Ha a magyar oktatás annyira rossz, akkor pl. miért fizetnek Bécsi árakat a diákok azért, hogy Budapesten tanulhassanak?
Gondolok itt most magyar és külföldi diákokra egyaránt. Már az ATV-ben is bemondták, hogy most már egy albérletárak ott vannak, hogy ennyi pénzből már Bécsbe is járhatna a gyerek egyetemre és ott is ki lehetne már venni albérletet. A bolti árak még drágábbak már mint Ausztriában, cserébe rosszabb minőségű az élelmiszer, és a szolgás árak is ott vannak már.
De mégis a diákok Budapestre jönnek tanulni, mert ezek szerint mégis baromi jó itt az oktatás és mégis ez éri meg jobban. Akkor meg miről beszélünk hogy a Fidesz leépítette az oktatást? Ha valóban leépítette volna, nem kígyóznának a sorok hogy itt tanulhassanak...
Megint ellenmondásba futottunk. Hogy lehetne egy kimagyarázni, hogy mégis a balosoknak legyen igaza, és az oktatás szar, a pedagógusok alulfizetettek stb?
Nem olyan rossz oktatás, sőt, javul a minősége:
Míg négy éve 7, két éve 9, ma már 11 magyar egyetem van a világ élvonalában
Nyilván a bécsi egyetemek kapacitása sem korlátlan, ezért az jön ide, akit oda nem vesznek fel.
Illetve Bécsben a fő tanítási nyelv a német, így a magyar diák, aki nem tud eleve jól németül, nem tud odamenni nyelvtudás nélkül, hiába akarna.
"Megint ellenmondásba futottunk."
Igen, te futottál bele.
Mazsolázol. Kiragadsz egy példát, ahol előrelépés van, és a másik 10-et meg figyelmen kívül hagyod.
A magyar oktatás nem egyenlő azzal, hogy hány külföldi jár itt egyetemre. Nagyon örülünk, ha ez a szám nő, de önmagában csak ezt kiragadni nem ad semmilyen képet a magyar oktatás egészéről.
Azért, mert annál nincsen hatékonyabb,jobb, mint az anyanyelveden tanulni.
Én voltam vállalat által fizetett tanfolyamon,teljesen angolul volt az egész, meg a vizsga is angolul.
Hiába beszélem folyékonyan,nagyon nehéz volt levizsgázni.
Az ,hogy az anyanyelveden tanulhatsz, annak mása nincs.
6-os
Ez egyáltalán nem igaz. Én informatikus vagyok, egyetemet végeztem és ár külföldön is élek. Nagyon örültem volna így utólag ha angol nyelvű egyetemen végeztem volna a szakot, mert "megmagyarosítani" és magyarul bemagolni az IT szakszavakat SEMMI értelme nem volt, csak felesleges katyvaszt okozott a fejekben. A magyar az egy semmire nem használt, elizolált, hasztalan nyelv.
Első válaszoló:
"Nem olyan rossz oktatás, sőt, javul a minősége."
Ezt hogy magyarázod meg?
A mostani nyolcadikos tanulók 40 százaléka funkcionális analfabéta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!