Fizessenek a gazdagok populista szöveg azt jelentené, hogy aki kicsivel minimálbér felett keres már fizethet is több adót?
Baloldali pártok előszeretettel hangoztatják ezt…
Gazdagnak számítana egy egyszerű mérnök is, és megemelnék az adóját?
Gondolom a bérből és fizetésből élőket érintené ez a lépés.
Jelenleg, aki 2x jobban keres egy minimálbéresnél, az 2x annyi szja-t fizet! Még ezt is emelnék? 🤦♀️
Szerintem ez a baloldal azon belül is a DK legmocskosabb húzása. Összeugrasztja a jobban kereső és a csóró dolgozókat. Olyanokat akik mind munkajövedelemből élnek.
Az igazán gazdagok tőkejövedelmekből élnek. Az ő adóztatásukat nem tűzte a zászlóra a DK. Ennyit arról hogy kiknek az érdekeit képviseli a milliárdos Gyurcsány. Szevasz Feri, jó arc vagy.
Nem!
Azt jelenti, hogy agymosás van a Fideszes és a baloldali szimpatizánsok részéről is.
13
Ügyes módja a tőkésosztály elüldözésének.
“ Jelenleg, aki 2x jobban keres egy minimálbéresnél, az 2x annyi szja-t fizet! Még ezt is emelnék? 🤦♀️”
Ugyanannyit fizet és nem kell kétszer annyit megélhetésre költenie. De nem is ezzel van a gond, hanem azzal, aki 5-10-szeresét keresi a monimálbérnek. Valamint vagyonadó is kell, nem csak jövedelemadó.
Érdekes megfogalmazás ez az "irrálisan magas jövedelem".
Ha valakinek olyan szaktudása van ami a szabad piacon megér havi több millió forintot akkor miért ne keressen annyit. Egyszerűen azért mert a munkájával, a döntéseivel ennek sokszorosát termeli meg a vállalatnak.
Nem kell leragadni a gyere józsi fogd meg a söröm szakinál akinek a 80 fok már derékszög és jó van az úgy. Neki senki sem fog 10 millát fizetni.
Figyelj én IT-ban dolgozom és 1.3M bruttót keresek. Jah, nem vagyok gazdag, de nekem 100k + adó havonta ilyen nem esik jól, de annyira nem érdekel kategória. Még az átlag alatt keresőknek havi 10ezer forint is fájdalmas és a hó végére még kajára se jutna. Szóval igen, adóztassanak meg engem és mégfontosabb, a nálam gazdagabbakat is, mert mi többel tudunk segíteni a gazdaságnak és rohadtul nem fair, hogy én is ugyan olyan arányban adózok, mint egy olyan ember aki hónapról hónapra él...
Figyelj lehet szerinted ez rossz dolog, de a több adóbevétel az országot viszi előre és jobbá teszi azt. Tehá vagy egy önző ember vagy és nem érdekel az a közösség amiben élsz vagy félted a kormánytól a pénzed. Az első a te szegénységi bizonyítványod, a másodikra pedig a kormány leváltása a megoldás De teljesen mindegy mit gondolsz, ha szeretnél normális országban lakni, akkor ahhoz adózni kell.
"Igazán magas jövedelmet csak a fingfaragó menedzserek és felsővezetők tehetnek zsebre."
Tipikus csóró duma. A fingfaragó manager képes eladni a munkaerejét havi több milláért. Te miért nem ? Azért mert luzer vagy. Nincs ezzel gond csak ne oszd az észt ha nincs.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!