A kormánypárti emberek általában jobb kedélyűek, barátságosabbak?
Én így tapasztalom, ha elmegyek vidékre rokonokhoz, haverokhoz általában a többség fideszes és olyan hűtőmágneseik vannak, hogy "előre megyünk, nem hátra". Legtöbben nem diplomás emberek, de nagyon kedvesek, mindig megkínálnak piával és a sütögetéseknek is nagyon kellemes hangulata van. Ezek az emberek tudnak örülni az életnek, ez azért nagy dolog.
Ezzel szemben az ellenzékiek szerintem sznobok, mindent csak kritizálnak és erősen sértődékenyek, nem lehet mondani semmilyen poént a melegekről, kövérekről, mert annyira megy ez az érzékenyítés. Közben meg ezerrel fikázzák azokat, akik szeretik a magyar focit, pedig az is egy olyan jó közösségi program, amikor közösen lehet szurkolni sörözéssel egybekötve.
#40 Te most belekeversz valamit amiről pont nem is írtam semmit.
A franciáknál volt egy nagyon jól, eredményesen működő családtámogatási rendszer évtizedekkel ezelőtt. Pont. Ez tény. Ezt vették mintának (többek között) az első Orbán kormány idején. Pont. Ahogy ma már nem ezt a családtámogatási rendszer folytatják ott a francia kormányok. Ez is tény.
Ez mellett van a migránsokkal minden más.
Ha már belekötsz valamibe akkor legalább figyelj már oda arra ami le van írva!
A kérdés arra vonatkozott, hogy nem kellene e a magyarokat ösztönözni a gyerekvállalásra. Te erre a franciákat hoztad példának, amiről pont leírtam, hogy nem jó példa, mert nem amiatt volt több gyerek, hanem a behozott külföldi munkaerő miatt. Ez a tény.
Ilyen szempontból pedig nem, nem volt egy jól működő rendszer a franciáknál, mivel nem érte el a kívánt eredményt. És egyébként pont ezért változtatták később meg, mert nem volt eredményes.
Ahogy egyébként az "eredmény" nálunk se a családtámogatási rendszerből következik, hanem az oktatás leszállításából. Mivel az is megfigyelhető, hogy minél rosszabb egy ország oktatási, illetve fejlettsége, annál magasabb a termékenységi ráta. Egy-két kivétel szokott lenni, amikor nagyon komolyan belenyúlnak fölülről ebbe, pl. ahogy Kína tette, most emiatt szarul is állnak.
"Ha már belekötsz valamibe akkor legalább figyelj már oda arra ami le van írva!"
Neked nem sikerült értelmezned, hogy mire reflektáltam. Ha már olvasni nem tudsz, akkor ne legyen ekkora a pofád. :)
37
"Amúgy meg lehet oldani, hogy ne mászkáljanak ide-oda, csak az a befogadó ország feladata és nálunk nincsenek olyan szinten a döntés hozók, hogy erről értelmes beszélgetést tudjanak lefolytatni."
Az előbb arról volt szó, hogy nem kell betojni, úgy sem maradnak itt. Már meg azzal jössz, hogy marasztalni kéne őket. Egyébként hányféle EU-s jogszabályt sértene, ha röghöz kötik ezeket a sáskákat?
"Az valami, ami nem megy egyik napról a másikra. De még ha menne is, akkor is ha valaki ma teherbe esik, akkor 19 év kb mire érettségizik és ha egyetemre megy, akkor legalább még 3 év mire munkába áll."
Mekkora ügyeletes marhák ülnek az EU-ban, hogy akkor kezdenek kapcsolni, amikor már nagy a probléma? Arról nem is beszélve, hogy az új jövevények integrációja, mondjuk ki kerek perec: sz*r. De azért lapátolják befelé őket Európába. Bámulatos ez a probléma megoldás az elöregedésre.
"Az előbb arról volt szó, hogy nem kell betojni, úgy sem maradnak itt. Már meg azzal jössz, hogy marasztalni kéne őket."
Egyrészt, azt nem én mondtam, szóval felesleges nekem felhoznod.
Másrészt, amit mondott az valószínűleg a jelenlegi helyzetre értette. Jelenleg igen, semmi nem tartja őket vissza, hogy elmenjenek.
"Egyébként hányféle EU-s jogszabályt sértene, ha röghöz kötik ezeket a sáskákat?"
Egyet se, mert nem börtönbe kell őket zárni. Ha a támogatást hleyhez kötöd és rendszeresen ellenőrzöd az itt tartózkodását, akkor meg van oldva.
Olyan támogatást kell adni, ami meg megéri nekik, hogy ne menjenek el.
"Mekkora ügyeletes marhák ülnek az EU-ban, hogy akkor kezdenek kapcsolni, amikor már nagy a probléma?"
Ez inkább a választók hibája, mivel olyanokat választanak, akik 4-5 években gondolkodnak, ahogy a fidesz is teszi.
"Arról nem is beszélve, hogy az új jövevények integrációja, mondjuk ki kerek perec: sz*r. De azért lapátolják befelé őket Európába."
Egyébként lehetne integrálni őket. Nyugaton én láttam már rá elképzelést, csak amíg itt-ott keresztbe tesznek a fidesz szintű elmebetegek, addig erre nincs lehetősége.
Illetve az integráció is pénz.
44
"Másrészt, amit mondott az valószínűleg a jelenlegi helyzetre értette. Jelenleg igen, semmi nem tartja őket vissza, hogy elmenjenek."
Ezért kérdeztem, hogy az EU-ban miféle beteg idióták ülnek, hogy ennek ellenére kvótázgatni akarnak, ha úgy sem maradnak itt? Ekkora hülyékből áll manapság a nyugatiság?
"Olyan támogatást kell adni, ami meg megéri nekik, hogy ne menjenek el"
És kiktől kapnák a támogatást? Valamint az nekünk miért jó, ha egy rakás integrálhatatlan itt marad?
"Egyébként lehetne integrálni őket. Nyugaton én láttam már rá elképzelést, csak amíg itt-ott keresztbe tesznek a fidesz szintű elmebetegek, addig erre nincs lehetősége."
Hát ez érdekes. Hogyan és kik tettek ennek keresztbe Németországban? Mert ha csak az utóbbi 30 évet nézzük, akkor ők sem haladtak előre egy lépést sem. Itt inkább az a probléma, hogy olyan buta politikusok agyalnak a migráción és az integráción a németeknél is, akik minőségben a mi ellenzéki politikusainkkal érnek fel, persze a szó legocsmányabb értelmében.
"Ezért kérdeztem, hogy az EU-ban miféle beteg idióták ülnek, hogy ennek ellenére kvótázgatni akarnak, ha úgy sem maradnak itt? Ekkora hülyékből áll manapság a nyugatiság?"
A befogadó ország feladata biztosítani, hogy az országban maradnak. Ezt nyugat meg tudja tenni, pontosabban olyan gazdasági helyzet van, hogy onnan nem mennének el.
Viszont nem tudnak olyan döntést hozni, ami mondjuk egy Mo.-ot kényszerít arra, hogy X intézkedést hozzon, ami ezt biztosítja.
"És kiktől kapnák a támogatást? Valamint az nekünk miért jó, ha egy rakás integrálhatatlan itt marad?"
Ez lenne az állam feladata.
Egyébként integrálhatóak, pont erről beszélek, csak mi nem akarjuk integrálni őket, ahogy a roma kisebbséget sem, mert így jobb velük rémisztgetni az embereket.
"Hát ez érdekes. Hogyan és kik tettek ennek keresztbe Németországban?"
Úgy, hogy jelenleg tök más a vita. A fidesz direkt másról beszél, hogy ne lehessen megoldani a problémát, mert nem célja, hogy a probléma megoldódjon.
Most egy gyermeteg hasonlattal élve. Tegyük fel, hogy valaki betöri az ablakot. Te arról kezdesz el vitázni, hogy ki volt, amit akkor ott bizonyítani nem lehet, de erőlteted, hogy ez legyen a téma és nem az, ami sokkal fontosabb, hogy mit kezdjünk vele, miből fizessük ki, kit hívjunk stb.
Amíg mást tartanak napi renden, addig sosem lesz megoldás.
"Mert ha csak az utóbbi 30 évet nézzük, akkor ők sem haladtak előre egy lépést sem."
A németek? :DDD
Akik a teljes integráció határon vannak? :DDD
Jah, biztos sehol nincsenek. :DDD
"Itt inkább az a probléma, hogy olyan buta politikusok agyalnak a migráción és az integráción a németeknél is, akik minőségben a mi ellenzéki politikusainkkal érnek fel, persze a szó legocsmányabb értelmében."
Az a helyzet, hogy ha nálunk az IDESZÜLETETT romák csak annyira lennének integrálva, mint a Németországba érkezett migránsok, akkor a GDP-nk 20%-kal lenne magasabb minimum.
"Akik a teljes integráció határon vannak?"
Erről adj valami forrást.
Elég sok cikket találni, itt van egy ami tárgyalja ezt:
Pár idézet belőle, ha valaki nem akarja megnyitni:
"In the third and fourth generations, there has also been a sustained rise in the number of high school graduates from the migrant community. "
"In the past sixty years, there has in many ways been a closing of the gap between the Turkish-German community and the rest of society"
"The fourth generation is hungry. They want more responsibility. They say: this is our country, too!"
Amúgy 2 éve sokat cikkeztek róla a 60. évforduló alkalmából.
Hm, érdekes, hogy az angolok tudtak amúgy egy rakás oda bevándorló embert integrálni, legyen az épp bármilyen. Széles paletta él együtt Londonban, és valahogy nincs is ebből baj.
Most amúgy mi legyen, tele szüljük a kárpát medencét, vagy hozunk valakit ide dolgozni? Mert az a rohadt nagy helyzet, hogy nem vagyunk már most se elegen. Amivel rémisztgettek titeket, mint "soros terv" olyan gonosz gondolatokat tartalmazott, mint, hogy az öreg soros elmélkedett egy könyvben arról 1x, hogy mi lenne, ha azokat a pancsereket ott délebbre európába hoznánk, nekik kéne a munka meg nem annyira jó ott nekik ilyen-olyan okból, nekünk meg kéne a munkaerő.
Én szerintem ez egy win:win szituáció, persze egy olyan országban, ahol egy mindenféle mixből álló ember kijelenti, hogy nem lesz az ő rettentően tiszta genetikájú népe beszennyezve (Hitler büszke lenne), ott nyilván fel sem vethetem, hogy amúgy genetikailag sem lenne olyan ördögtől való a diverzifikálás idővel.
Persze én mocskos libsi még mindig emberiségben gondolkodom, és nem népnemzetikereszténységben, tudom ez a baj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!