Miért van tele a nyári szezonban Siófok németekkel, hollandokkal, lengyelekkel a rengeteg magyar mellett? Hiszen itt brutális diktatúra van.
Kérdező
A Balaton már akkor is vonzotta a német és egyéb turistákat amikor itt még szocializmus volt és cél is az, hogy minden évben sokan jöjjenek.
Ahogy más országokban is rengetegen a turizmusból élnek, abból van jelentős bevétele az államnak, tehát a turistákat általában várják. Vannak persze kivételek, de inkább az a gond ha nem jönnek, mint ha jönnek. A covid alatt ezért volt fontos, hogy legalább belföldön volt turizmus, azt segítette valamennyire az állam.
Amiért a kérdést kiírtad az meg a szokásos ballib propaganda arról, hogy milyen róóósz mások szerint Magyarország. A turisták jó részét nem érdekli milyen a politika egy országban, őket az érdekli mit kapnak a pénzükért. Ahogy mi se azért megyünk Horvátországba, Görögországba vagy akár az USA-ba nyaralni, mert az számít mi/ki van hatalmon és milyen a politikai rendszerük.
5
Vasárnap jöttem haza Siófokról, és még a sétányon is a legdrágább lángos 2400 forintba került (mozzarella, sajt, tejföl, sonka, meg valami zöldség). A legtöbb helyen az alap sajtos-tejfölös 1500-1800 forint körül mozgott. Plusz telón rendeltem ebédet a szállodába (leves+második-menü) kiszállítási díjjal került 2000 forintba.
Nem találod érdekesnek?
15
Mert ott voltam a családdal, és meglepő volt. Semmi pangás.
19
Te minden nap ott vagy? Ha nem, akkor te sem tudhatod. Gratulálok.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!