Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Euróbevezetést akar az MNB?

Euróbevezetést akar az MNB?

Figyelt kérdés
[link]

2023. júl. 18. 20:20
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
100%

Én korabban nem akartam; mert csökkenti (lényegében megszünteti) a tagállam monetáris politika mozgásterét.

De most már pont ezért akarom. Hogy csökkentse. Mert ennél nagyobb kárt, mint amit a magyar nemzeti monetáris politika okoz az országnak, egy sok sebből vérző euro-rendszer sem tudna okozni.

Most már szuverenista létemre azt mondom, hogy minden, ami csökkenti a Fidesz-kormány politikai mozgásterét, csak jó lehet az országnak, mert csökkenti a fideszes kártétel mértékét.

2023. júl. 19. 17:50
 22/24 anonim ***** válasza:

"elhiszem, hogy nehéz ezt megemészteni, tudjátok, a kognitív disszonancia"

Ja, bocs, eddig úgy kezeltelek, mint értelmes ember, de most beismerted, hoyg kognitív disszonanciával rendelkezel.

"A kerék akkor is forog, ha ti nem akarjátok a seggetekből kihúzni a fejeteket"

Ennek a mondatnak még értelme sem volt, csak mondom. :)

"Ezer linket dobhatnék, angol, magyarnyelven, de amíg a kognitív disszonancia nem oszlik el a fejetekből addig mindenki más alusapkás, meg laposföldhívő marad"

Mivel egy cikk nem változtatja meg a valóságot és te ezt próbálod elérni. Te megpróbálsz belinkelni egy cikket, hogy a Föld lapos, de nem lesz az.

10 évvel ezelőtt már mindenki megjósolta, hogy 5 év múlva mindenki csakis önkiszolgáló kasszáknál vásárol majd a boltokban.

Mi történt? Eltelt ez a 10 év és mivel az idősek nem képesek megszokni ezeket a kasszákat így a cégek rá lettek kényszerítve, hogy működtessenek normális kasszákat.

ITt egy remek példa, amikor a valóság cáfol rád.

Azért mert felülről el akarnak valamit érni, még nem lesz reális, mert a társadalom 30-40%-án nem fogod tudni átütni, és ezek a nyugdíjasok.

2023. júl. 21. 10:19
 23/24 anonim ***** válasza:
A készpénz ki lesz vezetve, mindössze néhány éven belül, ez nem vitatéma. De 2030-ig biztosan. Én annak nem örülök, hogy ezt tagadni, bagatelizálni próbáljátok. De azt örömmel látom, hogy ellenzitek😂
2023. júl. 21. 14:56
 24/24 anonim ***** válasza:

Azért mert 3-szor is leírja valaki, még nem lesz igaz. Amíg a bankok visszaveszik a készpénzt, ami még "kivezetés" után is évtizedekig tarthat, addig használva lesz átlagemberek között, elsősorban pl. falvakban. Ezt garantáltan ki lehet jelenteni, aki pedig tagadja, az ostoba.

Ami pedig ehhez kapcsolódik és szintén fontos említeni, hogy a nyugdíjasok bizony valószínűleg szintén ellenállnak egy ilyen átállásra, ami miatt ez reális.

Jelenleg vannak üzletek, ahol még mindig nem lehet kártyával fizetni, amíg nem működik a rendszerben a kártyás fizetési mód, addig kivezetni sem lehet készpénzes megoldást.

És ezt is megismétlem, aki ezt nem tudja felfogni, az teljesen idióta.

Illetve, mivel itt megint a számba akarsz adni szavakat, nem, a kártyás fizetés baromi kényelmes, szóval nem zavar, ha nem lesz készpénz, már jó pár éve én amúgy se használtam.

2023. júl. 21. 16:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!