Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Akik most Orbánra fogják az...

Akik most Orbánra fogják az inflációt, egyetértenek a lezárásokkal és Ukrajna támogatásával?

Figyelt kérdés

Nyilván a Fidesz tehet arról az inflációról, ami a forint és az euró között történt az elmúlt években.

Ugyanakkor az árak ennél jóval brutálisabban emelkedtek nyugaton is. Ennek fő oka, hogy a lezárások alatt a gazdaság pénznyomtatásból volt finanszírozva. További probléma, hogy a jogosan támadó oroszok helyett az ukránok mellé álltunk. Nyilván az ukránoknak is megvan az igazuk, viszont az olcsó energia korábban Oroszországból jött.

A Momentum lezárásellenes és oroszpárti lett volna?

2023. aug. 9. 19:00
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
98%
Az inflációt és az árfolyamot csak egy buta fideszes keveri össze.
2023. aug. 9. 19:01
 2/20 anonim ***** válasza:
82%

Érdekes kedves kérdező. Pár hónapja voltam Koppenhágában ahol nevetne tapasztaltam hogy minden élelmiszer olcsóbb mint itt magyarországon.

Ott az átlagkereset 3100 euró, itt pedig 800 körül lehet.

Vajon a teljesen inkompetens kormány tehet arról hogy itt sokkal rosszak a körülmények, vagy a háború?

2023. aug. 9. 19:06
 3/20 A kérdező kommentje:
1: Oké, én nem vagyok Fideszes és nem kevertem össze
 4/20 anonim ***** válasza:
22%
rosszabbak*
 5/20 anonim ***** válasza:
88%

"Ugyanakkor az árak ennél jóval brutálisabban emelkedtek nyugaton is."

Listavezetők vagyunk inflációban, szóval nyelvtanilag nem helytálló a fokozó jelzős "brutálisabban" kifejezés.

Továbbá mit akarsz mondani? Az inflációnak van olyan része, amiért a Covid és a háború tehet, de az Orbán felé vetett kritikák alapja az, hogy listavezetők vagyunk. Jóval magasabb jegybanki kamat mellett jóval magasabb az inflációnk. A kérdésednek akkor lenne relevanciája, ha középmezőnyben lennénk, de nincs így. Az emberben felvetőtik, hogy "oké, oké, most rosszul megy Európa dolga, de miért nekünk a LEGROSSZABBUL?" Ez a kérdés a feszültség alapja és az egyetlen ésszerű válasz eddig az, hogy Orbánék előre látás nélkül befolyásolták a hazai gazdaságot.

2023. aug. 9. 19:07
 6/20 A kérdező kommentje:
2: Ez nem igaz.
2023. aug. 9. 19:08
 7/20 anonim ***** válasza:
83%

De igaz... ne hazudtolj már meg :D Te voltál kint dániában vagy én?

Az öcsém ott lakik, és ő vendégelt meg, mert a párja aki pedagógus osztálykirándulásra ment. Amikor ő jött budapestre hozzám, mondta hogy milyen nevetséges hogy itt ugyanannyiba kerül minden, vagy drágább.

Ha végeztem az egyetemmel én is húzok erről a lepratelepről.

2023. aug. 9. 19:11
 8/20 anonim ***** válasza:
87%
Hm..az elmúlt két hónapban 3 országban jártam, és jelentem, sehol sem volt jelentős áremelkedés. Érdekes...
2023. aug. 9. 19:11
 9/20 anonim ***** válasza:
89%
Milyen lezárasok?
2023. aug. 9. 19:14
 10/20 anonim ***** válasza:
91%

"További probléma, hogy a jogosan támadó oroszok helyett az ukránok mellé álltunk."

Szerintem egy ország megtámadása soha nem jogos. De ha elvileg békepárti vagy, vagy legalábbis ha osztod a kormány ezirányú álláspontját, akkor ez nem is tudom hogyan merülhet egyáltalán fel.

A lezárásokkal és Ukrajna támogatásával egyetértek. Ami az inflációt illeti, egy átlagos EU szintű inflációt még el tudtam volna fogadni. Ami miatt mi Orbánt okoljuk, az az infláció rendkívül magas szintje más országokhoz képest.

2023. aug. 9. 19:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!