Akik szerint igazságtalanul drágák az ingatlanok, azok majd a saját ingatlanjukat is piaci ár alatt fogják árulni?
10-es
De igen, Olaszországban is vannak 1 Euro-ért komplett házak telekkel eladók olyan helyen ahonnan elvándorolt a lakosság. Ráadásul annak az északabbi részén.
"Nem volt gazdaságilag fenntartható, el kellett csutkára adósodnunk a hanyatló kapitalista Nyugatnak. Azóta is nyögjük a kommunista hiteleket, és örökre meg is van béklyózva az ország gazdasága. Ez volt az ára az akkori ingyen ingatlanosztásnak meg fene nagy jólétnek."
Kamu. Eleve akkoriban még nem is szorult hitelre a népgazdaság, kitermelt mindent busásan.
Ha elakarják - el kell akkor igen.
A "piaci ár", valójában egy olyan ár, amin jelenleg hirdetik az ingatlanokat (van amit már évek óta).
Ha a valós vételárakat használnák összevetésre, meglepődné milyen alacsony.
(Még budapest belvárosában is tudok ingatlant, ami 18 Milliórt vettek meg nem olyan régen. Földszinti, 1 galériás szoba, 42nm)
"Olaszországban is vannak 1 Euro-ért komplett házak telekkel eladók olyan helyen ahonnan elvándorolt a lakosság. Ráadásul annak az északabbi részén."
Magyarul sehol a világon nincs egy forintért. Segítek matematikailag fogyatékes testvérem, egy euró 360 szorosa egy forintnak. Most vegyél már meg valamit 360 szoros áron. pl egy kiló kenyeret 360 ezer forintért, utána visszajöhetsz ugatni ide hogy ez nem volt sok. :D
Így már pontosabb. Az állami árdrágító intézkedésekről meg lehet a véleményed, és azokat lehet igazságtalannak nevezni. Nyilván azért volt, hogy Lölő építőipara fellendüljön.
De maga az ár nem igazságtalan, az mindig annyi amennyit valaki fizet érte.
Én készséggel eladom áron alul a lakásomat, ha cserébe áron alul tudok házat venni.
Ha nem 70 millió lenne egy ház, hanem 30, akkor simán érteném, hogy a lakásom nem 32 milliót ér csak 15-öt. Ha a rohadt CSOK-ot nem találták volna ki, kb itt is lennének az árak. És akkor még lenne is esélyem házra cserélni a lakást, de így lehetetlen.
Nem, az az igazságtalan, hogy pár éve, akinek volt egy kis megtakarítása több lakást tudott venni és egy életre megoldotta a lakhatását.
Még, aki most kezd dolgozni, vagy csak rövid ideje dolgozik neki a többszörösét kell fizetnie, hogy ugyanahhoz jusson.
Az adófizetők pénzét arra használták, hogy a tőlük fiatalabbakat lenyomják egy életre.
Szerinted miért nem mond fel egy 50 éves tanár?
Mert van háza, mert az előző rendszerben potom pénzért lakáshoz jutott, még aki 25 éves, pályakezdő, annak albérletre se telik.
19
Akkor miért nem költözik ki külföldre? Én megtettem a rinyálás helyett, életem legjobb döntése volt. De mégsem picsogok hogy jaj drágák az ingatlanok, mert nem drágák, hanem annyiba kerülnek amennyit valaki fizet érte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!