A Mi Hazánk szerint a kormánynak a béreket kellene emelnie nem pedig akkumulátor gyárakat idetelepíteni olcsó munkaerőt alkalmazva. Egyetértesz a Mi Hazánkkal?
igen és nem is.
Sajnos ennél már nagyon összetettebb a gond.
A nyugati árakhoz, nyugati bérek illenének,
de ha béreket emelnek, csak a magyar cégek mennek tönkre,
mert nem tudnak piacon maradni olyan helyen,
ahol rekord magas terhek sújtják.
Nagy gazdasági átalakítás - szervezés kellene,
aminek első időszaka elég kaotikus lenne,
de mint egy lakás felújításnál itt is rombolni kell először.
Ez nem ilyen egyszerű. Miből emeljünk béreket, amikor a magyar vállalkozók sokszor a minimálbért sem tudják megfizetni? Sorra húzzák le a rolót a kiskereskedelmek. Miből emeljük az állami alkalmazottak béreit amikor tarr üres a kassza és történelmi rekordon van az államháztartási hiány? Minderre rá EU-s pénz sem jön.
Sajnos ezt jól elkúrták hosszú évek korrupciója és szándékosan rossz gazdaságpolitikája miatt.
Ebből a helyzetből nem lesz könnyű kiút, nagy válság lesz, nagy káosz amit én már nem várok meg. Ezért jöttem ki Nyugatra.
"Miből emeljünk béreket, amikor a magyar vállalkozók sokszor a minimálbért sem tudják megfizetni?"
Leírtam érthetően. Abból, hogy kivágjuk a fideszt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!