Ennyire elakarja távolítani Brüsszel, Soros és a Magyar baloldal a kormányt?
Tényleg nem szent nekik semmi? Már sokan éheznek ma, 13 évnyi gazdasági siker után. Mert az unió nem küldi a nekünk járó pénzeket, amire nem volt felkészülve a gazdaság.
Hisz azokból a pénzekből emelnénk fizetéseket, a tanároknak pl. akik gyurcsánnyal karöltve tüntetnek. Azzal a gyurcsánnyal aki miatt ennyit keresnek.
Ha gyurcsányék nem folytatnák ezt a hazaáruló politikát akkor ma nem lenne válság Magyarországon.
Ne felejtsük el, hogy Magyarországon az általános forgalmi adó is magas az élelmiszerekre 27% áfa. Bizonyos országokban ez csak 5-7% körül van, sőt valahol 3% az áfa élelmiszerekre. Pl. Írország, Anglia, Málta, Luxemburg.
2023. aug. 16. 14:00
32/59 anonim válasza:
#30. "Voltál mostanában vásárolni pubi?"
Óvatosabban a személyeskedéssel! És egyébként voltam, szerencsére kaptam az utóbbi években fizetésemelést is szép számmal (meg a feleségem is), és még a növekvő árak ellenére is többet tudok vásárolni a pénzemen, mint korábban. Tudom, hogy ez nem általános, ugyanakkor a Covid-időszakot megelőzően jelentős reálbéremelkedés volt jellemző, ami remélhetőleg hamarosan folytatódhat.
2023. aug. 16. 14:05
33/59 anonim válasza:
#31. Nyugodtan nézz utána az Áfa törvényben, egy rakás élelmiszer tartozik nálunk is az 5%-os áfakulcs alá.
2023. aug. 16. 14:06
34/59 anonim válasza:
19# Én személy szerint egy petákot nem adnék annak a görénynek, nem hogy hitelt vennék föl neki... De, ugye nem a polgárok döntik el, hanem a felsőbbrendű vezetés.
2023. aug. 16. 14:07
35/59 anonim válasza:
#33. Mondanom sem kell, az áfakulcsnak nincs döntő szerepe az élelmiszerek árában, ha nulla %-ra viszed le, azzal csak több hasznot hagytál a kereskedő zsebében.
2023. aug. 16. 14:07
36/59 szántóvető válasza:
35) ezzel a gondolatmenettel fel lehetne emelni 200%-ra is.
2023. aug. 16. 14:25
37/59 anonim válasza:
#36. Igazad van, javítok: az áfakulcs csökkentésének nincs érdemi árcsökkentő hatása. De szerintem értetted te ezt eddig is. :)
2023. aug. 16. 14:28
38/59 MolotovPunk válasza:
35/ És akkor hogy van az, hogy Ausztriában, de akár Szlovákiában is olcsóbban vásároltam élelmiszert, mint Magyarországon? Valami hatása akkor csak van az alacsony áfának.
2023. aug. 16. 14:48
39/59 anonim válasza:
#38. Egy kis humorral elmagyarázza neked egy hozzáértő:
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!