Támogatod a rovarevést vagy nem? Miért?
Támogatom, olcsóbb és környezetkímélőbb rovart tenyészteni, mint gerincest, és kevesebb betegséget is hordoznak.
Kóstoltam már sült sáskát, tücsköt, lisztkukacot, nekem ízlett.
Sok ember allergiás a kitinre.
A rovarok nem bírják az összezártságot, az olyan léptékű tömeges tartásuk során, ami ahhoz kéne, hogy kiváltsák pl. a csirkéket, a stressz megbetegítené vagy megölné őket, mielőtt a boltba kerülnének, ezzel nagy anyagi károkat okozva, ameddig nem találnak erre megoldást.
Csak bizonyos, speciális fajtájú példányok alkalmasak fogyasztásra. Ezek jórészt Afrikában honosak. Abban a tücsökben vagy kukacban, amit Magyarországon fognának, nem lenne semmi tápanyag. Tenyészteni lehet persze az afrikai rovarféléket is, de nincs rá protokoll, a minőségre még kevesebb a garancia, mint az emlős húsoknál.
Fejleszteni kéne még ezt az élelmiszeripari ágat. Aztán el lehetne kezdeni dolgozni azon, hogy ne undorral reagáljanak rá azok az emberek, akik egy olyan környezetben szocializálódtak, ahol abszolút nincs kultúrája a rovarevésnek. A pszichológiai oldala sem elhanyagolható a problémának.
Sokan most hiába ütnek a hasukra, és mondják azt, hogy együnk sáskát, mert egészséges és környezetkímélő, nem ennyiből áll.
A kettőt együtt, fő a változatosság.
Bármennyire invazív egy faj, néhány intelligens egyedet azért kitermel magából. Ha már itt tartunk, akkor ezeket kellene valahogy kiszorítani a városokból illetve az emberek életteréből. A nyomtatott élelmiszert támogatom leginkább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!