Remélem a Viktor nem engedi majd hogy a nyugdíjasok dolgozzanak, és elvegyék a fiatal családos emberek elől a munkát!?
Még egy:
"Inkábba fiatal pályakezdőket támogassuk már, ne azt akinek már ÚGYIS MINDEGY."
Barátom, ezért a hozzászólásért kár volt bekapcsolni a gépet. Konkrétan mihez értesz, milyen támogatást szertnél?
Ennyire emberietlen, lelketlen hozzászólás még nem született ezen az oldalon. Pfffff.
Eszembe jutott még egy "apróság" a témakörrel összefüggésben. A fene nagy "reformokban" olyan gátlástalan mértékben szórták ki az utcára, üldözték el a munkahelyekről az embereket, olyan mértékben tették lehetetlenné a sorsukat a munkaadók, hogy az "igyekezetben" nem volt, aki átadja a szakmai tapasztalatokat a helyükbe - korlátozottabb számban - lépő ifjabb generációnak.
Így történhet az meg, hogy ügyfél világosíthat fel az információs pultnál egy, - a pult mögött kilóra hempergő - "ügyfélszolgálatost", (és hasonlók).
Dolgoztam a Honvédségnél, küldtek oda újonnan szakképzett hivatásos katonát, akit A-Z -ig gyakorlatilag ki kellett képeznem újból, - mert köze nem volt az elméleti felkészültségének a gyakorlathoz.
Tiszta haszon volt, mert használni semmire nem lehetett a kiképzés végéig, - és én sem tudtam a hivatásomat úgy ellátni a kiképzés mellett, mint ahogyan az alapból elvárható lett volna.
Ezek (is) azok közé a dolgok közé tartoznak, amelyek sokba kerülnek az adófizetőknek, - gondolok itt konkrétan az esztelen leépítésekre, amortizálásra, - persze felelős soha nem lesz, vagy ha igen, akkor maximum én, mert miért nem képeztem ki az előtt a katonát, mielőtt megismertem...
A válasz írója 77%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 07:26
Egyetértek ezzel a hozzászólással, - nem minősítem a saját szókincsemmel az Ön által kritikával illetett embert (?), mert minden tekintetben pazarlás.
Aki védi itt a nyugdíj mellett dolgozókat azoktól kérdeznék valamit(nem sugallok tényleg csak kérdeznék)
Amikor azt halljátok hogy "Ilyen rohamosan csökken a népesség ennyire öregszik a társadalom és olyan kevés a fiatal"..........majd nem sokkal később a másik valós aktualitást hogy"Hű de nagy a munkanélküliség egyre több diplomás pályakezdő nem tud elhelyezkedni"
Nos ekkor kicsit se tűnik abszurdnak a helyzet hogy noha kritikus mértékben fogyunk, mégis úgy tűnik mintha túlszaporodnánk az ország adta kereteken?
Úgy látom az szó ,hogy nyugdíj mire megérném ki fog menni a divatból. Egyszerűen azért, mert nem lesz majd aki befizesse.Figyelembe véve a demográfiai tendenciákat.Az szó sem lesz már akkor h segély, mert 800 ezer közalkalmazottra valószínüleg szükség lesz akkor is , ha nem többre .Mert mindenki diplomás lesz és dolgozni annyira gáz lesz majd h csak igen kevesen vállalják fel a megaláztatást.
;)
A nyugdíj nem létezik. Amit a nyugdíjasok megkapnak, annak 100%-a azonnal máshova kerül.
(mivel a nyugíjasok elköltik azt). 75% az üzletekben, boltokban, stb... 25% pedig ugyanígy Áfa néven vissza az államnak.
Tehát a nyugdíj nem más mint a kisvállalkozások, multik (kihagytam valamit?) támogatása.
És amúgy meg ne a saját érdekeiteket nézzétek, hanem hogy az országnak gazdaságilag mi a jó. Mert csak úgy fejlődhetünk, ha az államnak sok pénze van. De ez már más tészta... mind1
Lehet, hogy fiatal családos vagy és politikailag fideszes? Nem írod milyen területen gondolod, hogy Viktor nem engedi dolgozni a nyugdíjasokat. Ha a szakmád gyakorlását félted, akkor egyrészt olyan lehet amelyből kevés van és nyugdíjas tölti be, vagy rosszat választotál és a piacon nem tudsz belőle megélni.
Egyébként miért nem hiszel Viktornak, aki megmondta, hogy 1 millió munkahelyet teremt 10 év alatt, ami évi 100 ezer (igaz, hogy csak 4 évre kapott a néptől felhatalmazást! - de ilyen kis hazugság mit számít).
Gondolom számolni is tudsz: ma közel 3 millió nyugdíjas van és a korosztályuk a legnépesebb. Ha Viktor állja a szavát akkor az új munkahelyeken ki fog dolgozni, ha nem engedi a kis nyugdíjjal rendelkezőket? A fiatalok egy része - a képzettebbek - már nincsenek Magyarországon, mert máshol jobban megfizetik őket.Gondolod, hogy repülnek haza dolgozni az új munkahelyekre, nem biztos. Ne féltsd magadat, ha valóban dolgozni akarsz, Viktor elintézi, a nyugdíjasok munkája mellett is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!