Magyarországon a roma származású emberek miért tarták magukat olasznak? Sokkal közekebb áll hozzájuk a brazil vagy indiai.
Olaszország egy full náci ország volt a világháborúban és az olasz Mussolini volt Hitler egyik legfőbb szövetségese.
Igaza lehet Gulyás Gergelynek, hogy a romák miatt született mindenidők legrosszabb magyar diák felmérése?
A cigányok származása általában szerintük: olasz, latin
Foglalkozások: boxoló, rendőr
Az hagyján, de külföldön a románok is azt állítják magukról, hogy olaszok. :D
Egy volt olasz kollégám ezen mindig teljesen ki volt akadva. :D
12-es: Szerintem szégyellik a román származásukat és ezért, ha jól beszélnek olaszul, sokan váltani próbálnak.
A romáknál még megértem ezt, de a románoknál nincs értelme. Igaz, nem Európa legsikeresebb népe, de azért nem is kellene a származásukat szégyellni.
Amúgy létezik olyan ember, aki román és olasz ősökkel is rendelkezik. Pl. én. Magyar vagyok, egy nagyszülőm román származású, a magyar ágon távolról van egy kis olasz keveredés is. Én meg magyar vagyok, nem tagadnám le.
Lehet, hogy sok magyar is letagadná a származását, ha lenne nálunk sikeresebb és nyelvileg nagyon közel álló rokon nép Európában. A románok ezt azért tudják megcsinálni, mert több néppel is közeli nyelvi rokonságban állnak, származásilag is nagyrészt délkelet-európaiak, ezért könnyebben lehet trükközni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!