A társadalom nem kétszínű az LMBTQ, homofóbia terén?
Ha két hölgy, Michelle Wildot és Maya Goldot látnák az utcán egymást hajába túrni, ölelkedni, puszilkodni, domborulatait fogdosni az persze tetszene mindenkinek és még szóba is akarna elegyedni. De ha ugyanezt Karácsony Gergely vagy Szájer József (hogy mindkét oldalról mondjak delikvenst) tenné, akkor mindenki elküldené őket melegebb éghajlatra, köpködnének, fújjolnának, botránkoznának és még talán feljenetés is menne
Nem kettős mérce, kétszínűség ez?
Aki elkönyveli a vitapartnerét valaminek, és nem hajlandó más gondolatot befogadni, azzal értelmetlen vitába bonyolódni.
Az én ízlésemtől nagyon távol áll értelmetlen vitába bele menni, éppen ezért másodjára és egyben utoljára szólok hozzá ehhez a kérdéshez.
1. Azokkal a fogalmakkal sem vagy tisztában, amiket te magad használsz. Így nyilván nem értetted meg, amit #9 kommentben írtam. Azt mondod, én homofób vagyok. Természetesen fogalmad sincs, hogy ez a szó mit jelent. Ha tudnád, mit jelent, akkor nem próbálnál engem megbélyegezni vele. A homofób azt jelenti: fél a homoszexuálisoktól. Ugye nem gondolod, hogy félek tőlük? A problémám alapvetően az, hogy a gendermozgalom nem a szexuális kisebbségek emberi méltóságáért harcol, hanem a cancel culture oldalán tiporja két lábbal az alapvető emberi értékeket.
2. Nem azzal van bajom, hogy vannak meleg karakterek a filmekben. Azzal van bajom, hogy a gendermozgalom véleménydiktatúrája miatt van kb. minden filmben meleg karakter. Ha nem tesznek bele meleg karaktert, azonnal homofóbnak kiáltják a film gyártóit (nem vicc, ez megtörtént eset). Na, ez a különbség a "benne van" és a "bele van erőltetve között".
3. Nem enblock az LMBT-t neveztem szexuális perverziónak. Azt nevezem szexuális perverziónak, amit pl. a drag queenek művelnek a gyerekekkel egy-egy "műsoruk" alatt. Aki egy 5 éves gyereknek egy szál bugyiban sztriptízel, az igenis egy pedofil perverz állat. Ha te nem értesz ebben egyet velem, akkor ott valami a te világnézetedben nem konzisztens.
#43 én nem vitáztam veled, csak a tényekre hívom fel a figyelmedet, így nem voltál a vitapartnerem. :) De ha már ilyen szépen pontokba szedted, válaszolok:
1. gondolom majd kitalálsz valami mondvacsinált indokot, amivel megmagyarázod, hogy miért nincs a googlenek igaza, de amúgy ha rákeresel a "homofób" szó jelentésére az alábbit kapod (angolul): "főnév. olyan személy, aki ellenszenves vagy előítéletes a melegekkel szemben.". Ezt értjük a mai nyelvben ez alatt a szó alatt. Lényegtelen, hogy eredetileg félelmet jelent görögül a "fóbia".
2. hány filmet gyártottál, hogy ezt így tudod? Esetleg jobboldali (homofób) hírportálokon olvastad ezt az értelmezést? Vagy homofób influenszerektől hallottad? :) Tudod miért van minden filmben meleg karakter? Mert így többen nézik meg, ilyen egyszerű. A filmgyártáshoz rengeteg pénz kell, és azok, akik ilyen pénzekről döntenek egyrészt 90%-ban heteroszexuális, fehér férfiak, másrészt rohadtul nem fogja őket érdekelni, ha egy befolyás nélküli kisebbség csúnyákat mond róluk. A pénz beszél, minden egyéb csak okoskodás: ha van meleg, fekete, nő, feminista karakter, ők több pénzt keresnek, mert több embert érdekel a film. A kérdés inkább az, hogy téged ez miért zavar?
3. #9-ben egyáltalán nem specifikáltad, hogy pontosan mire gondolsz, de oké, fogadjuk el, hogy kizárólag a gyerekeknek táncoló drag queenekről beszéltél. Egyrészt az "LMBT" egyik betűje sem vonatkozik rájuk (attól, hogy valaki drag queen technikailag még lehet heteró), másrészt kiragadod egy apró szeletét egy olyan szubkultúrának, ami Magyarországon szinte nem is létezik, és ezen háborogsz, amikor szóbakerül, hogy homofób vagy vagy sem. Ez finoman fogalmazva sem nem vall intellektuális őszinteségre. De hogy egyetértsünk valamiben, nem gondolom hogy drag queen műsorokra gyerekeknek kéne járnia, és nem gondolom, hogy ez a vélemény önmagában homofób lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!