Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Azt a lehetőséget miért zárja...

Azt a lehetőséget miért zárja ki az LMBTQ-tábor, hogy a transzoknak a fejükben lehet a probléma, nem pedig a testükben?

Figyelt kérdés

Minden nemváltoztató törekvés abból indul ki, hogy a transz embernek a testét kell hozzáigazítani a nemi megéléséhez, vagyis a kiindulópont az, hogy a megélés valós, a hozzá tartozó test pedig rossz.

De mi van, ha éppen a test a jó, az elképzelés, ami a transz fejében él arról, hogy ő más nemű pedig téves?

Egy skizofrénnál, aki azt képzeli magáról, hogy ő Jézus sem merül fel senkiben az, hogy mi van, ha ő tényleg Jézus? Ehelyett rögtön megkapja a maga gyógyszereit és hazaküldik azzal, hogy skizofrén. Ezen senki nem háborodik fel, az LMBTQ-k sem.

Én nem tudom, mi a helyes válasz, tényleg nem. De az LMBTQ tábor sem tudja. És nem értem, hogy miért kell kizárni, nácinak bélyegezni az arra irányuló kutatásokat és kezeléseket, amik azt firtatják, hogy hogyan lehet a transzokat meggyógyítani testi károkozás nélkül, tehát hozzáigazítani a megélést a fizikai valójához?

2023. júl. 14. 15:20
A kérdező szavazást indított:
Igen, jobb lenne megoldást találni arra, hogy a megélést, pszichét igazítsuk inkább a testhez.
Mindkettőre kell keresni megoldást, és a transz ember döntése legyen, hogy testet igazít a megéléshez, vagy megélést a testhez.
Nem, a pszichiátriai kezelést teljesen tiltsák be, akkor se élhessen vele a transz, ha ő szeretne. Változtassa meg a testét, tetszik vagy sem.
23 szavazat
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
96%
Ennek megállapítása a pszichiátria tudományába esik. Nem véletlenül kell minden nemváltoztatás előtt pszichiáter szakvéleménye arról, hogy ez jogos-e és segít-e az adott személynek a nemváltoztatás.
2023. júl. 14. 15:27
 2/14 A kérdező kommentje:

2: de már ez ellen is ágálnak sok esetben. Svájcban bemész az okmányirodába, hogy nemet akarsz változtatni, átírják neked és onnantól az is vagy. Semmi pszichiátriai vélemény nem kell hozzá.

Az erre vonatkozó kutatásokat meg pl. a reparatív terápiával mossák össze, holott teljesen más a kettő.

2023. júl. 14. 15:28
 3/14 anonim ***** válasza:
5%
Mert az LMBTQ-tábor nem a valóságban él.
2023. júl. 14. 15:34
 4/14 anonim ***** válasza:
90%
#2 nem a személyiről van szó, az nem műtét.
2023. júl. 14. 15:37
 5/14 anonim ***** válasza:
23%

Erre én se kaptam választ, pedig kérdeztem érintettet?

Itt meg törölték az erre vonatkozó kérdésemet... :)

2023. júl. 14. 15:49
 6/14 anonim ***** válasza:
94%
A társadalmi nemet ne keverjük ide, az hogy ki mit írat a személyi okmányaiba az nem egy nemvalto műtét. Bármikor vissza lehet cserélni, nincs kockázata és nem okoz kárt senkinek.
2023. júl. 14. 16:20
 7/14 anonim ***** válasza:
80%
Erről a pszichiátriának kiterjedt szakirodalma van. Olvass utána ne itt kérdezgess hülyeségeket.
2023. júl. 14. 17:44
 8/14 anonim ***** válasza:
85%
2 Az azért nem egy nem váltó műtét
2023. júl. 15. 03:25
 9/14 anonim ***** válasza:
57%
Az LMBTQ ba rengeteg ember beletartozik, miből gondolod, hogy ugyan az. véleményük
2023. júl. 15. 03:26
 10/14 anonim ***** válasza:
100%
A jogi nem és névváltoztatás meg a nemváltó műtét azért teljesen más. A jogot bármikor vissza lehet csinálni az érintett kérésére, a nemváltó műtéthez meg pszichiátriai vélemény kell. Ha pedig szakember megállapítja hogy jogos az igény akkor igenis müttessék át a nenét
2023. júl. 16. 08:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!