Valaki árulja el végre, ki a bánat szavazta meg a fideszt? Olvass leírást!
Gyakran felmerülő kérdés ez, de mindben az a közös, hogy "mert hát az ismerőseim közül senki", meg "nincs a környezetemben fideszes".
Ismerjük a véleménybuborék jelenséget, az sem meglepő, hogy azonos érdeklődésű emberekkel vesszük körül magunkat.
Na de basszus, az elmúlt hónapok során többször utaztam együtt vadidegenekkel, akikkel beszélgetésbe elegyedtünk. Nyíltan támadták a kormányt.
Sőt, egy utcai konfliktus során közbeléptem segíteni, ami szintén beszélgetésbe torkollott, ott is hamar előkerült olyan téma, amiből egyértelművé vált, hogy beszélgetőtársaim nem szívelik a kormányt. Részt vettem egy munkahelyi képzésen, ahol hallgatótársaim szintén egyöntetűen kormánykritikusak voltak.
Sok eset, aránylag rövid időn belül. Úgy vélem, ez már nem magyarázható sem a nagy számok törvényével, sem a véleménybuborék elmélettel.
De akkor ki az úristen szavazta meg a fideszt?
Az, hogy szidja a kormányt nem jelenti, hogy nem a Fideszre szavazott.
Én ellenzéki szavazatszámláló voltam Kecskeméten. Jöttek az emberek, bedobták a voksokat, zárás után kibontottuk, megszámoltuk, kb 2/3 a Fideszre szavazott abban a körzetben.
Normálisnak kinéző átlagemberek szavazzák meg a Fideszt.
"Azért nem tudjátok, és azért nincs az ismerőseitek között, mert buborékban éltek és azt hiszitek, hogy mindenki úgy gondolkodik, mint ti."
Szuper. Milyen jó, hogy direkt kértem: olvass leírást...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!