Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A kormány miért mindig külföld...

A kormány miért mindig külföldön "talált" problémák ellen harcol?

Figyelt kérdés
Már-már rögeszméjük, hogy ide akarnak mindent hozni, ami ellen küzdeni kell. Miközben itthon sokkal aktuálisabb problémák is vannak, amik most vannak, itt vannak és amiket meg kellene oldani, de ezek el sem érik az ingerküszöbüket. Ez miért van?

2023. júl. 26. 15:48
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
43%
10-es nem igen értette a kérdést. A kérdés úgy szól, hogy miért mindig olyan (általában mondvacsinált) problémákkal törődik a fidesz, ami kint található, és nem az országon belül lévő problémákkal foglalkozik. Ez olyan, mintha égne a házad, de te bent állva azzal ordítoznál, aki szerinted hangos a szomszédban. Zseniális
2023. júl. 26. 17:19
 12/20 A kérdező kommentje:

#7: "A probléma az, hogy ez a kormány ügyesen manipulálja azt, hogy mit akarnak a szavazói, majd meg is teszi nekik. Így a szavazók is azt hiszik, hogy az akaratuk érvényesül, miközben még egy nagy harcos vezér is áll az élükön, aki megvívja epikus csatáit a nemzet érdekében."

Azt hiszem, hogy itt rátapinthattál a lényegre. Ez így a szavazóik becsapása és kihasználása. Azon viszont csodálkozom, hogy hogy tudják ezt ennyiszer eljátszani. Egyszer-kétszer bejöhet az ilyesmi, de hogy sorozatosan mindig terelnek és valamilyen külső ellenségre fognak, majd ezt a választók minden egyes alkalommal elfogadják magyarázatként, az azért meglep.

2023. júl. 26. 17:35
 13/20 anonim ***** válasza:
43%
Úgy, hogy értenek a propagandához. Szerintem a Cambridge Analytica anno segített nekik is. Az oroszok is bőven besegítenek a millió álhír oldallal, ami itt nálunk megy is szép számmal (világhelyzetétől kezdve az összes ilyen konteos szar álhír oldal ruszki propagandát tol), stb. Ilyen hülyék vannak itt, ez van.
2023. júl. 26. 17:51
 14/20 anonim ***** válasza:
Mindenhol talál fogást, de a külföld azért jobb, mert kevésbé "ugatnak" nekik vissza.
2023. júl. 26. 18:20
 15/20 anonim ***** válasza:
34%

11

Mivel egyesek arról hazudoznak, hogy csak Magyarország a pokol tornáca, Nyugaton már minden meg van oldva. Aztán kiderül, hogy nem tudnak integrálni, vannak béna külpolitikai döntéseik, és ott is lopnak elég sokat, elég gyakran. Miért probléma, ha ezeket is tudjuk?

2023. júl. 26. 22:04
 16/20 anonim ***** válasza:

#8 "Külföldi rémképek: migránsgettók, hagyományos családok tönkretétele (mondjuk ez nem tudom miben nyilvánul meg, ugyanúgy vannak ott is hagyományos családok), nemváltások, travishow-k óvodásoknak stb."

Kérdező

Ha csak ezekkel foglalkoznának akkor érteném amit beszélsz. Csakhogy nem csak ezekkel foglalkoznak, ezek csak közötte vannak a sok témának.

Ami belső probléma az ellen nem harcolni kell hanem megoldást találni rá, hiszen ők a kormány, az ő dolguk. Ami viszont kívülről fenyegető probléma azt előbb meg kell fogalmazni, hogy probléma és mivel mások meg erőltetni akarják ránk, így harcolni is kell ellene/ellenük.

2023. júl. 26. 22:55
 17/20 anonim ***** válasza:
Most épp megoldották, hogy lehúzzunk 2000 milliárdot a klotyón.
2023. júl. 26. 23:08
 18/20 A kérdező kommentje:
#16: Én nem gondolom, hogy erőltetni akarnának bármit is, pláne nem ilyen szintem, mint ahogy azt itt előadják. Éltem Nyugat-Európában majdnem 2 évet, de nem találkoztam azzal a terrorral, amit a kormány idehaza lefest. Pedig nem egy eldugott faluban éltem, hanem egy nagy városban. De keletről is van tapasztalatom, Romániában születtem, rendszeresen töltök ott hosszabb-rövidebb időt. Ott azokat a veszélyeket, amiket a Fidesz nyomat folyamatosan, egyedül a szélsőségesen nacionalista és magyarellenes AUR párttól hallom. Amire van is egy elég széles fogadó réteg, de a közhangulatot mégsem ez uralja, mint ahogy Magyarországon tapasztalom. Szerintem ez csak mérgezi a társadalmat és sehova nem vezet. Vagy legalábbis semmi jóra.
2023. júl. 26. 23:09
 19/20 anonim ***** válasza:
43%

"Aztán kiderül, hogy nem tudnak integrálni, vannak béna külpolitikai döntéseik, és ott is lopnak elég sokat, elég gyakran. Miért probléma, ha ezeket is tudjuk?"

Pont azért, mert te emiatt azt gondolod, hogy ott is lopnak és itt is, és így le is tudtad az egészet, miközben különbség van a lopás mértékében és az utánajáró büntetésben is, mivel nálunk nincs büntetés, náluk meg van.

Az integráció ugyanez. Ha csak annyira lennének integrálva a kisebbségek nálunk, mint náluk, akkor a GDP vagy 20%-kal lenne magasabban.

2023. júl. 27. 08:07
 20/20 anonim ***** válasza:

19

"Pont azért, mert te emiatt azt gondolod, hogy ott is lopnak és itt is, és így le is tudtad az egészet, miközben különbség van a lopás mértékében és az utánajáró büntetésben is, mivel nálunk nincs büntetés, náluk meg van."

Ezt alá tudod támasztani valami hivatalos forrással?

"Az integráció ugyanez. Ha csak annyira lennének integrálva a kisebbségek nálunk, mint náluk, akkor a GDP vagy 20%-kal lenne magasabban."

1-2 hete még szorgalmasan fosztogatták és gyújtogatták Párizst. Ha neked ez az integráció, te nagyon át lettél verve.

2023. júl. 27. 17:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!