Titeket nem idegesít ez a fidesz által diktált erőszakos nyomulása a keresztényeknek? Aki hithű nem gondolja,hogy ez csak árt?
Az egyházaknak arany életük van Magyarországon,baromi sok iskolát átdobtak nekik,eltartja az állam őket a mi pénzünkön,és 0-24ben folytat a fidesz keresztény propagandát. Nekem személy szerint kereszténységgel en bloc nincs bajom(legfeljebb egyes felekezetekkel),de ettől a nyomulástól hányni tudnék.
-Ferde szemmel néznek gyermektelenekre,és saját világ nézetük meg “értékrendjük” mindenkire rá akarják oktrojálni.
-Megvetik az abortuszt,de az,hogy a gyerekkel mi lesz a szülés után nem érdekli őket,csak a statisztika.
-Erkölcsről papolnak mikor házon belül elsikálják a pedofil ügyeket.
-Saját gyerekeiket megfosztják a választás szabadságától,miután már kisgyerekkorukban rájuk erőltetik a vallásuk.
-Hittan 2023ban
-Azon embereket akik hiteles papok és sokkal több közük van Jézushoz,kivetik maguk közül mert nem fideszesek.
-Ateista emberek lenézése
-0 önreflexió
-Házasság szentségéről való papolás,miközben itthon 33%a válási ráta
Egy cseppet sem idegesít.
( Ateista vagyok, és nem FIDESZ szavazó.)
Engem aza része zavar hogy sok sok adófizetői pénzt költenek az egyházakra.
Régen az egyházakat a híveik tartották el.
Én mint nem vallásos ember jobb szeretném ha az adómat hasznos dolgokra költenék, mint például egészségügy, oktatás stb...
Amugy azt hogy Orbán és a fidesz politikusok nagy része nem is vallásos szerintem csak a nagyon buta emberek nem látják, azért erőltetik ezta vallásosságot, mert az ájtatos emberekhez az egyházukon keresztűl vezet az út, ha a misén azt hallja hogy Orbán a megmentő, nemzetvezető stb... Akkor a sok ájtatos idős ember gondolkodás nélkül a fidezsre szavaz.
Amugy nem csak a katolikus egyházat, az összes magyarországon számító egyházat és azok vezetőit megvette a fidesz kilóra!
...A mi adóforintjainkból!
én nem vettem észre erőszakos keresztény nyomulást. ha zavar az ilyen, akkor ne menj templomba, egyházi rendezvényekre vagy egyházi iskolákba.
én egyetemen sem tapasztaltam a kereszténység nyomulását, sőt ott inkább a liberális eszmét nyomatják, ami ugyanúgy zavaró,mintha a kereszténységet nyomatják,mert az oktatásban egyiket se kéne nyomatni.
(ateista és NEM fidesz szavazó,és nem is baloldali szavazó)
Én nem nézem le az ateista embert, csak nem hozom szóba előtte a vallást, mert tudom, hogy akkor összeveszünk rajta. Ez szerintem nem lenézés, csak felesleges vita elkerülése
És nem tudom, hogy a hittan mitől lenne rosszabb, mint az ének, rajz, vagy tesi óra. Én ha tehetném, az összeset választhatóvá tenném., és majd a gyerek, vagy a szülő eldönti, hogy melyikre menjen a gyerek.
Azt mondjuk szeretném hozzátenni protestáns keresztényként, hogy az egyházi iskoláknál rosszabban karbantartott intézmények nincsenek. Vannak rajtuk nagyon apró felújítások, de olyanokra gondoljatok, hogy egy új csúszda/hinta kerül bele az alsósoknak.
Arról nem is beszélve, hogy olyan nevetséges szabályaik vannak, amiket akárhogy is néztem, nem találtam a bibliában:
pl. nekünk volt olyan, hogy elvették a telefonunkat a nap elején, be kellett raknunk egy cipősdobozba, és csak a nap végén vihettük haza, mindezt azért, hogy ne nyomkodjuk egész nap.
Aztán volt olyan is, hogy tilos volt a haj, és körömfestés, természetesen az igazgatónak, és a tanároknak mindent szabadott. Volt egy srác, aki befestette a haját nálunk, lecseszték persze. Utána volt egy másik gyerek, aki önszántából befestette, és az első gyereket vádolták, hogy ezt ő indította el.
És ami érdekes, hogy ilyen szabályok ellenére úgy leesett az értelmi színvonal abban az iskolában (5 éve ballagtam el onnan) hogy már kevesebb, mint a fele az osztályoknak, akik gimnáziumban fognak továbbtanulni.
És ami a reggeli áhítatokat illeti: negyedik osztályig jól működtek, de a felső tagozatban már emlékszem, hogy mindenkinek a töke tele volt vele, mivel természetesen azt reggel fél 8-ra kellett rakni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!