"Ha ez az ember még egyszer hatalomhoz jut, Isten óvja Magyarországot, de még Európát is." Vaclav Havel mire alapozta annak idején ezt a kijelentését?
#8-#i
Szégyellném magam, ha ilyet írtam volna. De ez a Te lelkiismeretetek dolga.
Na még egyszer!
#8-#9
Szégyellném magam, ha ilyet írtam volna. De ez a Ti lelkiismeretetek dolga.
Ezek azonban nem adnak választ a kérdéseimre, miszerint mire alapozta a Cseh miniszterelnök ezen kijelentéseit.
OV 1998-2002 - ig volt minisztrerelnök első ízben.
Akkor még nem igazán mutatta meg a jellemének a valós oldalát, inkább csak bírálta mindenben a baloldalt.
Vaclav Havel idézete 2002-ből való (ha jól informálódtam), tehát csak Orbán ezen négy évében hozott intézkedéseire reagálhatott, vagy ezek közül konkrétan valamelyikre. A Cseh államfő ugyanakkor azt nem tudhatta előre ami jelenleg, és az elmúlt években ment/megy Mo-on. Mégis előre látta mindezt. Honnan? Miből?
Tudod Te, hogy ki volt Vaclav Havel? Hogy mered őt balosnak minősíteni?
Tudod Te, hogy akkor, amikor ezt Vaclav Havel mondta akkor Orbán Viktor nem volt jobbos?
Tudod Te azt, hogy Orbán Viktor most sem jobbos?
Így lehet egy országot elbutítani.
Mennyire bejött Vaclav Havel jóslata.
"Az hogy egy balos ember mit mond egy jobbosra, semmiben sem alap semmire."
Értem, és hol van benne a "HAVEL" név? a 16-os kommentemmel szándékosan általánosítottam, mert ez egy jelenség. Az egyén véleménye egyáltalán nem objektív dolog, azokat csak azok preferálják, akiknek hasonló a világképük. Ahány ember, annyi vélemény. Meg lehet nézni a nagy megmondóembereket is. Főleg ha politikai hátszél van mögöttük. Ami ma szentírás, az holnap már istenkáromlás, a lényeg hogy honnan fúj a szél. A vélemények csak szubjektív dolgok, a nagy igazságok már kicsiben, két ember között sem működnek. Hagyjuk már ezeket a politikusok féle nagy jóslatokat, ugyanis bárki bármit mond, abban mindig meg lehet találni az igazságokat és a hazugságokat. Ki mit akar kihámozni belőle.
Ellenben az emberek lemondtak a logikus és kritikus gondolkozás képességeikről, a konyhakész lőzungokat zabálják. Éppen ezért volt fontos globálisan a parasztság mint társadalmi réteg megszüntetése, ugyanis ők a saját életükkel foglalkoztak, ők képesek voltak az önfenntartásra. Tehát nem voltak kiszolgáltatva. Ma mi is a helyzet? Ipari hulladékokat eszünk, ipari hulladékokat veszünk arany áron, ipari hulladék minőségű dogmákat, eszméket követünk. egyébként meg egy pohár vizet, egy falat paradicsomot sem vagyunk képesek megtermelni(víz: saját kút). Viszont mindenki annnnnnyira okos! Vicc az egész társadalom, kivéve egy maroknyi ember.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!