem tetszést, de ennél többet nem. Pl. idén Kitörés napján megvert 1-3 szélsőjobbos emberkét, azt teljesen elítéltem akkor. Lehet gyűlölni a téli Pride-ot vagy a nyári Pride-ot, de bárkit korlátozni vagy verni rohadtul nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!