MZP szerint a határon túliak migránsok. Miért számolja a határon túli magyarokat a migránsok közé? Jó ez így?
"Viszont ő ebbe bele számolta a határon túli magyarokat is."
Ezt honnan veszed?
#2 vagyok
Sikerült utánanéznem.
Nem igazán értem a problémát. Azt hittem hogy szidott valakit, vagy negatívan beszélt a külhoni magyarokról. A "migráns" szó olyan embert jelent, aki az eredeti lakóhelyéről elvándorol, másik országba költözik.
"migráció – ‘elvándorlás, áttelepülés’
Nemzetközi szó a latin migratio nyomán; ez a migrare, migratum (‘költözik, vándorol’) származéka.
(Magyar etimológiai szótár)
Tehát igen, ha valaki pl. Erdélyben született, és Győrbe költözik, az is migráns.
Nincs ebben a szóban semmi pejoratív, tényleg áttelepültek egyik országból a másikba, és ezzel nincs is gond.
MZP re kíváncsi voltam, amikor megnyerte az ellenzéki miniszterelnök jelölti versenyt... azóta, hogy pár hónap alatt annyi b@romságot hordott össze, hogy Szabó Tímea/ Hadházy Ákos is megirigyelhetné, már abszolút lemondtam róla.
Így egy ingadozó szavazóból Fidesz szavazó lett ...
Na jó. MZP szerint a határon túliak migránsok? Komolyan? Nézzétek már meg, hogy miről beszél MZP:
Időlinkes, egy teljes élő felvételből, NEM KIVÁGOTT RÉSZEK. Egy kampányesemény. Szó szerint az alábbiakat mondja, de meg is lehet hallgatni a linken:
"Azt mondták, hogy azok valójában magyarok. Hát könyörgöm, eleve nem lehet migráns, hiszen a határon túli magyarok, éppen Orbán jóvoltából megkapták a magyar állampolgárságot, ők nem migránsok. Amit a fidesz saját bevándorlási és menekültügyi hivatala kimutat mint migráns, az migráns. Ezt Önök pontosan jól tudják, mert az Önök városában, akik itt dolgoznak ukránok, azok beszélnek magyarul? [...] A fidesz által behozott migránsok mongolok, hallom, itt az is van, pakisztániak, "albánok" -kiabálnak be a tömegből, szerbek, ukránok, indiaiak"
Ezek után ne hazudozzatok itt össze mindent, a hatalmas nagy semmire hivatkozva. Itt van a forrás, teljes, vágatlan élő adásból, a saját szájával mondja, hogy a határon túli magyarok magyarok, és nem tekinti őket migránsnak. Ő azokról az indiai, pakisztáni, mongol bevándorlókról beszél, akik magyar sem beszélnek.
"2: Ez köztudott, tájékozódj"
Ettől kicsit erősebb érvet szeretnék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!