Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ha az akkumulátor gyárakat...

Ha az akkumulátor gyárakat vendégmunkásokkal töltjük fel, mi hasznon jut nekünk belőle?

Figyelt kérdés

Akkora a munkaerőhiány Magyarországon, hogy már a szakképzett munkakörökbe is vendégmunkásokat kell toborozni – mondta Karácsony Zoltán, a HR Portal álláspiaci szakértője a Világgazdaságnak.

A Fülöp-szigetekről kell például az újonnan épülő akkumulátorgyárakba munkaerőt toborozni, sőt már buszsofőröket is toboroznak az országból.

A Fülöp-szigetekről, Vietnámból, Indonéziából, Mongóliából és Kirgizisztánból toboroznak legnagyobb számban a kölcsönzővállalatok vendégmunkásokat. LEGALÁBB 200-300 EZER VENDÉGMUNKÁS BEVONÁSÁT INDOKOLJA A MOSTANI, 100 EZER KÖRÜLI LÉTSZÁM FELETT. [link]

Ha vissza nem térítendő támogatásokat + adókedzvezményeket is kapnak a multik. Nem kell adót sem fizetni és a filippínó munkások bérét is mi álljuk, akkor mi a jó ebből az országnak?

2023. aug. 5. 15:05
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
24%

#8 És ahogy kinéz látszik, hogy nagyon is akarnak ilyen gyárakat.

A németeknél már épült és épül majd újabb is, a franciák is küzdenek az akkumulátor gyártásért.

Miért van az, hogy ott az nagyszerű, meg haladó, meg fontos, meg a jövő, ha itt épül meg akkor az meg hulladék és méreg, meg csak rosszat tesz?

Ugyanezt csináltátok az autógyáraknál. Ment a bezzegszlovákiázás mert náluk épült fel egy nagy autógyártó cég, de amikor meg nálunk kezdtek be, meg itt jelent meg a terv az önvezérlő autók fejlesztéséről, az már rögtön kiszolgáltatja az országot meg "csak" szalagmunka stb.

2023. aug. 5. 15:53
 12/22 anonim ***** válasza:
72%

Az alkotmányos költség már a zsebben figyel. Más meg nem is számít. Pont mint a lélegeztetőgépeknél.

A propagandisták meg majd elmaszatolják.

2023. aug. 5. 15:54
 13/22 anonim ***** válasza:
25%
#12 A propagandisták nem maszatolják, hanem futtatják a témát. Ahogy te is közöttük.
2023. aug. 5. 15:56
 14/22 anonim ***** válasza:
60%

Miről beszélsz?

Akkus migráns jó migráns a lakájmédia szerint. Dajak fejvadász leszármazottai nem hígítják az echte magyar (némettel, szlovákkal, bosnyákkal, kunnal, szerbbel, stb. kevert) populációt, amíg a csüngőhasú azt mondja. :)

Nem veszik el a magyarok munkáját sem. :)

2023. aug. 5. 16:26
 15/22 anonim ***** válasza:
14%

#14 Az "akkkus migráns" az a mostani "Orbán szőlőbányája" szintű dolog akar lenni?

Ennyire kétségbe vagy esve?

Jó látni.

2023. aug. 5. 16:33
 16/22 anonim ***** válasza:
6%

a gdp növekedni fog.

de egy elemzésben volt hogy az oktatásba kéne fektetni sokkal többre mennénk, mint hogy külföldi munkást foglalkoztató összeszerelő ország leszünk, ez nem jó út.

valamennyi előny lesz abból hogy itt lesz egy akkugyár, mert lehet más cég is ide tervez építeni és iparilag fejlődést hoz, csak már több lesz az összeszerelő munka, mint az oktatás.

(aki részletesebb, pontosabb kifejtést akar hallani, az ultrahang csatornán a csath magdolna elemzését keresse.)

2023. aug. 5. 16:51
 17/22 anonim ***** válasza:
12%

#16 Az, hogy van új akkugyár és lesz még sok másféle, az nem jelenti, hogy ne lehetne ezzel párhuzamosan az oktatásba is fektetni.

Ezt teszik.

Ezért alakult át a közoktatás, a szakoktatás és a felsőoktatás is. Ezrét változtattak az akadémiai kutatások pénzein, ezért lett külön forrás más kutatásokra és ezért vagyunk benne megint az űrprogramban is.

De hiába lesz jó az oktatásunk ha ugyanúgy lesz nagyon sok ember akit nem érdekel. Hetekig küszködtünk a kolléganőmmel, hogy meggyőzzük egy diákunkat arról, hogy ne hagyja abba az iskolát csak mert 16 éves lesz. Hogy ne döntse el már hetedik év végén, hogy nem is fogja megírni majd nyolcadikban a felvételit mert úgy se megy középiskolába.

nem hülye, csak nem érdekli a tanulás. Már menne dolgozni, az érdekli. Lenne is aki felvenné, mert ügyes, szorgalmas gyerek és erős is. Ha nem kellene a jogosítványhoz legalább a 8. osztályt elvégeznie akkor félévig se járnak már suliba. Őt és a sok hozzá hasonlót nem érdekli, hogy milyen az oktatás, csak dolgozni akarna és nem valami vízalatti kosárfonás diplomát szerezni.

2023. aug. 5. 17:08
 18/22 anonim ***** válasza:
76%
Az átlagembernek csak kára származik ezekből, a NER-es vendégmunkásszállást üzemelteetők már kaszálna valamennyit, nem véletlenül kaptak visszanem térítendő állami milliárdokat szállók építésére. A fideszes politikusok még náluk is többet kaszálnak, hiszen jönnek a NER-től a visszaosztások nekik, plusz a kínaiak is folyamtosan tolják a kenőpénzeket. De a legtöbbet a kínaiak kaszálnak, eu-n belül vámmentesen, minimális szállítási költséggel, olcsó munkaerővel, zéró környezeti szabály betartással gigászi hasznot tesznek zsebre, aminek az adóját amit az államháztartás kap nyilván a fidesz beleönti a NER cégeibe.
2023. aug. 5. 17:15
 19/22 anonim ***** válasza:
81%

17: értem köszi a felvilágosítást.

régen én is így voltam, mondjuk én megcsináltam az érettségit, úgy voltam vele jó lesz nekem a gyári munka, én se akartam tanulni. fél év alatt eldöntöttem hogy nem volt jó ötlet kell vmi szakma amivel jobban lehet keresni. tanulópénznek jó volt, tanultam is belőle, hátha ő is fog.

2023. aug. 5. 17:25
 20/22 anonim ***** válasza:
75%

"idevonzzuk a többi autóipari céget is"

Más már nem is hiányzik nekünk.

2023. aug. 5. 17:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!