Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért hiszik el az emberek...

Miért hiszik el az emberek azt hogy ha az ellenzék nyert volna háborúba küldték volna a magyarokat?

Figyelt kérdés
2023. aug. 5. 12:27
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
20%

Ez a 9-es valami titkos szolgálatot vezethet, milyen jól értesült 🤡🤡

Darabszám, ár kik mit vettek érdekes :)

Mi meg azt nem tudjuk csak tippeljük, hogy basz át puytin ÚR a gázzal :))

2023. aug. 5. 13:13
 12/22 A kérdező kommentje:
Ne térjünk el az eredeti kérdéstol megkérek mindenkit.
2023. aug. 5. 13:17
 13/22 anonim ***** válasza:
60%

Ehhez csak emlékezni kell. Gyurcsány Ferenc Irakba is utazott, amikor elajándékozta a tankokat. A tankokat 3 millió dollárért korszerűsítették, és ajándékba kaptak 4 millió lőszert is az irakiak. Ez nem valami titkos paktum volt. Ahogy az 500 gyalogsági BMP átadása az Excaliburnak sem. Fényes nappal a bajai kikötőben pakolták hajóra. Aztán az Excalibur elképesztő hasznot húzott belőle amikor eladta őket a diktatúrákba.

Akinek szelektív a memóriája, az ezekre nyilván nem emlékszik.

2023. aug. 5. 13:29
 14/22 anonim ***** válasza:

Jobban hiszek korabeli médiahíreknek, mert feltételezem onnan tudsz róla és nem titkosszolgálatot működtetsz.

De link nem jött

2023. aug. 5. 18:20
 15/22 anonim ***** válasza:
83%

De, titkosszolgálatot működtetek, a neve google. Még szerencse, hogy nagyon nehezen ellenőrizhető és ködös információkat osztottam meg csak.

Még véletlen sem említettem annak a titkos cseh cégnek a nevét, nem mondtam, hogy milyen fegyvereket vittek, hányat, honnan és hova és mennyiért. Csupa nem konkrét információ.

A tankoknál még nagyobb szerencsém van. Még csak az hiányzott volna, hogy megmondjam a tankok típusát amit Gyurcsány ingyen dobált el és a mennyiségét belőlük. Szerencse, hogy a NATO és az ENSZ sem tudott róla, és arról a 4 millió ingyen elosztogatott lőszerről sem, amit nem osztottam meg. De arra hiába vársz, hogy napra pontosan elmondjam, hogy Gyurcsány 2004 december 10-én utazott Irakba udvarolni, ilyen pontos infókkal nem szolgálok.

És olyan hülye vagyok, hogy elmondom, hogy Tony Torpedo a Barracuda hajóján fogott halak belsejében szállítja a hamis pénzt, azt felejtsd el, felejts el mindent amit olvastál!

2023. aug. 5. 20:10
 16/22 anonim ***** válasza:
0%
Leírsz 500 betűt, de link bemásolása nem megy? A te forrásodra vagyok kíváncsi!!
2023. aug. 5. 20:25
 17/22 anonim ***** válasza:
83%

A Tony Torpedós történet az még nekem is rémlik. De szerintem itt nincs egy link, mert ezek annyira nem mainstream információk voltak. Külön külön mindegyikre van valami hír (főleg külföldi), de együtt sehol, tehát ennek utánanézni nem 5 perc.

A T72-ből sok volt nekünk nagyon, sajnos 2004-ben extrém sok fegyver lett eltékozolva INGYEN. Viszont az Orbán kormány is eldobott ugyan ennyi tankot pár éve. Bár addigra már tényleg erősen megkoptak a rossz és gyenge karbantartás miatt, de így is nagyon olcsón adták el a cseh cégnek. Aztán elvileg mentek Ukrajnába. A Excalibur cseh cégből több is van, volt az E. army, E. defense, E. International. Ezek a cégek egymás leányvállalatai vagy utódai. Mi ezeknek adtuk el a tüzérségünket és fegyvereinket 2010 előtt, és a tankokat 2014-5 körül. Ezek persze hivatalosan nem Ukrajnának mentek, de a gyakorlat és a szükség nem ezt mutatja.

Ezek a cégek a szállításért is nagyon komoly jutalékot kapnak, plusz keresnek a megnövekedett árak miatt. Sok ország (Pl Bulgária) nem mer közvetlen Ukrajnán segíteni, így jönnek ezek a magánvállalatok, mint az Excalibur. És ugye szerte a világba is szállítmányoznak, pl a BMP1, ami ment Algériába és sok helyre... A Gyurcsány által eltékozolt fegyvereket még az ExcaliburArmy vitte el.

Érdekesség még, hogy az UKROBORONPROM és az Excalibur egymással szerződést is között 2018-ban, Ukrajna így szerzett egy olyan szövetségest, aki sok mindenhez hozzá tud jutni. Van még sok érdekesség, hogy adja el az Excalibur 10szeres áron a dolgait, de ezeket az ukrán kormány tagadta, mert ott nincs korrupció.

Ha valaki nagyon szereti a számokat, akkor érdekesség, hogy az Excalibur Int. cég 2022 első felében a háborún majdnem 600 millió eurót keresett ami hatalmas növekedés. Megéri a fegyverbiznisz és átláthatatlan is.

Pár link, mert valakinek az nagyon fontos:

[link]

[link]

[link]

[link]

[link] [link]

[link]

[link]

2023. aug. 5. 22:00
 18/22 anonim ***** válasza:
0%

Nem értem. Először még olyan triviális megtalálni a google-ben, meg minden infót ugye megadtál hozzá a hülyének is menne.

Aztán kapok egy magyarázkodást hogy nem 5 perc utána nézni, bemásolsz 7 linket, amiből a mandiner azonnal kuka (100% fidesz nem érdekel), wikipédia, archív oldalak. A 444 cikke szerintem nem is gyurcsányék eladásáról szól. A 24.hu cikke pedig arról szól, hogy a NATO felkért, hogy segítsük fegyverekkel az arab ország stabilitásának megteremtését, aminek akkor még lojális tagjaként eleget is tettünk és átadtunk leselejtezett tankokat, amiket nem kellett aztán megsemmisítenünk sem. De ugye ha itt valami vélt simlisség lett volna, a fidesz biztosan támadta volna az egészet, de arról nem jött cikk.

Így nem is értem, 13 válaszodban mire akartál kilyukadni, az alábbi cikk fényében, egy NATO felkérésnek tettünk eleget.

Azért jó hogy a sok bot automatikusan felpontoz engem meg le, holott az állításod ellenkezőjét sikerült eddig csak bizonyítanod.

Íme a cikk:

Megérkeztek a magyar tankok Irakba

2005. 11. 11. 13:47

Pénteken megérkezett Irakba az a 77 darab T–72 típusú harckocsi, amelyeket Magyarország ajánlott fel a helyi fegyveres erőknek – tájékoztatta a Honvédelmi Minisztérium kommunikációs főosztálya az MTI-t.

A hadrendből kivont eszközöket Gyurcsány Ferenc miniszterelnök tavaly év végi látogatása során ajánlotta fel az iraki fegyveres erők részére, azt követően, hogy a NATO felkérte a nemzeteket, támogassák az arab ország stabilitásának megteremtését. Magyarország az említett T–72-esek mellett két darab JVBT-55A típusú darus harckocsivontató és két VT-55A típusú harckocsivontató átadásáról is intézkedett. A felajánlott eszközök, amelyeket a honvédség május 23-án, Magyarországon adta át az iraki fél hivatalos képviselőinek, október közepén hagyták el az országot – áll a közleményben.

A magyar honvédségnek jelentős megtakarítást jelent ez az átadás, hiszen nem kell pénzt költenie a tankok előírás szerinti megsemmisítésére.

2023. aug. 5. 22:18
 19/22 anonim ***** válasza:
74%

A 17-es nem én írtam, csak valaki megcsinálta a házifeladatot a linkekkel.

A NATO felkérés állandó, most is felvagyunk kérve, hogy adjuk át a fegyvereinket Ukrajnának. Törökországot is felkérte az USA, hogy adja át a légvédelmi rakétáit Ukrajnának, ami teljesen irreális a törökök szerint, nem KELL átadjunk semmit, hacsak nem akarjuk.

Szlovákia a légvédelmi rendszerei 100%át átadta, de Görögország nem adott semmit. A NATO kérhet amit akar, SEMMILYEN KÖTELEZETTSÉGÜNK NINCS, mivel Ukrajna NEM NATO ország, ahogy Irak sem volt az.

Gyurcsány azért osztogatta el INGYEN a fegyvereinket, mert azt mondta, majd vesz másikat. NEM VETT. A 144db felújított tüzérségért még nagyobb kár, az 500darab felújított gyalogsági harcjármű eltékozlása pedig szinte bűncselekmény, és ugye anyagliag jól álltunk, mehetett ajándékba a 4 millió lőszer is.

2004 utáni években Gyurcsány személyesen ajándékozta el a hadiiaprt, csak nem látod a dátumot, a 444-es forrás a 2014-es tankeladásra vonatkozott, mert 2014-ben a fidesz eladott tankot Ukrajnának a cseheken keresztül, az ingyen tékozlás 2010 előtt történt.

A tankok és minden más előírás szerinti megsemmisítése drága, de ez Gyurcsányék hülyesége volt, NEM KELL megsemmisíteni a fegyvereket. 240 T72 tankunk volt. Szerencse, hogy Gyurcsányék csak egy részük adták oda ingyen. A többit megtartották, , majd annak egy részét a fidesz értékesítette. Szó sem volt soha a megsemmisítésükről. Mai napig vannak T72-es tankjaink (130db). A fegyverekre mindig lesz vevő, akármilyen régi.

2023. aug. 6. 09:10
 20/22 anonim ***** válasza:

"A magyar honvédségnek jelentős megtakarítást jelent ez az átadás, hiszen nem kell pénzt költenie a tankok előírás szerinti megsemmisítésére."

De gondolom, HA EZ NEM ÍGY VOLT, a korabeli fidesz biztos telekörtülte vele a médiát, linkelnél egyet erről?? 🤡

Ha esetleg mégsem megy, akkor max belemagyarázod amit gondolsz vagy amit a történelem hamisítók gondolnak azt szajkózod. 🤡

Mellesleg egy közösség felkérésére a közösség érdekében (pl szemétszedés) nemes feladatban részt venni a lojalitás megerősítése, semmiképpen nem elítélendő. 🤡

Gondolom a 20millió forintos darabáron vásárolt lélegeztető gépek elajándékozása is kiverte nálad a biztosítékot, igaz?? 🤡 Nem régi ósdik, hanem zsír újak! 🤡 Vagy a szintén méregdrága kínai oltóanyagok elajándékozása? 🤡

Hát ha még megtudod, hogy több mint 10ezer darab kibontatlan lélegeztetőgép áll 100 milliókért őrzés alatt raktárakban :DDDDD 🤡🤡🤡

Csak ez a két biznisz 250mrd kárt okozott az államnak vagyis nekünk, a kiselejtezett tankok átadásával legalább nőtt a renoménk :D

Mellesleg minek pontozgatsz le? Nem tetszik az igazság? 🤡

2023. aug. 6. 10:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!