Nem kellene a nyár nagy részében iskolába járni? Hisz a PISA tesztek alapján ránk fér a kompetenciák gyakorlása.
Nagymamám most Kanadában ment ki a család másik feléhez. Mesélte, hogy sokkal kevesebb a nyári szünet. Később is kezdődik és hamarabb is ér véget. Már jövő héten kezdődik. Nem értem, hogy miért an itthon ilyen hatalmas 2.5 hónapos nyári szünet, amikor a gyerekekre ráférne a tanulás és a pedagógusok sem hálásak az egyedülálló 8 hetes(sic!) szünidőhöz.
A PISA felmérések szerint hazánk egyre gyászosabban teljesít. Nem tudom mennyire okolható a mobilhasználat érte, de nyáron, ha nem is vennének új tananyagot lehetne képességet fejleszteni. A gyerekeink lexikális tudásával nincsen baj, tudom a lökött lányomon. De készség, analitikus gondolkodás, kompetencia az nem megy. Ami a mobilon jön agymosás tiktok, insta azonnal benyelik. Ebben van egyébként hátrányba a jobboldal, mert ilyen alacsony színvonalú appokon terelik a woke irányába a gyerekeket.
"Nem tudom mennyire okolható a mobilhasználat érte, de nyáron, ha nem is vennének új tananyagot lehetne képességet fejleszteni."
Te hány gyereknél tudtad elérni idén nyáron, hogy ne használjon mobilt, és hánynak fejlesztetted a milyen képességeit?
"Ami a mobilon jön agymosás tiktok, insta azonnal benyelik. ... ilyen alacsony színvonalú appokon terelik a woke irányába a gyerekeket."
Akkor mi a tökömért adod a kezébe a mobilt????? Egyáltalán hány éves?
"A felnőtteknek ... évente van kb 2-3 hét nyári szünetük. A pedagógusoknak pedig 8 hét ez és ők maguk vállalták, hogy a gyerekek tanításának szentelik az életük. Akkor tegyék. Tévednék?"
Tévednél.
1. Te magad vállaltad, hogy nem tanár leszel, hanem beéred évi 2-3 hét nyári szünettel (aminek erősen utána kéne számolni, és belátnád, hogy messze nem csak annyi lehet, ha a nyárra időzíted az összes szabidat). Akkor hogy jön az ide, hogy másnak, aki más munkát vállalt, mint te, mennyi a szabija?
2. A pedagógusok nem azt vállalták, hogy egész életükben éjjel-nappal, télen-nyáron csak és kizárólag pedagóguskodnak majd, hanem azt, hogy a munkaidejüket nem mással fogják tölteni, hanem tanítással. Sokan közülük ennél jóval többet is megtesznek, amiért össze teheted a kezedet, de nem várhatod el az összestől, hogy a saját pénzén tartsa a kapcsolatot a szülőkkel mobilon, hogy éjjel is felvegye a telefont, meg a nyári szünetben, ha szülő keresi, meg még millió ilyet lehetne sorolni. Ezek egyáltalán nem kötelességeik a pedagógusoknak (eleve céges mobilt se kapnak, nem hogy költségtérítést vagy hasonlót!!!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!