Ki hogyan tekint a jövőre Magyarországon? Többi lent
Én egy 20 éves srác vagyok és mostanában sokat gondolkozom azon, hogy ha egy dolgot ki kéne emelni, ami az állam felelőssége alá tartozik és magabiztosan lehet állítani róla, hogy a jövőre tekintve biztosítva van, akkor mi lenne az?
Itt különösképpen kíváncsi vagyok fideszesek véleményére, hogy azon kívül, hogy Orbán Viktor jól vezeti az országot, tudnak-e mellette érveket felhozni és miket? Értem én, hogy vannak ilyen sallangos érvek, minthogy megvéd a migránsoktól + a melegektől, de ezen kívül mit tesz le (jelen időben!) az asztalra?
"most ugyanabban a munkakörben, nulla továbbképzéssel 300.000 felett."
És az infláció neked mond valamit?
Én egyszer kiszámoltam, hogy a 2015-ös és 2005-ös átlagbér majdnem ugyanannyi, ha egy átlagos fogyasztással számoljuk az inflációt.
"az elmúlt 4 évben megduplázódott a fizetésem, és mindez csak azért, mert a megrendelők pénze is több lett"
Nem, hanem mert volt egy hatalmas infláció.
"10 éve, sőt lehet van az 20 is, az ország folyton a “csőd szélén áll”. Azóta is várom, hogy mikor következik ez be"
Nem, eddig nem volt, eddig max az volt kommunikálva, hogy ahhoz visz közelebb, ami igaz.
Nagyon szép, hogy lesöpröd a szakértők figyelmeztetéseit, amit akár 5 évvel ezelőtt mondtak, mert akkor nem történt semmi, csak a szakértők pont azért szólnak ELŐRE, mert amikor baj van, akkor már késő.
Más baj van, ami látszik, mivel 10%-kal magasabb az inflációnk, mint a következő EU-s országnak.
Ezt kellene felfogni, nem pedig azt képzelni, hogy akkor 5 éve biztos hazudott az adott szakértő.
"hát annyira el se vagyunk maradva megnézve 1-2 fővárost, vagy az emberek viselkedését, napi szokásait, életszínvonalát."
De, eléggé elvagyunk.
Mondok egy egyszerű példát. A németnél 5 év után azért elég gyakori, hogy valaki új autót vegyen. Nálunk 10-15 év után gondolkoznak el egy használt autó megvételén.
Amikor az energia árak felmentek, akkor nyugaton a legtöbb családnak nem az volt a kérdés, mint nálunk, hogy ki tudják-e fizetni, hanem hogy hány 100 eurót tudnak hónap végén félretenni.
" aki azt mondja, hogy az elmúlt pl 5 evben, nem javult az életszínvonala, az valamit rosszul csinál"
Ez az érvelési hiba, amiről beszélek, mivel 5 év tapasztalatot szerzel.
Másrészt meg,ez egyébként pont reális egy járvány és gazdasági válság után/közben.
"Az életszínvonalhoz pedig tartozzon hozzá a vásárolt dolgok mennyisége, minősége, mind élelmiszer, mind új elektronikai eszközök, mind ruhák fronton."
Lol, akkor évgtelenül levagyunk maradva, még gyümölcsöket se eszik annyit a magyar, mint egy nyugati, pedig ez nem valami high-tech luxus termék, hanem alapélelmiszer, és ez azért van mert anyagilag nem engedheti meg.
Nézz szét vidéken, mert az ország, mind Mo., mind külföldi ország nem csak fővárosból áll.
Már a rendszerváltáskor éreztem azt, hogy az országra szar sors vár a jövőben.
Bizonyos esetben a kést nem célszerű szakszerűtlenül kihúzni a sérültből, mert csak árthatunk vele vagy bele is halhat.
Hát ez a helyzet a rendszerváltással is. Ha nem tudtuk szakszerűen végrehajtani, akkor előnyösebb lett volna hagyni a régi rendszert. Mert a kárpótlások sem tisztességesen történtek. Nem azok kapták vissza az állam által ellopott tőkét és életet, akiktől elvették. Így elképzelhetetlen egy élhető országot létrehozni. A kapitalizmus és demokrácia bevezetésével olajat öntöttünk a már amúgy is meglévő gazemberkedések tüzére.
Magyarország jövője, a jelenlegi helyzetben nincsen neki jövője, pozitív értelemben biztos hogy nem lesz. A magyarpolitikairendszer olyan szintén szétkúrta, az ország jövőjét, hogy arra már nincsenek szavak.
Nem lehet egyről a kettőre jutni, vagy csak igen nehezen és komoly lemondásokkal. Külföldimunkásokat hozat be a magyarkormány, hogy valamennyire ellensúlyozni tudja, a hatalmas magyarlakosság létszám hiányát. Ezek a munkások, nem beszélnek magyarul és nem is akarnak megtanulni. Mongolok, Ukránok, Kínaiak, Koreaiak, stb...
STOP MIGRÁCIÓ, A FIDESZ JELMONDATA..... Saját magát hazudtolja meg.. Aki teheti még mostanában menjen külföldre, és ne is jöjjön vissza!!!!
Azt azért tegyük hozzá, hogy a migráns hullám alatt, a legnagyobb probléma azzal volt, hogy mindenféle iratok és ellenőrzés nélkül özönlöttek be az európai országokba.
Az, hogy Filippinók vagy Ukránok dolgoznak a gyárban, semmiben nem különbözik attól, mint amikor egy magyar megy Ausztriába. A magyar emberek reklamáltak, hogy alacsonyak a gyári bérezések.. pótolva lettek. Ausztriában a gyárakban ugyanúgy betelepült munkások vannak, mert az osztrákok annyi pénzért nem dolgoznak.
Valahol magunknak generáltuk ezt a helyzetet.
Ui.:
Az Ausztriában kint élő, vagy kintre járó melósok nagy része is csak makog, de nem beszél németül.. szóval
Nem szerettem volna arról hallani, mi és mennyire szar itthon jelenleg, mert szerintem ezt az emberek jórésze tudja és könnyű a rossz dolgokra összpontosítani. Arra lettem volna kíváncsi, hogy miben bíznak az emberek, mi az, ami terén javulás tapasztalható/mi az, amit értékelnek.
Igen, valszeg el fogok költözni itthonról akárcsak a család fele és osztom sok kommentelő véleményét az ország jövőjéről és jelenéről. Pusztán érdekel, hogy aki marad, az mit lát, miben bízik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!